Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε ορθόδοξες εκκλησίες


το παρεκκλήσι του Αγ.Σεραφείμ του Σάρωφ μετά την επίθεση
Χτύπησαν τον Άγιο Σεραφείμ του Σάροφ και τον Άγιο Αλέξανδρο του Νέφσκι
Πορφύρης Δ / Σταφυλά Π

To πυροβολικό του Κιέβου άνοιξε πυρ κατά της Ορθόδοξης εκκλησίας δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου Μόσχας Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ που βρίσκεται στην Cherevkovke.
Ολοκληρωτικά κατέστρεψαν το παρεκκλήσι και το παρακείμενο κτίριο της τραπεζαρίας.Σύμφωνα με τον μαχητή Cherevkovku οβίδες των 122 mm των D-30  έπληξαν το ναό.(Novoross.info).

wpid-1402978454560

O αρχιμανδρίτης Nikolaï Fomenko εφημέριος της ενορίας Άγ. Αλέξανδρος Νέφσκι του Slaviansk επιβεβαιώνει την πληροφορία.Το παρεκκλήσι ήταν νεόδμητο και η πρώτη λειτουργία έγινε το 2004.

wpid-1402978459637

O oυκρανικός στρατός στις 16 Ιουνίου βομβάρδισε και τον καθεδρικό του Αγ.Aλεξάνδρου του Nevsky στο Sloviansk αλλά και τις γύρω κατοικήμένες περιοχές. Η επίθεση προερχόταν από τα υψώματα Karachun, καταγγέλει ο εφημέριος του ναού π.Nikolaï Fomenko.

“Σίγουρα στόχευσαν το ναό.Δόξα τω Θεώ δεν έχουμε τραυματίες μόνο το καμπαναριό υπέστη ζημιές. Μέχρι και τα τζάμια έμειναν άθικτα.Μια οβίδα έσκασε μεταξύ του ναού και του καμπαναριού. Το αποδίδω στον άγιο ότι δεν είχαμε θύματα.”(gorlovka-eparhia.com)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ουκρανικός στρατός καταφέρει καταστροφικά πλήγματα κατά πολιτικών στόχων. Στις 26 Μαίου κατά τον βομβαρδισμό της περιοχής του Artem στο Slovyansk σκοτώθηκε μια γυναίκα ελάχιστα μέτρα πριν το ναό της Παναγίας της εικόνας Βασίλισσας του κόσμου. Ο ίδιος ο ναός υπέστη καταστροφές. Έσπασαν τα παράθυρα,χτυπήθηκε η πρόσοψη και καταστράφηκε ο περίβολος του ναού.Ανήμερα την Πεντηκοστή από βομβαρισμό κάηκε η εκκλησία του Αγίου Πνεύματος στο κέντρο της πόλης όπου υπήρξαν και τραυματισμοί. Στις 8 Μαίου δολοφονήθηκε ο ορθόδοξος ιερέας PAVEL Zhuchenko, εφημέριος του ναού του Αγίου Δημητρίου Donskoy της πόλης Druzhkovka στην περιοχή του Donetsk. Οι τιμωροί Ουκρανοί παραβιάζουν συστηματικά κι εξώφθαλμα τις διεθνείς συνθήκες περί του πολέμου.Δολοφονούν πολίτες βάλλουν κατά κατοικημένων περιοχών, νοσοκομείων, εκκλησιών, σχολείων.


big18634ssrr2

Ο αρχισυντάκτης του μέσου “orthodoxy.org.ua” ζήτησε από τους πιστούς να επιβεβαιώσουν ότι στο προάστιο Peskovkaτου Κιέβου εμπρηστές πυρπόλησαν την ξύλινη κατά τη ρώσική παράδοση ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Τριάδας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη νύχτα της 18ης προς 19ης Μαίου.Την καταγγελία έκανε η ηγουμένη Ευγενία της μοναστικής κοινότητας που εγκαταβιώνει στην Αγία Τριάδα. Από την εκκλησία που έγινε κάρβουνο διασώθηκαν μόνο 2 εικόνες.

Εκρηκτικό κλίμα δημιουργείται στη σύρραξη και από τις ομολογικές διαφορές των 2 στρατοπέδων. Οι μεν ανήκουν στο Πατριαρχείο Μόσχας και οι δε στο ψευδεπίγραφο σχισματικό και μη αναγνωρισμένο του Κιέβου που συμπράτει με την "ουνίτικη ελληνοκαθολική εκκλησία"

Δείτε το σχετικό βίντεο

πηγή
http://trelogiannis.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου