Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Για τα media της Δύσης, μεγαλύτερη αξία έχει ένας ομοφυλόφιλος που διώκεται από χιλιάδες χριστιανούς που σφάζονται στη Νιγηρία


Αφού δεν είναι ομοφυλόφιλοι δεν χρειάζεται να το κάνουμε θέμα
Οι New York Times (NYT) βρήκαν επιτέλους ένα θύμα της ισλαμικής επιθετικότητας στη Νιγηρία που αξίζει να γίνει εκτενής αναφορά : οι  ομοφυλοφίλοι. Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα, με εικόνες, ο Adam Nossiter των NYT την περασμένη εβδομάδα, έγραψε «Με μαστίγιο και νέο σκληρό νόμο, η Νιγηρία προσπαθεί να ‘απολυμανθεί’ από τους ομοφυλόφιλους».

Όλα αυτά τα mainstream έντυπα της "Δύσης" όπως οι NYT, που "μοχθούν" να αναδείξουν τις διώξεις μιας συγκεκριμένης ομάδας, παραμένουν σιωπηλά σχετικά με την πολύ πιο ενδημική και άγρια ​​τζιχάντ "απολύμανσης" της Νιγηρίας από τους χριστιανούς μια τζιχάντ που έχει οδηγήσει σε σφαγές αμέτρητων Χριστιανών και σε καταστροφές αμέτρητων εκκλησιών.

Μια συνάντηση των επικεφαλής των εκκλησιών της Νιγηρίας το 2012 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το σχέδιο αυτών των φόνων (των Χριστιανών) μας δείχνει μια συστηματική εθνοτική και θρησκευτική κάθαρση».

Μεταξύ άλλων στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν’ τη βόρεια περιοχή που υπάρχει μουσουλμανική πλειοψηφία από κάθε χριστιανική παρουσία, οι μουσουλμάνοι εξτρεμιστές απειλούν να δηλητηριάσουν τα τρόφιμα που καταναλώνονται από τους Χριστιανούς και να «σπείρουν στους Χριστιανούς το φόβο της δύναμης του Ισλάμ απαγάγοντας τις γυναίκες τους». Η ισλαμική ομάδα συχνά κάνει εφόδους σε περιοχές όπου χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν μαζί - από χωριά μέχρι σχολεία, ξεχωρίζουν τους Χριστιανούς πριν τους κόψουν τους λαιμούς τους.

Το 2011 εκατοντάδες χριστιανοί σκοτώθηκαν και 430 εκκλησίες καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Το 2012, 900 χριστιανοί σφαγιάστηκαν. Στην πραγματικότητα, από όλους τους χριστιανούς που σκοτώθηκαν σε όλο τον κόσμο το 2012, το 70 % σκοτώθηκαν σε αυτή τη δυτική αφρικανική χώρα. Το 2013, 612 χριστιανοί σκοτώθηκαν και περίπου 300 εκκλησίες καταστράφηκαν. Το έτος 2014 υπόσχεται να είναι το ίδιο. Μόλις την προηγούμενη ημέρα , πάνω από 50 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από τζιχαντιστές που ούρλιαζαν "Allahu Akbar".

Έτσι, από καθαρά δημογραφική σκοπιά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για κάθε έναν άνθρωπο που εκτίθεται λόγω της ομοφυλοφιλίας στην ιδιωτικότητα του σπιτιού του, και σκοτώνεται γιαυτό, χιλιάδες Χριστιανοί εκθέτουν τον εαυτό τους ως «άπιστοι» όποτε ανοιχτά συναθροίζονται για την λατρεία τους μέσα σε εκκλησίες, όπως κάνουν κάθε Κυριακή, και σκοτώνονται γι’ αυτό.
Με βάση τους αριθμούς και μόνο, τότε αν υποτεθεί ότι οι NYT μπορούν να συμφωνήσουν ότι όλες οι ανθρώπινες ζωές είναι ίσες, ότι η ζωή του χριστιανού είναι ίση με την αξία της ζωής του ομοφυλόφιλου ένα δραματικά πολύ μεγαλύτερο αφιέρωμα θα έπρεπε από καιρό να γίνει για την γενοκτονική τζιχάντ σε εκατομμύρια Νιγηριανούς Χριστιανούς.

Αλλά φυσικά, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι οι NYT γενικά, και ο δημοσιογράφος Adam Nossiter ειδικότερα, είναι προκατειλημμένοι, καθώς στις 25 Δεκεμβρίου 2011- την ημέρα που η Boko Haram βομβάρδισε αρκετές εκκλησίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της παραμονής των Χριστουγέννων, αφήνοντας περίπου 40 νεκρούς – τα ‘μάσησαν’ σχετικά με τις διώξεις των χριστιανών από τους μουσουλμάνους.

Την ημέρα των Χριστουγέννων του 2011, ο Nossiter των NYT έγραψε:

Η αίρεση, γνωστή ως Boko Haram, μέχρι τώρα στόχευε κυρίως την αστυνομία, την κυβέρνηση και το στρατό σε μια προσπάθεια εξέγερσης, αλλά οι βομβιστικές επιθέσεις την Κυριακή αντιπροσώπευουν ένα νέο θρησκευτικά χρωματισμένο μέτωπο, μια τακτική που απειλεί να εκμεταλλευτεί τις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ των σχεδόν ομοιόμορφα κατανεμημένων πληθυσμών των χριστιανών και των μουσουλμάνων της Νιγηρίας....

«Μέχρι τώρα»; Το γεγονός είναι ότι η Boko Haram έχει τρομοκρατήσει και δολοφονήσει Νιγηριανούς χριστιανούς και καταστρέψει εκκλησίες αρκετά χρόνια πριν από το 2011 και τις βομβιστικές επιθέσεις των Χριστουγέννων. Πράγματι, την παραμονή των Χριστουγέννων του 2010, ένα έτος πριν από τις επιθέσεις της παραμονής των Χριστουγέννων του 2011 – η Boko Haram βομβάρδισε αρκετές εκκλησίες, σκοτώνοντας 38 χριστιανούς.
Έτσι, τα όσα έγραψε ο Nossiter δεν είναι μόνο λανθασμένα, αλλά είναι και παράλογα.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Nossiter υποστήριξε ότι υπάρχουν «ήδη τεταμένες σχέσεις» μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Νιγηρία, δεν μιλάει όμως για «τεταμένες σχέσεις» μεταξύ μουσουλμάνων και ομοφυλοφίλων : ξέρει σωστά ότι η προέρχεται από μια κατεύθυνση.

Και μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών – η «ένταση» προέρχεται από μια κατεύθυνση. Ωστόσο, δημοσιογράφοι σαν τον Nossiter, δίνουν την εντύπωση στον αναγνώστη ότι οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι της Νιγηρίας υποκινούνται εξίσου από θρησκευτική εχθρότητα, ακόμα και αν κάποιος εις μάτην ψάξει να βρει χριστιανικές τρομοκρατικές οργανώσεις που βάζουν βόμβες σε τζαμιά στη Νιγηρία κάθε Παρασκευή ουρλιάζοντας «ο Χριστός είναι Μεγάλος!»


Όταν πρόκειται για ισλαμική τρομοκρατία κατά των χριστιανών, τύποι σαν τον Nossiter έχουν έτοιμο το αγαπημένο μότο των ΜΜΕ: η «φτώχεια είναι η αίτια της τρομοκρατίας».

Περιττό να πούμε ότι, όταν γράφουν για τις διώξεις των ομοφυλοφίλων, ο παράγοντας «φτώχεια» ποτέ δεν αναφέρεται ως ένας παράγοντας που συμβάλλει σε αυτές.

Έτσι δημιουργείται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η «πραγματικότητα» που παρακολουθούν οι ανυποψίαστες μάζες της Δύση.

Για τις σφαγές στη Νιγηρία δες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου