Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Όταν μεταμφιέζεις το κοριτσάκι σου σε Λολίτα ...


Μπορείτε, σας παρακαλώ, για να μην δίνετε έτοιμη τροφή σε κάθε διεστραμμένο, να μην εκθέτετε τα παιδιά σας σε κίνδυνο, αφήνοντάς το να κυκλοφορεί στα επτά του χρόνια όπως οι χορεύτριες στα καμπαρέ;
.
Δεν θα το πιστέψετε πόσο καιρό θα ήθελα να γράψω γι' αυτό το φαινόμενο. Είχα γίνει θηρίο κάποτε που η Πετρούλα έκανε σουξέ στο ΣΤΑΡ, όταν άκουγα όοοοολα τα κοριτσάκια από 5 έως 12 που παίζανε στην παιδική χαρά δίπλα στο σπίτι μου να μιμούνται ως παιχνίδι, τις ατάκες, τις πόζες και τις μούτες της Πετρούλας!!
.
Παρατηρούσα βγάζοντας βόλτα τα σκυλάκια μου μερικές μαμάδες… Ήταν ενθουσιασμένες!! Μάλιστα. Πολύ καλά το διαβάσατε. Έζησα μάλιστα και μια μέρα, απόγευμα ήταν, που τα μωρά συμμετείχαν σε διαγωνισμό για το «ποια θα κάνει την καλύτερη Πετρούλα»
.
Τα μωρά δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό, αλλά μια ευφυέστατη μαμά είχε την έμπνευση να δώσουν βραβεία στις τρεις καλύτερες Πετρούλες, με αποτέλεσμα τα μωρά στο τέλος να μαλλιοτραβιούνται ουρλιάζοντας.
Μ' έπιασε θλίψη, δεν το κρύβω. «Το παιδί σου και το σκυλί σου άλλωστε όπως το μάθεις….» λέει ο λαός και είναι ακριβώς έτσι.
Η Πετρούλα και η Τζούλια Αλεξανδράτου μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των νηπίων και τον μεγαλύτερων νηπίων για σειρά μηνών στην παιδική χαρά, όπου υπήρχανε και διαπληκτισμοί σε σημείο που το ένα κοριτσάκι να πετάει στο άλλο χώμα γιατί άρεσε στην πρώτη περισσότερο η Πετρούλα από την Τζούλια…
Φυσικά οι γονείς, οοοοοολοι όσοι πουσάριζαν τα παιδιά τους να ξεπατικώσουν σουσούμια και των δύο κυριών, είχαν παντελή αγνοια κινδύνου ή ακόμη χειρότερο, εξέθεταν ανήλικα σε κίνδυνο.
Όταν τελείωσε η μόδα των πρωταγωνιστριών Τζούλιας και Πετρούλας, φυσικά η καθημερινότητά η δική μου δεν άλλαξε. Συνεχίζω να πηγαίνω βόλτα στο βουνό και μετά στα μεγάλα πάρκα της περιοχής όπου ΌΛΟ και πιο συχνά συναντάω ανήλικα νηπιαγωγείου με βαμμένα νύχια στα πόδια, τα χέρια και μερικά τα έχω πετύχει και με κραγιόν!
Και σε αυτή την περίπτωση αναρωτιέμαι πως μπορεί οι γονείς χωρίς καμία γνώση να βοηθάνε το ανήλικο να νιώσει μικρομέγαλο έως και διαθέσιμο στο άλλο φύλο, άσχετα αν μιλάμε για ηλικίες δημοτικού ή νηπιαγωγείου.
Κάποτε λοιπόν πήγαινα σ” ένα κομμωτήριο στο Ψυχικό, πάρα πολύ γνωστό, όπου σύχναζε ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, η Μαρινέλα, η Ρούλα Κορομηλά, η Μάρα Ζαχαρέα και άλλοι πολύ γνωστοί… Ένα απόγευμα κατεβαίνοντας στον κάτω όροφο, είδα κοριτσάκι 14 ετών να του κάνει μανικιούρ, κατόπιν εντολής της μαμάς, υπάλληλος του κομμωτηρίου .
Δεν χρειάζεται να αρχίσω να παρουσιάζω τώρα το θέμα της αθωότητας, την αξία των παιδικών χρόνων, την ελληνική παροιμία που θέλει «κάθε πράγμα στον καιρό του» απλά αναρωτιέμαι πως μπορούν να είναι τόσο επιπόλαιες οι γυναίκες εκείνες που ως μητέρες επιτρέπουν στα ανήλικα να έχουν συμπεριφορά 18χρονης.
Πιστέψτε με νομίζω ότι είμαι ένας άνθρωπος με πολύ -ακόμη- ανοιχτή διάθεση για να ξεχωρίσω την «αρτηριοσκλήρωση» με μόνο την αποκλειστική επιθυμία να προστατέψουμε την παιδική αθωότητα. Το να βλέπω παιδάκια στην Δευτέρα δημοτικού να ξεπατικώνουν το πώς περπατάει η Ζέτα Μακρυπούλια και το ν' ακούω αγοράκια να ξεπατικώνουν τις «καφρίλες» του Γιώργου Λιάγκα και του Πέτρου Κωστόπουλου μου δημιουργεί απέραντη θλίψη.
Γιατί;
Όχι προφανώς για τον Γιώργο Λιάγκα και τον Πέτρο Κωστόπουλο, αλλά για την απίθανη έλλειψη εκπαίδευσης από τους γονείς, οι οποίοι φυσικά δούλευαν με τέτοιο πάθος για να πάνε μαζί με τα παιδιά τους στα μέρη τα «ιερά» που τίμησαν οι Πετρούλες, οι Τζούλιες και τα υπόλοιπα σουξεδιάρικα πρόσωπα της μικρής οθόνης.
Μπορείτε, σας παρακαλώ, για να μην δίνετε έτοιμη τροφή σε κάθε διεστραμμένο, να μην εκθέτετε τα παιδιά σας σε κίνδυνο, αφήνοντάς το να κυκλοφορεί στα επτά του χρόνια όπως οι χορεύτριες στα καμπαρέ;
 
σχετικό:
13 Ιουλ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου