Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Πρώην αλβανός ΥΠΕΞ: Πλήγμα για την εικόνα της Αλβανίας η συμμετοχή Αλβανών σε ομάδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών στη Συρία


 Πρώην αλβανός ΥΠΕΞ: Πλήγμα για την εικόνα της Αλβανίας η συμμετοχή Αλβανών σε ομάδες μουσουλμάνων εξτρεμιστών στη Συρία

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τριτάν Σέχου, δήλωσε ότι "η συμμετοχή των Αλβανών στις τάξεις των μουσουλμάνων εξτρεμιστών που αγωνίζονται στη Συρία, είναι ένα σοβαρό πλήγμα για την εικόνα της Αλβανίας ως μίας ευρωπαϊκή χώρας, που ανήκει στον δυτικό κόσμο".

Ο κ. Σέχου αναφέρεται σε συνάντηση που είχε στη Ρώμη με έναν από τους ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης, ο οποίος του εξέφρασε την ανησυχία του για τη συμμετοχή των Αλβανών σε ομάδες μάχης των ισλαμιστών εξτρεμιστών. "Μου ζήτησε να ευαισθητοποιήσω την κοινή γνώμη στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στην ΠΓΔΜ και στο Μαυροβούνιο γι αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο, όχι μόνο για τη Συρία αλλά και για τις ίδιες χώρες", γράφει σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας.
Δυτικές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο αλβανικός Τύπος, αναφέρουν ότι σήμερα στη Συρία αγωνίζονται 769 Αλβανοί (από την Αλβανία και το Κόσοβο) και ότι η τελευταία ομάδα 90 ατόμων αναχώρησε από τα Τίρανα στις 13 Ιουνίου 2013, με πτήση της αεροπορικής εταιρίας,"Turkish Airlines".
Στο μεταξύ, λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία βίντεο Αλβανού από το Κόσοβο, που απευθύνει έκκληση "στους αδελφούς Αλβανούς μουσουλμάνους", καλώντας σε "ιερό πόλεμο", (Τζιχάντ), ένα άλλο νέο βίντεο εμφανίστηκε, αυτή τη φορά ενός ηλικιωμένου από την Αλβανία. Ο 70χρονος Αλβανός, την ημέρα της μουσουλμανικής εορτής Κουρμπάν Μπαϊράμ, από την πρώτη γραμμή των ανταρτών καλεί τους νέους Αλβανούς να συμμετάσχουν "στον ιερό πόλεμο, για να βοηθήσουν", όπως λέει, το λαό της Συρίας.
"Είμαστε φτωχοί, αλλά είμαστε πιο ισχυροί κοντά στον Θεό», λέει ο ηλικιωμένος "αντάρτης" στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: 70χρονος Αλβανός καλεί σε τζιχάντ από τη Συρία!


aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου