Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ματαιώθηκαν τουρκικές ασκήσεις στο Αιγαίο, όχι όμως και οι παραβιάσεις στο FIR Αθηνών


Μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας
Εννέα παραβιάσεις του εναέριου χώρου


Ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται κάτι σχετικό με τους λόγους της ματαίωσης των ασκήσεων που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 25-27 Μαΐου.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, 14 τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν την Τρίτη στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως.

Καταγράφηκαν 2 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών που εξελίχθηκαν σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά. Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντιπροσωπεία του ελληνικού ΓΕΕΘΑ με επικεφαλής τον Διευθυντή του Κλάδου Στρατηγικής και Πολιτικής, επισκέπτεται την Τουρκία με σκοπο τη συζήτηση του προγράμματος δραστηριοτήτων έτους 2012, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231110124

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου