Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

ΕΝΤΟΣ 15 ΕΤΩΝ Η ΚΙΝΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ «ΤΟ ΠΙΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Ο αριθμός των Χριστιανών στην κομμουνιστική Κίνα αυξάνεται σταθερά, έτσι ώστε μέχρι το 2030 θα μπορούσε να έχει περισσότερους πιστούς από την Αμερική.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση

Λέγεται ότι είναι μεγαλύτερη εκκλησία της Κίνας και την Κυριακή του Πάσχα χιλιάδες προσκυνητές συρρέουν σε αυτό τον μεγάλο Ασιατικό ναό για να δείξουν την πίστη τους - όχι στο Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά στο Σταυρό.
Η εκκλησία Liushi που απορροφά τουλάχιστον 5.000 πιστούς, μπορεί να υπερηφανεύεται για τα τόσα πολλά καθίσματα όπως το Αβαείο του Γουέστμινστερ και ο τεράστιος σταυρός που φαίνεται από μίλια μακριά, άνοιξε πέρυσι με έναν θεολόγο που το δηλώνει ως ένα «θαύμα ότι μια τέτοια μικρή πόλη ήταν σε θέση να οικοδομήσει μια τέτοια μεγάλη εκκλησία ».
Το κτίριο των £ 8.000.000 είναι επίσης ένα από τα πιο εμφανή σύμβολα της κομμουνιστικής Κίνας καθώς εξελίσσεται σε μία από τις μεγαλύτερες χριστιανικές εκκλησίες στη γη.
«Είναι ένα θαυμάσιο πράγμα να είναι ένας οπαδός του Ιησού Χριστού. Μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση», σχολίασε ο Jin Hongxin, ένα 40-χρονος επισκέπτης ο οποίος θαύμασε το χρυσό σταυρό πάνω από το βωμό του Liushi την Μεγάλη Εβδομάδα.

"Αν ο καθένας στην Κίνα πίστευε στον Ιησού, τότε δεν θα είχαμε πλέον ανάγκη τα αστυνομικά τμήματα. Δεν θα υπήρχαν οι πιο κακοί άνθρωποι και ως εκ τούτου δεν θα είχαμε πλέον έγκλημα", πρόσθεσε.
Επισήμως, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι μια άθεη χώρα, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα, καθώς περισσότεροι από 1,3 δισεκατομμύρια πολίτες της αναζητούν νόημα και πνευματική άνεση διότι ούτε ο κομμουνισμός ούτε ο καπιταλισμός φαίνεται να τους τα παρέχουν.
Οι Χριστιανικές κοινότητες έχουν εκτοξευθεί από εκκλησίες που άρχισαν να επαναλειτουργούν, όταν ο θάνατος του προέδρου Μάο το 1976 σήμανε το τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης.
Λιγότερο από τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ορισμένοι πιστεύουν ότι η Κίνα είναι τώρα έτοιμη να γίνει όχι μόνο το νούμερο ένα στον κόσμο της οικονομίας, αλλά και το πιο πολυάριθμο χριστιανικό έθνος.
"Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, η Κίνα τείνει να γίνει η μεγαλύτερη χριστιανική χώρα στον κόσμο πολύ σύντομα», δήλωσε ο Fenggang Yang, ένας καθηγητής της κοινωνιολογίας στο πανεπιστήμιο Purdue και συγγραφέας της Θρησκείας στην Κίνα: Η επιβίωση και η αναβίωση υπό το κομμουνιστικό καθεστώς.
"Μιλάμε για λιγότερο από μια γενιά. Πολλοί άνθρωποι βέβαια δεν είναι ακόμη έτοιμοι για αυτή τη δραματική αλλαγή."

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου