Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Μακριά από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις!



Τα καρναβάλια για μία ακόμη χρονιά καλύπτουν αυτές τις ημέρες τα πραγματικά προβλήματά μας.

Η πλειοψηφία δυστυχώς των ανθρώπων ρίχνεται στη λατρεία του «θεού καρνάβαλου», για να «χαρεί» και να «το ρίξει έξω».

Όμως δε γνωρίζουν ότι συμμετέχοντας κανείς σε αυτές τις ασχήμιες, συμμετέχουν στα αισχρά διονυσιακά δρώμενα της αρχαιοελληνικής ειδωλολατρικής θρησκείας.
Μάλιστα αν δεχτούμε την εκκλησιαστική άποψη ότι «πάντες οι θεοί των εθνών (είναι) δαιμόνια» (Ψαλμ. 95,5) τότε οι ατυχείς «καρναβαλιστές» λατρεύουν ουσιαστικά τα κακοποιά δαιμόνια, τα οποία κρύβονται πίσω από τις παγανιστικές «θεότητες».
Δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη και η διάδοση των σύγχρονων καρναβαλικών «εορτών» σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι σκοτεινοί βάζουν το «αόρατο» χέρι τους σε αυτή την ανάπτυξη.
Δεν είναι τυχαίο επίσης που όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Χώρας μας «βάζουν βαθιά το χέρι στα άδεια ταμεία τους» και επιδοτούν πλουσιοπάροχα τις αισχρότητες του καρνάβαλου.
Από τη στήλη αυτή προτρέπουμε τους αδελφούς μας χριστιανούς να μη συμμετάσχουν ούτε στο ελάχιστο στα δαιμονικά καρναβαλικά δρώμενα.
Να μη μιμηθούν τους άλλους και ντύσουν τα παιδιά τους τις «αθώες» αποκριάτικες στολές, διότι τα ωθούν να συνηθίζουν στα καρναβαλικά έθιμα.
Για εμάς η αρχή του Τριωδίου θα πρέπει να είναι περίοδος αυτοσυνειδησίας και μετάνοιας και όχι ευκαιρία για ανήθικα ξεφαντώματα!
Έχουμε ανάγκη από μόνιμη χαρά και ειρήνη στην ψυχή μας ( τη χαρά και ειρήνη που είναι καρποί του Αγίου Πνεύματος ) και όχι από την ευκαιριακή και ανούσια καρναβαλική!
Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου