Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια στους Γεωργουτσάτες Βορείου Ηπείρου, σε ρόλο παρατηρητή η αλβανική αστυνομία


  • Μπαράζ διαρρήξεων σε σπίτια στους Γεωργουτσάτες Βορείου Ηπείρου, σε ρόλο παρατηρητή η αλβανική αστυνομία

- Απροστάτευτοι οι κάτοικοι της Ελληνικής Μειονότητας στην Ανω Δρόπολη 

Σύμφωνα με καταγγελίες από κατοίκους των Γεωργουτσατών, του μεγαλυτέρου χωριού της Ελληνικής Μειονότητας στην Επαρχία Άνω Δρόπολης, τον τελευταίο μηνά έχουν γίνει πάνω από 50 διαρρήξεις και κλοπές σε κατοικίες. 
Οι κάτοικοι νιώθουν απροστάτευτοι με την αστυνομία Αργυροκάστρου να λειτουργεί ως απλός παρατηρητής, χωρίς μέχρι στιγμή να έχει λάβει μετρά προστασίας για τους κατοίκους της Ελληνικής Μειονότητας. 
Ο έπαρχος και τοπικοί φορείς είναι αδρανείς και για αυτό το λόγο οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, δημιουργώντας σε πρώτη φάση ομάδες περιφρούρησης. 
Μάλιστα την παρασκευή 18/10/2013 οι δράστες εισέβαλαν σε κατοικημένο σπίτι στο οποίο έμενε μια γιαγιά την οποία την φίμωσαν και την χτύπησαν βάναυσα. Από θέμα τύχης δεν ζήσαμε ξανά το σκηνικό με την δολοφονία του 76χρονου Βορειοηπειρώτη στο χωρίο Βοδίνο της Άνω Δρόπολης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου