Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ (Μια άλλη θεώρηση της εξέγερσης στο Ιράν)

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 10η Οκτωβρίου 2022

ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

(Μια άλλη θεώρηση της εξέγερσης στο Ιράν)

    Είναι γεγονός ότι ο σύγχρονος κόσμος κατάντησε σε μία πρωτοφανή πνευματική, ηθική, κοινωνική, πολιτική και θρησκευτική αφασία. Μελετώντας την ιστορία, σπάνια συναντούμε τέτοια κατάπτωση, η οποία για μας έχει την εξήγησή της. Οφείλεται αποκλειστικά στην αποστασία του ανθρώπου από τον Θεό. 

Ο σύγχρονος άνθρωπος μοιάζει με τον άφρονα άνθρωπο του αισώπειου μύθου, ο οποίος πριόνιζε το κλαδί του δένδρου, πάνω στο οποίο καθόταν ο ίδιος. Έτσι και ο σημερινός ο άνθρωπος αυτοκτονεί, νομίζοντας ότι αυτή η πολύμορφη κατρακύλα του σημαίνει πρόοδο και γίνεται για το συμφέρον του.  Αναφέρουμε για παράδειγμα τη σύγχρονη ζοφερή κατάσταση του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος κινδυνεύει να εξελιχθεί σε παγκόσμιο και μάλιστα πυρηνικό πόλεμο όπου, κατά την ταπεινή μας γνώμη, δεν θα υπάρξουν νικητές και ηττημένοι, αλλά τα αποκαΐδια μιάς παγκόσμιας καταστροφής που δεν θα έχει προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Θα συμβεί το βιβλικό «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων», (Κριταί 16, 30)! Όπως δείχνουν τα πράγματα, οδηγούμεθα σε πόλεμο μέχρις εσχάτων, μέχρις ότου δηλαδή ο πλανήτης μας μεταβληθεί σε σεληνιακό τοπίο. Αυτή είναι δυστυχώς η σχιζοφρένεια, την οποία βάζει ο διάβολος στα μυαλά των υπερφίαλων ηγητόρων της ανθρωπότητας, με σκοπό την αυτοκαταστροφή της!  

    Αλλά υπάρχει και μια άλλη σχιζοφρενής κατάσταση στην σύγχρονη πραγματικότητα, η  ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαία και εξελίσσεται κατόπιν σκοτεινού σχεδίου με στόχο την κατάργηση των εθνοτήτων και ιδιαιτεροτήτων όλων των λαών.  Ιδιαιτέρως επικίνδυνη είναι  η αθρόα μετανάστευση των όπου γης μουσουλμάνων στις δυτικές κοινωνίες, με απώτερο σκοπό να χτυπηθεί ο Χριστιανισμός από τις αντίθεες και αντίχριστες δυνάμεις, που αποζητούν και πασχίζουν να εκμηδενίσουν το σωτηριώδες έργο της Εκκλησίας.

    Τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη δυναμικές κινητοποιήσεις του λαού στο Ιράν κατά του ισλαμικού θεοκρατικού καθεστώτος, το οποίο, με βάση το Κοράνιο και την ισλαμική παράδοση, καταπιέζει αφόρητα το λαό της χώρας αυτής και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Όπως είναι γνωστό τα επεισόδια ξεκίνησαν από την σύλληψη, τον απάνθρωπο βασανισμό και την οικτρή θανάτωση, από την θρησκευτική αστυνομία, μιας νεαρής κοπέλας, η οποία δεν φορούσε τη μαντίλα της, όπως επιτάσσει το Κοράνιο και ο ισλαμικός νόμος της χώρας, για την ενδυμασία των γυναικών. Κατόπιν αυτού χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την απάνθρωπη ισλαμική τυραννία και να απαιτήσουν τις στοιχειώδεις ελευθερίες που ορίζει το φυσικό δίκαιο. Πρωτοστάτες οι γυναίκες, στις οποίες, όπως είναι γνωστό, το Ισλάμ αρνείται στοιχειώδεις ανθρώπινες ελευθερίες, τις θεωρεί ανθρώπινα όντα δεύτερης κατηγορίας και υποχείρια των ανδρικών ορέξεων. Δυστυχώς η εξέγερση δεν γίνεται αναίμακτα, αφού μέχρι τώρα δεκάδες διαδηλωτές έχασαν ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν, ή σύρθηκαν σε απάνθρωπες φυλακές.   

    Τι κάνει όμως η θεωρούμενη «πολιτισμένη Δύση» βλέποντας αυτή την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών; Ενδιαφέρεται για τους δυστυχισμένους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι βασανίζονται στο όνομα του Αλλάχ; Τίποτε δυστυχώς, ή ελάχιστα! Το αντίθετο μάλιστα. Προωθεί το Ισλάμ στις δυτικές κοινωνίες, παρέχοντάς του απίστευτες ελευθερίες δράσης, ώστε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες να γίνεται κυριολεκτικά κράτος εν κράτει. Με άλλα λόγια, οι μεν ισλαμοκρατούμενες χώρες πασχίζουν να απαλλαγούν από το Ισλάμ, ενώ οι δυτικές πασχίζουν να ισλαμοποιήσουν τις δικές τους!

    Μέσα από αυτή την σχιζοφρενική κατάσταση αποκαλύπτεται η μεγάλη υποκρισία των δυτικών και μαζί τα σκοτεινά τους έργα. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους εξεγερμένους Ιρανούς, γενικά ο δυτικός κόσμος παραμένει σιωπηλός και δεν δείχνει καμιά διάθεση για συμπαράσταση. Καμία επίσης διάθεση των δυτικών κυβερνήσεων για ριζική αναθεώρηση της στάσης των απέναντι στο Ισλάμ. Απούσες είναι και οι φεμινίστριες, οι οποίες σκοτώνονται κυριολεκτικά, για να γκρεμίσουν τις χριστιανικές αξίες, ενώ σιωπούν στην περίπτωση των καταπιεσμένων γυναικών στα τυραννικά και φασιστικά, θεοκρατικά καθεστώτα, όπου κυριαρχεί το Ισλάμ.

    Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «dimokratia», (23.09.2022), το εξής εύστοχο σχόλιο: «Ιράν, μαντίλα και υποκρισίαΤο ψέμα βασιλεύει στη Δύση και η υποκρισία κυβερνά τις ψυχές των εξουσιαστών της. Αυτό μπορεί να συμπεράνει οποιοσδήποτε εξετάσει με αντικειμενικό τρόπο τις αντιδράσεις δυτικών δημοσιογράφων, πολιτικών, δημοσιολογούντων και άλλων θεσμικών παραγόντων στις ταραχές που σημειώνονται στο Ιράν». Όσοι φορείς, «καθορίζουν αυτό που αποκαλείται “κυρίαρχη άποψη” στη Δύση πήραν θέση υπέρ των διαδηλώσεων των Ιρανών γυναικών και κατά της ισλαμικής μαντίλας. Ωστόσο, οι ίδιοι φορείς θεωρούν τη μαντίλα “επιλογή” των μουσουλμάνων γυναικών στην Ευρώπη και πληρώνουν μάλιστα καμπάνιες για να τη διαφημίσουν ως δείγμα… ελευθερίας! Κι εδώ έχουμε την απόλυτη ένδειξη παραφροσύνης». Και συνεχίζει: «Το δυτικό κατεστημένο δεν θέλει την ισλαμική μαντίλα στην Τεχεράνη αλλά την επιδιώκει στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στην Αθήνα, στην Κοπεγχάγη, στο Οσλο, στην Στοκχόλμη. Από τη μια, οι πολιτικοί και οι διανοούμενοι που τους έχει δοθεί η ισχύς να ορίζουν τι είναι σωστό και τι λάθος πανηγυρίζουν για το κάψιμο της ισλαμικής μαντίλας στο Ιράν και, από την άλλη, φρίττουν στην ιδέα να απαγορευτεί στην Ε.Ε. το νικάμπ, η μπούρκα και η χιτζάμπ.  Το ερώτημα είναι απλό: Ταιριάζουν το Ισλάμ, τα ήθη, τα έθιμα, οι ενδυματολογικοί κώδικες και η περί κοινωνίας αντίληψή του με τη Δύση ή όχι; Αν θεωρούμε αδιανόητη την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στο Ιράν, γιατί την ανεχόμαστε στις χώρες της Ε.Ε. και την επιδιώκει η πολιτική τάξη μέσω του μαζικού εποικισμού από μουσουλμάνους;». Ναι, όντως, μόνο ως σχιζοφρενική θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτή την κατάσταση, όχι όμως και ανεξήγητη. Διότι, όπως πάμπολλες φορές τονίσαμε σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας, τα πάντα εξελίσσονται σήμερα σύμφωνα με τα σκοτεινά σχέδια του Διεθνούς Σιωνισμού και της Νέας τάξεως πραγμάτων, που προωθούν την παγκοσμιοποίηση σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, οικονομικό και πολιτισμικό. 

    Διαβάσαμε επίσης και ένα εξίσου διαφωτιστικό άρθρο – σχόλιο του κ. Ελευθερίου Ανδρώνηστην ιστοσελίδα «sportime», (23.9.2022), με τον εύστοχο και ευρηματικό τίτλο«Ανάποδος κόσμος: Το Ιράν προσπαθεί να γίνει «Ευρώπη» και η Ευρώπη επιδιώκει να γίνει «Ιράν»!» Έγραψε: «Οι γυναίκες του Ιράν μάχονται για να αποτινάξουν την σκλαβιά της μαντήλας, αλλά η Ευρώπη προ πολλού έχει ανοίξει την αγκαλιά της στον σκοταδισμό. Η επανάσταση των γυναικών στο Ιράν για την οποία μιλά πλέον όλος ο δυτικός κόσμος, αποτελεί μια πραγματική γροθιά στο στομάχι της δυτικής υποκρισίας και όλων των κέντρων σκέψης που εμπορεύονται την κουλτούρα του ισλαμικού σκοταδισμού για να εξυπηρετούν την διεθνιστική προπαγάνδα τους. Να πως ένα ένδυμα, η μουσουλμανική μαντήλα, μπορεί να είναι σύμβολο “ενότητας” για τους υποκριτές και ταυτόχρονα να θεωρείται σύμβολο μίσους για τους πραγματικούς επαναστάτες που διεκδικούν αληθινή ενότητα και κοινωνική ισότητα. Αυτό που στην Ευρώπη παρουσιάζεται ως “ελευθερία”, για τις γυναίκες του Ιράν θεωρείται σκλαβιά, υποδούλωση και εξευτελισμός του γυναικείου φύλου»!

    Και συνεχίζει: «Έτσι ορίζει ο αναποδογυρισμένος κόσμος στον οποίο ζούμε. Για άλλους το έθιμο είναι κατάρα και για άλλους “εργαλείο” πολυπολιτισμικής προπαγάνδας. Σε αυτόν τον αναποδογυρισμένο κόσμο η Ευρώπη προθυμοποιείται να γίνεται Ισλάμ και μια χώρα της μέσης Ανατολής μάχεται για να αποκτήσει “ευρωπαϊκές” ελευθερίες. Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ ήταν μεταξύ εκείνων που καταδίκασαν τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί που συνελήφθη από την θρησκευτική αστυνομία του Ιράν, επειδή κάποιες τούφες από τα μαλλιά της είχαν ξεπροβάλλει από τη μαντήλα, με αποτέλεσμα να υποστεί βάναυση κακοποίηση από τα αστυνομικά όργανα και να καταλήξει, ένα 24ωρο αργότερα».

    Παρά κάτω αποκαλύπτει πως «αυτοί που μεθοδεύουν τον αφανισμό της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ισοπεδώνουν τον πολιτισμικό χαρακτήρα κάθε ευρωπαϊκής χώρας προκειμένου να διευκολύνουν τα σχέδια μουσουλμανικού εποικισμού, δεν μπορούν σήμερα να προσποιούνται τους “ανθρωπιστές”. Είναι αυτοί οι ίδιοι που εισήγαγαν στην Ευρώπη την μπούργκα, τη Σαρία, την ισλαμική αστυνομία, τις κλειτοριδεκτομές και άλλα φρικτά απότοκα της ισλαμικής “κληρονομιάς”. Αυτοί οι ίδιοι διαμορφώνουν πλαίσια ώστε να επιτευχθεί η αντικατάσταση των ευρωπαϊκών πληθυσμών, η εισαγωγή σύγχρονων σκλαβεργατών που θα καταστήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα πολυπολιτισμικό “εργοστάσιο” δούλων της Νέας Τάξης».

    Αλλά και στην Ελλάδα, η οποία «ανήκει στη Δύση», όπως διατυμπανίζουν οι ηγήτορές μας, όλως «περιέργως, οι φεμινιστικές οργανώσεις έως σήμερα δεν κάνουν τον κόπο να περάσουν ούτε για… καφέ έξω από την πρεσβεία του Ιράν, άλλα την ίδια στιγμή – πριν μερικές μέρες – φρόντισαν να δώσουν βροντερό παρόν έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, για να φωνάξουν δυνατά πως έχουν δικαίωμα στην δολοφονία αγέννητων παιδιών. Φαίνεται πως για κάποιους, η σεξουαλική τους ασυδοσία εις βάρος ανθρώπινων ζωών, είναι πιο σημαντική αιτία διαμαρτυρίας από το να αγωνιστούν για εκατομμύρια γυναίκες που το δέρμα τους δεν επιτρέπεται να έρθει ούτε σε επαφή με το φως του ήλιου. Βέβαια έχουμε και μια μερίδα “αγωνιστών” και εμπόρων “δικαιωμάτων” που όψιμα εμφανίζονται ως υπερασπιστές του αγώνα των γυναικών του Ιράν. Πανηγυρίζουν για τα γεγονότα στην χώρα της μέσης Ανατολής για να “καπελώσουν” τους αγώνες επικοινωνιακά, άλλα για τα χιτζάμπ και τα παράνομα τζαμιά που “πλημμυρίζουν” την Ελλάδα με γοργούς ρυθμούς, όχι μόνο δεν καταθέτουν ανησυχίες, άλλα είναι και έτοιμοι να υπερασπιστούν τα “δικαιώματα”, φανατικότερα και από τον… Χαμεϊνί του Ιράν…»! Νομίζουμε ότι ακριβολογεί ο αξιόλογος σχολιογράφος. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις των λογίς «προοδευτικών» εξαντλούνται εναντίον της χριστιανικής πίστεως και ηθικής της Εκκλησίας μας!

    Το Γραφείο μας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως πάνω σ’ όλα αυτά τα τραγελαφικά, που συμβαίνουν στην ανθρωπότητα, καθώς οδεύει στην 3η μ.Χ. χιλιετηρίδα. Ο σύγχρονος κόσμος βιώνει προφανώς την εφιαλτική αποστασία των εσχάτων, όπως την περιγράφει το βιβλίο της Αποκαλύψεως. Άγεται και φέρεται από τις αντίχριστες δυνάμεις του Διεθνούς Σιωνισμού, οι οποίες κρύβονται πίσω από τις κυβερνήσεις. Κύριο μέλημά τους η αποχριστιανοποίηση του κόσμου και η παγκοσμιοποίηση. Οι ηγέτες του δυτικού κόσμου, αποκομμένοι από κάθε ίχνος πίστεως στο Θεό, τρέφοντας δαιμονική αποστροφή προς τον Σωτήρα Χριστό και παραδομένοι στην κυριαρχία του Σατανά, προωθούν το Ισλάμ, όχι γιατί το συμπαθούν και πιστεύουν στα αλλοπρόσαλλα διδάγματά του, αλλά για να εξαφανίσει εκείνο τον Χριστιανισμό, με τις μεθόδους θηριωδίας που ασκεί εδώ και 13 αιώνες εναντίον του. Μισούν το Χριστό θανάσιμα και αποστρέφονται τον Eυαγγελικό Nόμο, διότι στέκεται εμπόδιο στην ηθική ασυδοσία του δυτικού ανθρώπου, σε αντίθεση με το Ισλάμ, το οποίο διδάσκει και ενθαρρύνει τον αχαλίνωτο ηδονισμό. Είναι πασιφανές πως ο δαιμονικός τους σκοταδισμός δεν τους αφήνει να καταλάβουν ότι τα πρώτα θύματα των μουσουλμάνων, όταν αυτοί γίνουν πλειοψηφία και επικρατήσουν στη Δύση, (και αυτό είναι ήδη ορατό), θα είναι αυτοί οι ίδιοι, διότι ως άθεοι, ή υποστηρίζοντες την ομοφυλοφιλία, θα θεωρηθούν «εχθροί του Αλλάχ» και θα καρατομηθούν! Το μόνο σίγουρο! Τα τελευταία τραγικά νέα από την «ανεκτική» Σουηδία, όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν το 20% του πληθυσμού, με τις επιθέσεις κατά των «απίστων» Σουηδών, αποτελούν μια τρανταχτή ένδειξη, για το τι περιμένει τον άφρονα και αποστατημένο δυτικό κόσμο!

    Κλείνοντας, θα θέλαμε για πολλοστή φορά να τονίσουμε ότι η μόνη σωτηρία είναι ο Ιησούς Χριστός και η μοναδική πύλη της σωτηρίας η Αγία μας Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ο άνθρωπος βιώνει την αληθινή γαλήνη, την ελπίδα και την πραγματική ελευθερία. Μόνο μέσα σ’ αυτή καταξιώνεται ως ανθρώπινο πρόσωπο και ζει ως όντως ελεύθερος άνθρωπος, σύμφωνα με τον λόγον του Κυρίου μας: «Εάν ουν ο Υιός υμάς ελευθερώσει, όντως ελεύθεροι έσεσθε», (Ιω. 8,36), αλλά και τον θεόπνευστο λόγο του αποστόλου: «υμείς γαρ επ’ ελευθερίᾳ εκλήθητε, αδελφοί· μόνον μη την ελευθερίαν εις αφορμὴν τη σαρκί, αλλά διά της αγάπης δουλεύετε αλλήλοις» (Γαλ.5,13-14).  Σε καμιά άλλη πίστη δεν θα συναντήσουμε αυτό το μεγαλείο και το εύρος της αληθινής αγάπης, η οποία απορρέει από την αληθινή εν Χριστώ ελευθερία. Έξω από την Εκκλησία του Χριστού υπάρχει μόνο η φρίκη, ο διάβολος, η καταστροφή και ο θάνατος! Το Ισλάμ αποτελεί αναμφίβολα και αποδεδειγμένα μία από τις σατανικότερες εκφάνσεις του πτωτικού κόσμου. Την δαιμονική του υφή και προέλευση την αποδεικνύει και η υιοθέτησή του από τον αποστατημένο σύγχρονο κόσμο.

    Θέλουμε επίσης να απευθυνθούμε και προς τους εκ των «Ορθοδόξων», θιασώτες του Οικουμενισμού, οι οποίοι αλληθωρίζουν επικίνδυνα προς τις θρησκείες του κόσμου και το Ισλάμ, προβάλλοντας τες ως δήθεν αξίες και «διαφορετικούς δρόμους σωτηρίας και αναγωγής στο Θεό». Να δουν τη σκληρή πραγματικότητα, η οποία τους διαψεύδει οικτρά. Η εξέγερση στο Ιράν μαρτυρεί σαφέστατα το σύγχρονο αυτοκαταστροφικό ανθρώπινο δράμα, το οποίο απορρέει από την απουσία της Χάριτος του Θεού και την κυριαρχία του Σατανά!

Εκ του Γραφείου επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών

http://aktines.blogspot.com/2022/10/blog-post_82.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου