Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες μετανιώνουν βαθιά για τις αμβλώσεις τους, βιώνουν τεράστια ενοχή και ντροπή

 Βιρτζίνια Άλεν  | 10 Οκτωβρίου 2022 | 10:47 πμ |  Ουάσιγκτον

Περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις είναι φαρμακευτικές και όχι χειρουργικές αμβλώσεις, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Guttmacher .

Οι φαρμακευτικές αμβλώσεις γίνονται με χάπια που συνήθως παίρνουν οι γυναίκες στο σπίτι.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Support After Abortion , ενός οργανισμού με έδρα τη Φλόριντα που παρέχει πόρους μετά την έκτρωση σε γυναίκες σε όλη την Αμερική και τον κόσμο, πολλές γυναίκες που κάνουν αμβλώσεις με φαρμακευτική αγωγή δυσκολεύονται να αποφασίσουν εβδομάδες —ή και χρόνια— αργότερα.

Η ταλαιπωρία της άμβλωσης ξεπερνά τη σωματική ταλαιπωρία», λέει η Janine Marrone, η ιδρύτρια της ομάδας, προσθέτοντας ότι πολλές γυναίκες βιώνουν «λύπη, λύπη, ντροπή [και] τύψεις» μετά την έκτρωση.

Ο Marrone συμμετέχει στο «The Daily Signal Podcast» για να συζητήσει τα ευρήματα της νέας του μελέτης και το έργο του Support After Abortion.

Virginia Allen: Σήμερα μας συνοδεύει η ιδρύτρια και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Support After Abortion , Janine Marrone. Janine, σε ευχαριστώ πολύ που είσαι εδώ σήμερα.

Janine Marrone: Σας ευχαριστώ που με έχετε. Ανυπομονώ για αυτό.

Άλεν: Εξηγήστε λίγο για το τι κάνετε όλοι στο Support After Abortion. Ποια είναι η αποστολή σας;

Marrone: Η αποστολή μας είναι να φέρουμε θεραπεία σε άνδρες και γυναίκες που έχουν υποφέρει από έκτρωση με τον πραγματικό σκοπό του τερματισμού της ζήτησης για άμβλωση.

Άλεν: Είναι απλό και απλό και υπάρχει μεγάλη ανάγκη για αυτό. -Όλοι κάνετε αυτή τη δουλειά, ξέρω, εδώ και αρκετό καιρό. Ποια ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησες: «Ξέρεις τι; Πρέπει να ιδρύσουμε έναν τέτοιο οργανισμό. Πρέπει να υπάρχουν πόροι για τις γυναίκες μετά την έκτρωση»;

Ακολουθήστε το LifeNews.com στο Gab για τα τελευταία νέα και πληροφορίες υπέρ της ζωής, χωρίς λογοκρισία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Marrone: Βιρτζίνια, νομίζω ότι με ρωτάς για τη στιγμή μου και χαίρομαι πολύ που το λέω γιατί πιστεύω ότι πολλοί από τους ακροατές μας ή τα άτομα που πρόκειται να συμμετάσχουν σε αυτήν τη συνέντευξη βρίσκονται στον ίδιο χώρο ή μέρος που Ήμουν.

Ήμουν σε κάτι που ονομάζεται Luncheons 4 Life, το οποίο είναι ένα γεύμα δικτύωσης βάσης για ομοϊδεάτες. Υπήρχε ένας σύμβουλος για ένα από τα προγράμματα αποκατάστασης από την άμβλωση και για πρώτη φορά στη ζωή μου, στο pro-life, συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν περισσότερα από ένα θύματα σε έκτρωση.

Η γυναίκα είχε κάνει άμβλωση η ίδια και υπήρχαν περίπου 60 άτομα στο δωμάτιο και μπορούσες να ακούσεις μια καρφίτσα. Αλλά για μένα και για το Support After Abortion, αυτή ήταν η ώθηση. Αυτή ήταν η καθοριστική στιγμή όπου συνειδητοποίησα ότι ο τρόπος με τον οποίο έβλεπα την άμβλωση μπορεί να ήταν πιο στενός από ό,τι πραγματικά έπρεπε ή θα έπρεπε να είναι.

Άλεν: Πρόσφατα δημοσιεύσατε μια νέα μελέτη που εξετάζει ειδικά τον τρόπο με τον οποίο οι αμβλώσεις με φάρμακα επηρεάζουν τις γυναίκες. Όταν λέμε φαρμακευτικές αμβλώσεις, αυτό είναι το χάπι για την άμβλωση που συνήθως παίρνουν οι γυναίκες στο σπίτι. Μοιραστείτε λοιπόν λίγα λόγια για αυτά τα ευρήματα. Πόσες αμβλώσεις γίνονται συνήθως μέσω του χαπιού για την άμβλωση;

Marrone: Ευχαριστώ. Λοιπόν, αυτή είναι μια τόσο μεγάλη ερώτηση. Αυτή είναι η τέταρτη ερευνητική μελέτη που κάναμε. Ξεκινήσαμε απλώς εξετάζοντας όλη την αναπαραγωγική απώλεια και, στη συνέχεια, τώρα έως το πιο πρόσφατο το 2021, κάναμε τη φαρμακευτική άμβλωση.

Θέλω να κάνω μια διευκρίνιση γιατί το ακούω με ανθρώπους για τους οποίους μιλάω. Υπάρχει ένα χάπι Plan B. Είναι ένα χάπι που λαμβάνεται μετά από σεξουαλική επαφή και συνήθως γίνεται την επόμενη μέρα. Η φαρμακευτική άμβλωση είναι εντελώς διαφορετική από αυτήν και νομίζω ότι αξίζει τουλάχιστον κάποιο ορισμό.

Η φαρμακευτική άμβλωση, πάνω από το 50% των αμβλώσεων σήμερα γίνονται με αυτή τη σειρά χαπιών. Έγινε … εγκρίθηκε από την [Food and Drug Administration] το 2000, το 2001, και αυτό μπορεί να ήταν ίσως το 2% των αμβλώσεων σε εκείνο το σημείο και τώρα είναι πάνω από το 50%.

Αν κοιτάξετε τη γραμμή τάσης, και ιδιαίτερα λόγω της ευκολίας και της ευκολίας για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτά τα χάπια, θα μπορούσε να φτάσει το 70% μέχρι το τέλος αυτού του έτους ή στις αρχές του επόμενου έτους. Είναι λοιπόν μια αυξανόμενη άμβλωση που γίνεται από ένα άτομο στην ιδιωτικότητα του σπιτιού του και αυξάνεται σε σύγκριση με τη χειρουργική άμβλωση. Οπότε υπάρχει πολύς φόβος από αυτό.

Allen: Καθώς όλοι κάνατε αυτή τη μελέτη και εξετάζατε τη χρήση των χαπιών για την άμβλωση, τη φαρμακευτική άμβλωση, τι ακριβώς προσπαθούσατε να μάθετε; Τι προσπαθούσες να αποκαλύψεις;

Marrone: Ακριβώς όπως το πρώτο, θέλαμε επιπλέον να μπορέσουμε να το μετρήσουμε για να καταλάβουμε, ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι δημογραφικά, τι βιώνουν; Για να κατανοήσουμε το μέγεθος του αν θέλουμε να το δούμε από την οπτική του μάρκετινγκ ή πώς μπορούμε να προσεγγίσουμε αυτούς τους ανθρώπους; Τι έχουν την τάση να ακούσουν;

Γνωρίζοντας λοιπόν ότι είναι αυτή η αυξανόμενη ανησυχία, τι μπορούμε να κάνουμε ως θεραπευτής, ως θεραπευτής, ως θεραπευτής ηγέτης για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων με το πιο κατάλληλο πράγμα… ή πρόγραμμα ή διαδικασία που θα ακούσουν ή θα έχετε την τάση να θέλετε να αγκαλιάσετε; Αλήθεια, θέλουν καθόλου βοήθεια;

Allen: Περίπου πόσες γυναίκες κάνατε έρευνα για αυτήν τη μελέτη;

Marrone: Υπήρχαν πάνω από 4.000 που συμμετείχαν στη μελέτη και μιλήσαμε με πάνω από 100 που έκαναν στην πραγματικότητα την άμβλωση με αυτόν τον συγκεκριμένο τρόπο. Αυτό είναι μέρος, όπως ανέφερα, ενός μεγαλύτερου όγκου έρευνας που κάναμε με τον ίδιο τρόπο, ώστε να είχαμε πολλά πράγματα με τα οποία μπορούσαμε να το συγκρίνουμε.

Άλεν: Είμαι απλώς περίεργος να μάθω τι μάθατε όλοι για τις γυναίκες. Πώς τα καταφέρνουν οι γυναίκες που κάνουν φαρμακευτικές αμβλώσεις;

Marrone: Υπάρχουν δύο πραγματικοί αριθμοί κλειδιών που θέλω να αναδείξω.

Άλεν: Παρακαλώ.

Marrone: Θυμηθείτε, θα μπορούσαμε επίσης να το συγκρίνουμε με γυναίκες που είχαν κάνει όλες τις αμβλώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν χειρουργικές αμβλώσεις. Οι γυναίκες υποφέρουν μετά από φαρμακευτικές αμβλώσεις. Το 34 τοις εκατό έδειξε κάποια αρνητική ανταπόκριση στη φαρμακευτική άμβλωση και αυτό είναι υψηλότερο από τη μελέτη όλων των αμβλώσεων που είχαμε κάνει προηγουμένως.

Πάνω από το 60% των γυναικών αναζήτησαν βοήθεια. Κυρίως πήγαιναν στους φίλους τους. Πήγαν σε κάποιον για να το μάθουν, για να πάρουν κάποιο είδος παρηγοριάς ή βοήθειας, αλλά μόνο το 18% ήξερε πού να πάει και δεν ήταν όλοι απαραίτητα τοποθεσίες βοήθειας για την άμβλωση. Μάθαμε επίσης ότι περισσότερα από, και σας είπα νωρίτερα, ότι περισσότερες από τις μισές αμβλώσεις είναι ιατρικές αμβλώσεις.

Αλλά το μεγαλύτερο, επίσης, είναι ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση γυναικών που θέλουν βοήθεια μετά την έκτρωση και πραγματικά δεν ξέρουν πού να πάνε. Παρεμπιπτόντως, αυτό είναι πολύ παρόμοιο με όλες τις αμβλώσεις, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, η γνώση ότι υπάρχει βοήθεια μετά την άμβλωση δεν είναι εκεί έξω.

Άλεν: Όταν λοιπόν μια γυναίκα μπαίνει στο Planned Parenthood και τη στέλνουν στο σπίτι με χάπια για να κάνει άμβλωση στο σπίτι, δεν της δίνουν επίσης κανενός είδους φυλλάδιο που να λέει: «Η κατάθλιψη είναι συχνή μετά την έκτρωση. Εάν χρειάζεστε βοήθεια, καλέστε το X";

Marrone: Αυτό είναι σωστό. Αυτό δεν συμβαίνει στις εγκαταστάσεις αμβλώσεων. Δεν μπορώ να το πω για το 100% αυτών, αλλά για αυτούς που συναντάμε, αυτό δεν συμβαίνει.

Allen: Σε όλους τους αριθμούς και τα δεδομένα που αποκαλύφθηκαν μέσω αυτής της έρευνας και μέσω της έρευνάς σας, υπήρχε κάτι που σας εξέπληξε πραγματικά;

Marrone: Επειδή αυτό ήταν το τέταρτο, θα επιστρέψω στο πρώτο. Πολλά από τα ίδια πράγματα ήταν τα ίδια. Απλώς υπήρχαν, το μέγεθος ήταν απλώς μεγαλύτερο όταν επρόκειτο για ιατρική άμβλωση.

Τα μεγαλύτερα ευρήματα που νομίζω ότι ήταν για μένα ήταν ότι τα περισσότερα από τα προγράμματα που υπάρχουν εκεί έξω - υπάρχουν 200 διαφορετικοί τύποι προγραμμάτων θεραπείας εκτρώσεων. Υπάρχουν μοντέλα υποχώρησης, υπάρχουν βιβλικές μελέτες. Τείνουν να είναι όλοι με μεγάλη κλίση βασισμένη στην πίστη και η απάντησή μας ήταν ότι δεν ήταν αυτό που ήθελαν αυτές οι γυναίκες. Αυτό δεν είναι μόνο η ιατρική, αλλά και η χειρουργική άμβλωση.

Αυτό λοιπόν ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα. Παρόλο που, με τόσους πολλούς παρόχους αποθεραπείας από έκτρωση ή θεραπείας που ήταν εκεί έξω, πάντα εκπλήσσομαι και γιατί περισσότεροι άνθρωποι δεν αναζητούν θεραπεία επειδή δεν ήταν αυτό που έψαχναν;

Το άλλο είναι ότι η ανωνυμία είναι τόσο σημαντική για τις γυναίκες και, ειλικρινά, για τους άνδρες σε μια θεραπευτική διαδικασία. Με βάση αυτά που μόλις σας είπα, αυτοί οι τύποι θεραπευτικών διαδικασιών δεν είναι απαραίτητα ανώνυμοι. Αυτά λοιπόν είναι τα μεγαλύτερα.

Νομίζω ότι το άλλο είναι ότι ακούμε και από άνδρες και από γυναίκες. Οι γυναίκες λένε ότι είναι δική τους απόφαση. Έτσι το 78% είπε ότι ήταν δική τους απόφαση. Ακούμε τόσα πολλά για το πώς οι άνδρες και άλλοι μπορεί να χειραγωγούν αυτήν την απόφαση και αυτό δεν ακούσαμε στην έρευνα. Ομοίως, ακούσαμε από άνδρες ότι δεν ήταν μέρος της απόφασης. Έτσι νομίζω ότι αυτά είναι τα μεγαλύτερα πράγματα που πήρα από αυτό-

Άλεν: Αυτά είναι ενδιαφέροντα.

Marrone: … ότι αντλήσαμε από αυτό.

Allen: Πιστεύεται ότι ο αριθμός των φαρμακευτικών αμβλώσεων, όπως είπατε, θα αυξηθεί, ειδικά μετά την ανατροπή του Roe. Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας φαρμακευτικής έκτρωσης; Απλώς περιηγηθείτε σε αυτό που συνεπάγεται αυτό, αν θέλετε.

Marrone: Λοιπόν, στις περισσότερες πολιτείες, και επίσης λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί, μια φαρμακευτική άμβλωση θα λειτουργήσει μόνο μέχρι περίπου 15 εβδομάδες. Άρα είναι στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να συμβεί είναι ότι θα πρέπει να γίνει υπερηχογράφημα για να βεβαιωθείτε ότι η γυναίκα βρίσκεται μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. Τους χορηγείται μια σειρά από χάπια. Η μία είναι —δεν μπορώ καν να το πω— η μιφεπριστόνη, η οποία, μπλοκάρει την προγεστερόνη του σώματος, η οποία είναι η ορμόνη που είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της εγκυμοσύνης. Και κατά μία έννοια, αυτό προκαλεί το θάνατο του παιδιού.

Από εκεί, μεταξύ 24 και 48 ωρών αργότερα, θα υπάρξουν κράμπες και αιμορραγία για να αδειάσει η μήτρα. Τότε αυτό είναι απαραίτητο για πρόσθετα χάπια που βασικά θα δημιουργήσουν την άμβλωση.

Άρα αυτή η διαδικασία δεν είναι ευχάριστη. Ο πάροχος αμβλώσεων θα πει ότι, «Α, θα είναι σαν μια βαριά περίοδος». Δεν συμβαίνει αυτό.

Σε πολλές περιπτώσεις, η γυναίκα θα δει πραγματικά πώς αυτό το μωρό, το έμβρυο, όπως θέλετε πείτε αυτό το παιδί που εξαλείφεται, θα το δουν αυτό και θα είναι—μερικές φορές έχουμε ακούσει πράγματα που όπως το να ξεπλένει ένα χρυσόψαρο, και ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αλήθεια. Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι συμβαίνει στο σπίτι. Μπορεί να συμβαίνει στο ντους, μπορεί να συμβαίνει στην τουαλέτα.

Αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι αυτό δεν συμβαίνει μεταξύ γιατρού και ασθενή. Αυτό συμβαίνει στο σπίτι και η ανάγκη στη συνέχεια να εξαλειφθεί το έμβρυο, το παιδί συμβαίνει στο σπίτι, και σε μεγάλο βαθμό μπορεί να συμβαίνει σε μια τουαλέτα. Η αιμορραγία και η κηλίδωση μπορεί να συμβούν για αρκετές εβδομάδες. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει υπερηχογράφημα παρακολούθησης ή θα πρέπει να γίνει κάτι άλλο για να βεβαιωθείτε ότι έχει αφαιρεθεί όλο το μωρό.

… Δεν είμαι γιατρός, επιτρέψτε μου να το πω πρώτα. Αλλά η γνώση αυτής της διαδικασίας που συνεχίζεται και το πόσο λίγα γνωρίζει πιθανώς η γυναίκα που συμμετέχει στη λήψη αυτής της απόφασης για όλη αυτή τη διαδικασία είναι περιορισμένη—μιλάω μόνο για τις φυσικές επιπτώσεις, για να μην αναφέρω ποια είναι η εστίασή μας, σίγουρα στο συναισθηματικό, τις ψυχολογικές, και σίγουρα τις πνευματικές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης.

Άλεν: Προχωρήστε και βουτήξτε σε αυτό αν θέλετε. Ποια ήταν μερικά από αυτά τα συμπεράσματα όσον αφορά το πώς τα καταφέρνουν οι γυναίκες δύο εβδομάδες μετά από μια φαρμακευτική άμβλωση ή πέντε χρόνια αργότερα;

Marrone: Μέρος αυτού θα είναι από τη μελέτη και μέρος αυτού θα είναι από αυτό που βλέπουμε από τις γυναίκες. Βλέπουμε ανθρώπους ή γυναίκες εβδομάδες αργότερα και συνήθως αυτό ήταν ασυνήθιστο σε σύγκριση με τις χειρουργικές αμβλώσεις, εξαιτίας αυτού που μόλις σας είπα. Μου είναι δύσκολο ακόμη και να το πω γιατί δεν ξέρω καν τις λέξεις να διαλέξω.

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι, αν δείτε την ταινία "Unplanned" της Abby Johnson, έχει το αποτέλεσμα μιας φαρμακευτικής έκτρωσης στην ταινία. Λέει ότι δεν μοιάζει με αυτό που πραγματικά συνέβη. Όμως, όποιος έχει δει την ταινία ή έχει ακούσει κάτι γι' αυτό μπορεί να ξέρει ότι αυτή είναι πλέον μια πολύ κοντινή και προσωπική εμπειρία, ότι δεν υπάρχει αναισθησία. Έτσι, αν μπορείτε να το φανταστείτε, θα δούμε τις γυναίκες πολύ νωρίτερα στη διαδικασία.

Αλλά η ταλαιπωρία πέρα ​​από τη σωματική ταλαιπωρία είναι, θεέ μου. Θυμός που δεν καταλαβαίνεις τι είναι αυτή η διαδικασία. Θυμός για τη δική τους συμμετοχή στην απόφαση. Η θλίψη, η λύπη, η ντροπή, οι τύψεις και η άμβλωση εν γένει είναι, εννοώ, ότι είναι ένα από εκείνα τα μέρη που δεν επιτρέπουμε το πένθος. Η ανάγκη να θρηνήσουμε μια απώλεια είναι τόσο επιτακτική και η απουσία του να μας επιτραπεί να το κάνουμε αυτό, τόσες πολλές ανεπιθύμητες συνέπειες μπορεί να προκύψουν για κάθε άτομο, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες.

Ξέρω… μιλάμε συγκεκριμένα για φαρμακευτική άμβλωση, αλλά δεν μπορώ να μην πω ότι ο αντίκτυπος της άμβλωσης ξεπερνά μόνο το άτομο που συμμετέχει στην απόφαση ή στην έκτρωση.

Άλεν: Για όποιον ακούει ότι έχει κάνει έκτρωση, είτε έχει κάνει άμβλωση με φάρμακα είτε όχι, ή ίσως έχει ένα αγαπημένο πρόσωπο ή έναν φίλο που το έχει κάνει και σκέφτεται: «Χρειάζομαι βοήθεια. Χρειάζομαι υποστήριξη», είτε ζουν στο Τέξας είτε στο Κάνσας είτε στο Νιου Χάμσαϊρ, μπορούν να καλέσουν τους πόρους και τους ανθρώπους στο Support After Abortion για βοήθεια;

Marrone: Η απάντηση είναι απολύτως ναι. Μπορούν να μεταβούν στον ιστότοπό μας στη διεύθυνση supportafterabortion.com . Αυτό που κάνουμε είναι ότι απολαμβάνουμε, αλλά … έχουμε [επίσης] ελέγξει τόσα πολλά διαφορετικά προγράμματα και παρόχους που μπορούν να παρέχουν το είδος της βοήθειας που θα χρειαζόταν το άτομο. Λέμε ότι δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέγεθος και δεν υπάρχει κανένας και τελειωμένος για τη θεραπεία των αμβλώσεων.

Επομένως, είτε θέλετε ένα πρόγραμμα βασισμένο στην πίστη, ξεκινώντας κάπου αλλού, χρειάζεται απλώς να στείλετε μήνυμα ή να τηλεφωνήσετε, να συμμετάσχετε σε μια ομάδα ή να συμμετάσχετε σε κάτι πολύ πιο ανώνυμο - όλα αυτά τα πράγματα που μπορούμε να βοηθήσουμε παρέχετε και συναντήστε το άτομο όπου βρίσκεται για αυτό που χρειάζεται τη συγκεκριμένη στιγμή για να ξεκινήσει η διαδικασία θεραπείας που είναι τόσο απαραίτητη.

Allen: Janine Marrone, η ιδρύτρια του Support After Abortion. Και πάλι, αν θέλετε να ελέγξετε τους πόρους τους, μπορείτε να επισκεφτείτε το supportafterabortion.com . Janine, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Marrone: Ευχαριστώ, Βιρτζίνια. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε αυτή την ευκαιρία να μιλήσω για αυτό το σημαντικό θέμα.

Σημείωση LifeNews: Η Virginia Allen γράφει για το The Daily Signal, όπου  εμφανίστηκε αρχικά αυτή η στήλη .

https://www.lifenews.com/2022/10/10/new-study-shows-women-deeply-regret-their-abortions-experience-tremendous-guilt-and-shame/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου