Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η γαλλική κυβέρνηση αποσύρει τον αντι - οικογενειακό νόμο μετά από πορεία εκατοντάδων χιλιάδων στο Παρίσι


Ο Ολάντ σκοτώνει την οικογένεια
Η γαλλική κυβέρνηση απέσυρε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για την οικογένεια, τη Δευτέρα, θέτοντάς τον σε αναμονή μέχρι το 2015, μια μέρα μετά τις τεράστιες διαδηλώσεις υπέρ της οικογένειας που μάζεψαν αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Παρίσι και περισσότερους από 40.000 στη Λυών.

Ο κύριος στόχος του νόμου ήταν να δώσει νομικό καθεστώς σε πατριούς και μητριές σε μεικτές οικογένειες και να προωθήσει τη μεσολάβηση σε διαδικασίες διαζυγίου. Το απλοποιημένο διαζύγιο ήταν επίσης στα χαρτιά, με μια επίσημη έκθεση να συστήνει οι "μη συγκρουσιακοί" χωρισμοί να υπόκεινται σε μια απλή εγγραφή από τον γραμματέα του δικαστηρίου.

 



Η απόσυρση του νόμου χαρακτηρίστηκε από τον mainstream Τύπο ως μια σημαντική νίκη για το λαϊκό κίνημα εναντίον του «γάμου» ατόμων του ιδίου φύλου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012. Η απρόσμενη επιτυχία του «manif pour tous» («διαμαρτυρία για όλους»), την Κυριακή έχει σαφώς παίξει έναν ρόλο : κανείς δεν είχε κάνει πρόβλεψη για τόσο μεγάλη προσέλευση. Ειδικά καθώς πριν δύο εβδομάδες νωρίτερα υπήρχε διαδήλωση με 40.000 άτομα στο Παρίσι, ενώ στις 26 Ιανουαρίου άλλα 20.000 περίπου άτομα διαδήλωσαν ύστερα από κάλεσμα διαφορετικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων οργανώσεων υπέρ της ζωής, που ζητούσαν την παραίτηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.
"Αυτή είναι η 15η φορά που βγαίνουμε στους δρόμους. Ολάντ πότε θα μας ακούσεις;"
Οι επικείμενες τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές του Μαρτίου και του Μαΐου, αντίστοιχα, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή αντιδημοτικότητα του Ολάντ, πιθανόν έπαιξαν επίσης, ρόλο στην κίνηση της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, η οποία «άδειασε» τον υπουργό Οικογένειας Dominique Bertinotti, ο οποίος εξακολουθεί να υπερασπίζεται το νομοσχέδιο μαζί με μερικούς σοσιαλιστές βουλευτές και γερουσιαστές.

Marion Maréchal - Le Pen, η νεότερη βουλευτής της Γαλλίας (Εθνικό Μέτωπο)
 
Αλλά αν ο στόχος ήταν να εκτονωθεί η αντίθεση στις πολλαπλές επιθέσεις της κυβέρνησης Ολάντ στην οικογένεια, η απόσυρση του νομοσχεδίου δεν είναι αρκετή. Από τότε που η κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα, υπάρχει ελεύθερη και ανώνυμη πρόσβαση στην αντισύλληψη για ανηλίκους, πλήρης χρηματοδότηση των αμβλώσεων και πάνω απ’ όλα νομιμοποίηση του ομοφυλοφιλικού «γάμου» και της υιοθέτησης, κινήσεις που μαρτυρούν ότι υπάρχει μια βίαιη πολιτική κατά της ζωής.

Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε ένα νόμο ισότητας «Γυναικών - Ανδρών» το οποίο περιλαμβάνει τροπολογίες για την θέσπιση της άμβλωσης ως πλήρως ανεπτυγμένο "δικαίωμα". Ο νόμος, ο οποίος δεν έχει ακόμη εξεταστεί από τη γαλλική Γερουσία, η διαγράφει κάθε αναφορά στην "αγωνία" μιας γυναίκας ως απαίτηση που δικαιολογεί τη νόμιμη άμβλωση. Ενώ ο όρος αυτός στην πράξη ήταν παρωχημένες σχεδόν από τον αρχικό νόμο για τις αμβλώσεις του 1975, η συμβολική σημασία της κίνησης έχει επισημανθεί από τις περισσότερες ομάδες υπέρ της ζωής.
Επίσης, ο νόμος θα τιμωρεί όσους παρεμποδίζουν τις νόμιμες αμβλώσεις, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το πώς να την πραγματοποιήσεις. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ολέθριες για τα δικαιώματα της θρησκευτικής συνείδησης ​​του ιατρικού προσωπικού, καθώς και για ομάδες υπέρ της ζωής που είναι αφιερωμένες στη βοήθεια εγκύων γυναικών.

Οι μαζικές διαδηλώσεις αυτής της Κυριακής προσεκτικά κατευθύνθηκαν μακριά από ένα πλήρες μήνυμα κατά των αμβλώσεων, γι’ αυτό το "manif pour tous" αποφάσισε να μην ενταχθεί στην παρισινή πορεία για τη ζωή πριν από δύο εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός διαδηλωτών πήγε και στις δύο εκδηλώσεις, ενώ ήρθαν άτομα από μακρινές επαρχίες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην καταστροφή της οικογένειας και της αθώας ζωής.

Ο στόχος της Κυριακής ήταν να επιτευχθεί η απόσυρση του σχεδίου του οικογενειακού δικαίου, αλλά και για να διαμαρτυρηθούν για την διδασκαλία της «θεωρίας του φύλου» στα σχολεία της Γαλλίας, κατά των βαρέων νέων φόρων και περικοπών των συντάξεων με στόχο τις οικογένειες, ιδιαίτερα τις πολυμελείς οικογένειες, καθώς και για να υπάρξει πίεση κατά της νομιμοποίησης της ιατρικώς υποβοηθούμενης γονιμοποίησης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια και της παρένθετης μητρότητας. Αυτά έχουν αφεθεί προσωρινά έξω από τα νομοσχέδια, αλλά το «manif pour tous» βρίσκεται σε εγρήγορση καθώς ομάδες LGBT κάνουν εκστρατεία για τα νέα αυτά «δικαιώματα» και συχνά λαμβάνουν βαριά υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου