Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΣΣΑΣ από τα Ιεροσόλυμα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2014, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος,

Η Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΣΣΑΣ από τα Ιεροσόλυμα 
για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη από 15 έως 25 Σεπτεμβρίου 2014,  
στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, 
(στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Μιαούλη).
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
Από το Πατριάρχείο των Ιεροσολύμων και συγκεκριμένα από το Μοναστήρι των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου η Αγιοταφική Αδελφότητα, ως γνωστόν, λειτουργεί ως μοναστική αδελφότητα με έδρα τον ανωτέρω Ιερό Ναό και ηγούμενο τον εκάστοτε Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ήλθε η Παναγία η ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΙΣΣΑ και την υποδέχθηκαν οι πιστοί για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη διασταύρωση των οδών Δελφών και Μιαούλη.
Η τελετή υποδοχής πραγματοποιήθηκε στο χώρο Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης(Νέα Παραλία), όπου η Εικόνα αφίχθη δια θαλάσσης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή μέσω των οδών Κοσμά Αιτωλού, Βασιλίσσης Όλγας και 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Η Εικόνα της Παναγίας από τα Ιεροσόλυμα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα αναχωρήσει για τα Ιεροσόλυμα.
Ο Ιερός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος είναι προσβάσιμος με τις λεωφορειακές γραμμές Νο 3(Φοίνικας)Νο 7(Άγιος Ιωάννης) και Νο 39(Κηφισιά).         Η στάση ονομάζεται ”Μεταμόρφωση του Σωτήρος”.
Αποτελεί εξαιρετική τιμή για τον ευσεβή λαό της Θεσσαλονίκης η έλευση της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Αγιοταφιτίσσης και παρέχει την υψηλή ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων και ιδιαιτέρως του Παναγίου Τάφου. Είναι ιδιαίτερη η χάρη της Θεοτόκου μέσω αυτής της Εικόνας, διότι είναι η Προστάτις της Αγιοταφικής Αδελφότητας, η οποία είναι επιφορτισμένη με τη φύλαξη των Παναγίων Προσκυνημάτων στους Αγίους Τόπους.
Ας προσέλθουμε λοιπόν, για να Την ασπαστούμε και για να προσευχηθούμε στη χάρη Της με πίστη, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο την Αγιοταφίτισσα να μεσιτεύει στον Χριστό για όλους, αφού προσφέρει παρηγοριά σε όλους όσοι σπεύδουν να την προσκυνήσουν και να ζητήσουν τη βοήθειά Της. Άλλωστε στην Εικόνα αυτή – κειμήλιο των Αγιοταφιτών – αποδίδονται από την Εκκλησία δεκάδες θαυματουργικές παρεμβάσεις, ιάσεις και θεραπείες ασθενών.
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος

Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος

Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
Φωτογραφίες: Τσαβδαρίδης Χαράλαμπος
 http://gerontes.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου