Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου - Δρίβα (+2002, ανέκδοτη): ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. 1


     «Η Ελλάδα, μια ώρα, οικονομικά θα πέσει έξω! Τα λεφτά θα εξευτελιστούν. Τυχεροί όσοι θα έχουν χρυσό (ως μέσο συναλλαγής) και ένα κομμάτι γης».
   

  Μου είπε η γερόντισσα (έγινε μοναχή από τον π. Μητροφάνη)  για το σπίτι μου (1990):  

- «Τι το θες παιδί μου τόσο μεγάλο σπίτι; Θα έρθει καιρός που θα βάλουν φόρο και στα βήματά σας μέσα σ' αυτό, και στα άτομα που είστε μέσα»! (Τώρα έχουμε τεκμήριο διαβίωσης - φορολόγηση τετ. μέτρων και το χαράτσι).

- Τυχεροί  όσοι θα μένουν σε καλύβες (μικρά σπιτάκια). Τα αυτοκίνητα θα τα αράξει ο κόσμος στις αυλές του!! Αν έχεις δουλειά θα δουλεύεις όλη μέρα, το μισό μεροκάματο  θα το δίνεις για βενζίνη για να πάς στη δουλειά σου και το υπόλοιπο  να ταΐσεις τα παιδιά σου και αν φτάσουν για να φάνε...  Την αποθήκη που βάζει ο πατέρας σου  το χόρτο για τα ζώα θα σε παρακαλάνε για να μείνουν μέσα!  Γεμάτος έκπληξη της είπα. Βρε γιαγιά έχει ποντίκια μέσα!  Η γιαγιά μου είπε:

- Όταν κάποιος δεν έχει που να βάλει την οικογένειά του, τα ποντίκια θα υπολογίσει;  Αφού έριξε μια ματιά στον ουρανό με κοίταξε και μου είπε:

- Θα είναι άτομα από την Αθήνα και από άλλα μέρη, και από νησιά θα έρθει κόσμος! Πότε θα γίνουν αυτά γιαγιά; Δεν θα ζω εγώ τότε!


http://www.imdleo.gr/diaf/2015/07/oxi.html

1 σχόλιο:

 1. ΜΕΙΩΣΙ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ-ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ
  Έχουμε τα εξης δεδομένα: 1). Ο σύγχρονος άνθρωπος ξοδεύει πολλή ενέργεια στην καθημερινή του ζωή και θα επιθυμουσε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την κατανάλωση των υλικων αγαθων. 2). Ο πλανήτης μας, εάν όλοι οι άνθρωποι ζουσαν όπως ζουν στο Μπαγκλαντές π.χ., θα μπορουσε να θρέψει 20 δισεκατομμύρια ανθρώπους. Εάν, όμως, όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη ζουσαν όπως π.χ. στην Ελβετία, θα μπορουσε να θρέψει 600 εκατομμύρια, σύμφωνα με μελέτες του Ο.Η.Ε.
  Έχοντας υπ΄όψιν τα δύο ανωτέρω δεδομένα (στο βαθμό που είναι σωστά), μπορουμε να καταλάβουμε γιατί επιβάλλονται τα μέτρα λιτότητας στους λαούς και τα έθνη. Το σκεπτικό των διαχειριστων της παγκόσμιας οικονομίας είναι προφανως η μείωση του παγκόσμιου πληθυσμου, για να μπορουν να ικανοποιηθουν οι ανάγκες και οι υπερβολικές, εν πολλοις, απαιτήσεις των ανθρώπων. Μας λένε, λοιπόν, πως αφου θέλετε να ζειτε όλοι όπως ζουν στην Ελβετία (δυστυχως ούτε οι Ορθόδοξοι χριστιανοί εξαιρουνται), θα σας επιβάλλουμε δυσβάσταχτα μέτρα λιτότητας ώστε να μην μπορειτε να παντρευτειτε εύκολα και αν παντρευτειτε να μην μπορειτε να γεννήσετε πολλά παιδιά.
  Άλλωστε είναι παρατηρημένο ότι οι γάμοι μειώνονται όταν οι άνθρωποι από αγρότες (των κλειστων αγροτοκτηνοτροφικων κοινωνιων) γίνονται εργάτες ή υπάλληλοι, μειώνεται και ο αριθμός των παιδιων της πυρηνικης λεγομένης οικογενείας, και αυξάνονται και τα διαζύγια.
  Επίσης, με την λαθρομετανάστευση μειώνονται οι μισθοί και ωθουνται στην μετανάστευση οι εντόπιοι εργάτες ή οι άνεργοι που έχουν κάποιο επίπεδο παιδείας και δεν καταδέχονται να κάνουν χειρονακτικές εργασίες ή να ασκουν κάποιο επάγγελμα που δεν ανταποκρίνεται στις σπουδές που κάνανε. Έτσι επιτυγχάνεται και το ανακάτεμα των εθνων και των λαων και επέρχεται σταδιακά η ομογενοποίηση ολόκληρου του πλανήτη.
  Τι μπορουμε να κάνουμε;
  Να ζουμε ασκητικά, ώστε να μπορουμε να αντεπεξερχόμεθα στις οικονομικές δυσκολίες.
  Να, λοιπόν, που είναι επίκαιρη, όπως πάντα, η συνταγή της Εκκλησίας μας: νηστεία, προσευχή, μυστηριακή ζωή.
  https://www.youtube.com/watch?v=RgIrrs-9JJY
  http://apologhtika.blogspot.gr/2015/07/1_28.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή