Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Πέρεζ: Δεν θα μας πάρει κανείς το φυσικό αέριο.


Κύπρος και Ισραήλ θα χειριστούν το φυσικό αέριο σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο δήλωσε ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.Μιλώντας στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής ο κύριος Πέρεζ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος και το Ισραήλ δεν θα πάρουν το φυσικό αέριο από κανένα, αλλά και δεν θα δεχθούν να τους το πάρει κανένας.

Θα χρησιμοποιήσουμε, είπε, το φυσικό αέριο για το κοινό όφελος. Παράλληλα χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την ανεύρεση φυσικού αερίου στην θαλάσσια περιοχή των δύο χωρών. Σε αυτό το κοινό οικονομικό συμφέρον, σημείωσε ο Ισραηλινός Πρόεδρος, μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω οι σχέσεις Κύπρου - Ισραήλ.

Χριστόφιας: Έχουμε κοινά συμφέροντα 

Υποδεχόμενος τον κύριο Πέρεζ ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι η επίσκεψη του ισραηλινού ομολόγου του αποτελεί απόδειξη της κοινής δέσμευσης για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Εχουμε, είπε, κοινά συμφέροντα και πρέπει να προωθήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, κάτι, που όπως επεσήμανε, είναι δύσκολο. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξέφρασε την ελπίδα για σύντομη λύση του παλαιστινιακού και έκανε αναφορά στο κυπριακό τονίζοντας την ανάγκη για τερματισμό της κατοχής και της διαίρεσης της Κύπρου. Είπε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να αντιληφθεί ότι θα είναι προς όφελος και της ίδιας η επανένωση της Κύπρου.
www.kathimerini.com.cy
Το αλίευσα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου