Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Bill Clinton κατά Netanyahu: " Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη"!




Ευθεία επίθεση κατά του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Bill Clinton κατηγορώντας τον για την αποτυχία ειρήνευσης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Μιλώντας στο περιθώριο της διάσκεψης που φέρει το όνομά του «Clinton Global Initiative conference» ο Clinton και έτσι όπως κατέγραψε δηλώσεις του το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy φέρεται να είπε πως ο Netanyahu έχει κάθε ενδιαφέρον για την ειρηνευτική διαδικασία μόλις δυο βασικά ισραηλινά αιτήματα το ένα για μια βιώσιμη παλαιστινιακή ηγεσία και το άλλο για εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο φάνηκε ότι θα έβρισκαν το δρόμο για την επίλυσή τους.

«Οι Ισραηλινοί ήθελαν πάντα δύο πράγματα. Όταν όμως φάνηκε ότι τα είχαν δεν ήταν τόσο ελκυστικά για τον κ. Netanyahu» φέρεται πως είπε ο Bill Clinton για να συνεχίσει: «το να πιστέψει κανείς ότι είχαν ένα εταίρο για την επίτευξη ειρήνης στην παλαιστινιακή διοίκηση δεν υπάρχει ερώτημα επ αυτού. Άλλωστε και οι ίδιοι είχαν πει πως αυτή η παλαιστιανική κυβέρνηση είναι η καλύτερη που είχαν ποτέ στην Δυτ. Όχθη».

Επιπλέον ο Bill Clinton είπε πως το Ισραήλ βρισκόταν στα πρόθυρα της αναγνώρισής του από τον Αραβικό κόσμο: «Ο βασιλιάς της Σ. Αραβίας είχε αρχίσει να ευθυγραμμίζει τη στάση όλων των Αραβικών χωρών λέγοντας στους Ισραηλινούς: «Εάν κάτσετε και δουλέψετε μαζί με τους Παλαιστίνιους όχι μόνο θα σας δώσουμε άμεση αναγνώριση αλλά θα σας βοηθήσουμε τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά για να εξασφαλίσετε ειρήνη και συνεργασία», πρόσθεσε ο Bill Clinton. 

«Αυτό είναι μεγάλο... είναι μια τεράστια ευκαιρία για συμφωνία. Αυτό είναι που συνέβη και αυτό πρέπει κάθε Αμερικανός να το μάθει γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ» συμπλήρωσε ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου