Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΛΑ ΝΕΑ


Τρεις φίλοι τρέχουν στον Κλασικό Μαραθώνιο ενάντια στο sex trafficking.

Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα sex trafficking στην Ευρώπη  (αποτελεί ως γνωστόν «πέρασμα» για την υπόλοιπη Ευρώπη) είναι επίσης και από τις λίγες χώρες που έχει κάνει τόσα λίγα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.


Δωρεάν ξεναγήσεις σε μουσεία το Νοέμβριο

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα ξεναγήσεων στα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους, γειτονιές και τους δρόμους της Αθήνας, με έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα  των ξεναγήσεων για το Νοέμβριο:


Τοιχογραφίες σε τρία κτίρια στολίζουν το κέντρο της Αθήνας

Με 47.000 ευρώ και πολύ μεράκι, τρία κτίρια της Αθήνας άλλαξαν όψη και πλέον αποτελούν στολίδια για το κέντρο της πόλης. Η Προγραμματική Σύμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών για εικαστικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο ολοκληρώθηκε με την υλοποίηση τριών τοιχογραφιών σε επιλεγμένες πολυκατοικίες στον Νέο Κόσμο (προσφυγικές κατοικίες), το Κολωνάκι και την Ομόνοια.


Κάρτα προνομίων για τα άτομα με διαβήτη

Τη δική τους κάρτα προνομίων αποκτούν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη. Πρόκειται για μια εκπτωτική κάρτα, που θα προσφέρει σε όλα τα άτομα με διαβήτη μειωμένες τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν ανάγκη, στοχεύοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.


Πιλοτικό πρόγραμμα κομποστοποίησης σε Αθήνα-Κηφισιά

Ξεκινάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού έργου, η διαλογή στην πηγή και κομποστοποίηση τωνβιοαποβλήτων (απορρίμματα τροφών και μαγειρείων από σπίτια, εστιατόρια και απόβλητα κήπων) στους Δήμους Αθηναίων και Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την εταιρεία ΕΠΤΑ Α.Ε Σύμβουλοι Μελετητές Περιβαλλοντικών Έργων.


Οι καλλιτέχνες δίπλα στους άστεγους της Αθήνας

Μια ιδιαίτερη εικαστική εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των άστεγων της Αθήνας. Η εικαστική πλατφόρμα artAZ βρίσκεται πίσω από την «Έκπληξη», όπως είναι η ονομασία της έκθεσης, η οποία γίνεται για τρίτη φορά.


Εναλλακτικές λύσεις τον καιρό της κρίσης

Ανταλλαγή προϊόντων, ακόμη και σχολικών ειδών, δωρεάν μαθήματα ή εργασίες. Τη δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση μέσα από διαδικτυακές δράσεις που προωθούν την ιδέα της ανταλλαγής και της «ανακύκλωσης», αλλά και μέσω της διοργάνωσης «ανταλλακτικών μπαζάρ», δίνουν δεκάδες συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα!


Οι Γιατροί Της Καρδιάς εκεί που τους έχουν ανάγκη

Δημοσιευτηκε απο καλα νεα στις November 10th, 2011. στην κατηγορια Δρασεις
Οι Γιατροί Της Καρδιάς είναι μία μη κυβερνητική οργάνωση που σαν σκοπό της έχει τη δωρεάν διανομή τροφίμων σε πληθυσμούς που δοκιμάζονται από υποσιτισμό και κακουχίες. Βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή σε πολεμικά γεγονότα και φυσικές καταστροφές, ενώ πρωταγωνιστεί στην ανέγερση, συντήρηση και εξοπλισμό ιατρικών κέντρων, σχολείων και την κατασκευή δεξαμενών για άντληση πόσιμου νερού.


Ελληνική ταινία των 100 ευρώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Υπάρχει λύση για κάποιον που θέλει να κάνει την ταινία του εάν δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Θάνος Τσαβλής αποδεικνύει πως μπορείς να φτιάξεις μια αισθητικά άρτια ταινία μεγάλου μήκους με 100 ευρώ. Στην πραγματικότητα με λιγότερα από 100 ευρώ. Η DIY (do it yourself- καν’ το μόνος σου) λογική της ταινίας F.L.S. τον οδήγησε μέχρι το 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης μιλάει για το πώς τα κατάφερε.


Προσφορά αγάπης από τον Λευτέρη Λαζάρου

Τον τελευταίο καιρό οι άστεγοι της Αθήνας έχουν τον Master Chef τους. Σε σχήμα οξύμωρο -στο πλαίσιο του οποίου η ευζωία συναντά την ανέχεια και το gourmet την πείνα- ο χαμογελαστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου , το παρουσιαστικό του οποίου παραπέμπει στον καλό θείο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στην οικογένειά μας, μοιράζει φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν μείνει στον δρόμο.


Η δύναμη των 25 υπογραφών

Όπως μάθαμε από το citizenalertnetwork.gr υπάρχει μια διάταξη στον κανονισμό δημοτικών συμβουλίων που μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε όλους εκείνους που θέλουν να κάνουν την πόλη τους καλύτερη.


Αυξάνονται οι εθελοντές στην Ελλάδα

Η πρώην ατροφική κοινωνία των πολιτών, η πλέον ανίσχυρη ανάµεσα σε αυτές της Ευρώπης, έχει εγκαταλείψει το καβούκι του ατοµικισµού. Ολοένα περισσότεροι πολίτες ενεργοποιούνται, συσπειρώνονται και δρουν µε επίκεντρο τον «άλλο»: συλλέγουν τρόφιµα και ρούχα, παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, κάνουν την καθηµερινότητα των µη προνοµιούχων καλύτερη.


Θεσσαλονίκη | Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε ανέργους

Ψυχοθεραπείες κατά των τραυμάτων που προκαλεί η οικονομική κρίση και μάλιστα δωρεάν προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Σε μια εποχή που πληθαίνουν οι Ελληνες που «χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους» και «δεν ξέρουν τι μας ξημερώνει αύριο», εθελοντές ψυχίατροι και ψυχολόγοι της Θεσσαλονίκης προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη σε δημότες για να διαχειριστούν το βάρος που τους έχουν προκαλέσει η απώλεια της εργασίας, οι απανωτοί φόροι, οι περικοπές σε μισθό και σύνταξη.


Η ελληνική δημιουργία είναι ακόμα ζωντανή

Αν νομίζετε ότι η ελληνική δημιουργία έχει επιρεαστει βαθιά από την κρίση, ξανασκεφτείτε το. Από ότι φαίνεται υπάρχει μια πληθώρα ελλήνων δημιουργών που ζουν,εμπνέονται και δημιοργούν συνεχώς. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που ασχολούνται με την ανακάλυψη και την ανάδειξη αυτής της δημιουργικής ενέργειας που ονομάζονται Goddess of the Hunt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου