Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

TO ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΜΥΡΟ



Μεγάλη ευλογία για την περιοχή του Αλμυρού αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας και όχι μόνο, αποτελεί 

η έλευση τεμαχίου  του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού  του Κυρίου μας, από το Άγιο Όρος.   
Το τίμιο ξύλο του Σταυρού του Χριστού μας θα συνοδεύουν οι Αγιορείτες Ιερομόναχοι Πατάπιος και Νεόφυτος, από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους, οι οποίοι θα παραμείνουν στην περιοχή το τριήμερο 6 έως και 8 Απριλίου.

Οι Αγιορείτες πατέρες θα προσκομίσουν προς ευλογία και αγιασμό των πιστών τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου του Ζωοποιού Σταυρού  του Κυρίου μας, εξ αφορμής μάλιστα και της εορτής της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως (Γ Νηστειών). 

Το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου φυλάσσεται στην Ιερά Σκήτη των Καυσοκαλυβίων του Αγίου Όρους.

Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών, καθώς και των ομιλιών με την ευκαιρία της παρουσίας των Αγιορειτών πατέρων Παταπίου και Νεοφύτου έχει ως εξής:
Σάββατο  6  Απριλίου
6:30 μ.μ. Υποδοχή Τιμίου Ξύλου και Αναστάσιμος Εσπερινός στον                Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως


Κυριακή  7  Απριλίου7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Παταπίου, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως


6:00 μ.μ. Κατανυκτικός Εσπερινός, 
ομιλία του Αρχιμ. Παταπίου με θέμα: «Σταυροαναστάσιμη πορεία προς το Πάσχα». Θα ακολουθήσει συνομιλία με τους Νέους του Συνδέσμου Νέων (στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως)

Δευτέρα  8  Απριλίου 2013
6:30 μ.μ. Ο Αρχιμ. Πατάπιος θα ομιλήσει στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού με θέμα: «Πνευματικό Οδοιπορικό στον Άγιο Όρος»

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου στις 6:30 μ.μ. στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού θα ομιλήσει ο Αρχιμ. Αντίπας Αγιορείτης, από το Ιβηρίτικο Κελλί της Αγίας Άννης Αγίου Όρους,
 ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Χριστιανισμός απέναντι στην Οικονομική Κρίση». 



http://www.agioritikovima.gr/news1/18761-timio-ksulo-apo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου