Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ... Η ΑΓΚΑΛΙΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ 


ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


Η ΑΓΚΑΛΙΑ



Το ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες παροχής στήριξης του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ - Η ΑΓΚΑΛΙΑ


Όλοι όσοι βρίσκονται στο  ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ είναι άνθρωποι υπεύθυνοι - και με κατανόηση για το πρόβλημα κάθε μέλλουσας μητέρας. Εδώ οι μητέρες βρίσκουν Κοινωνικούς Λειτουργούς, Ψυχολόγους, Παιδοψυχολόγους, Μαιευτήρες, Γυναικολόγους, Μαίες, Παιδαγωγούς, Δικηγόρους, Συμβολαιογράφους - και, πάνω απ' όλα, φροντίδα και αγάπη για τα μωρά τους και τις ίδιες.

Το  ΚΕΝΤΡΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

  1. 1. Στήριξη και συμβουλευτική από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς που εξυπηρετούν τις μητέρες που ζητούν τη βοήθειά της "Αγκαλιάς",
  2. 2. Παρακολούθηση της εγκυμοσύνης από Μαιευτήρες (συνεργάτες/εθελοντές του Συλλόγου),
  3. 3. Νομικές συμβουλές στις εγκύους από Δικηγόρους (εθελοντές της "Αγκαλιάς"),
  4. 4. Στέγαση σε διαμερίσματα που παραχωρούν δωρητές, αλλά και συνεργαζόμενοι ξενώνες,
  5. 5. Χορήγηση ειδών πρώτης ανάγκης (γάλατα και πάνες) απαραίτητα,
  6. 6. Χορήγηση διαφόρων ειδών όπως, τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια (βρεφικά, παιδικά, γυναικεία),παιδικά καροτσάκια, κούνιες, παιχνίδια κλπ.,
7. Παροχή ειδών γάμου και βάπτισης για τις μητέρες που απευθύνονται για στήριξη στον Σύλλογο,
  1. 8. παροχή στις μητέρες ειδών οικιακής χρήσης (και μεταχειρισμένων), όπως ψυγεία και κουζίνες, καθώς και έπιπλα σε εξαιρετική κατάσταση, τα οποία προσφέρουν φίλοι του Συλλόγου,
  2. 9. μηνιαία χρηματικά βοηθήματα και κάλυψη έκτακτων οικονομικών αναγκών των μητέρων.

Η βοήθεια όμως δε σταματά εδώ...
            
γιατί σκοπός μας είναι να αποκτήσουν το παιδί και η μητέρα δική τους ζωή!

Έτσι, σε συνεργασία με ιδιωτικούς φορείς, βρίσκεται εργασία στις μητέρες ή και στους συζύγους τους, διοργανώνονται σεμινάρια επιμόρφωσης των μητέρων σε θέματα προσχολικής αγωγής, οικογένειας κλπ., έρχονται σε επαφή με εθελόντριες κοινωνικής πρόνοιας (με κατάλληλη επιμόρφωση), για στήριξη και βοήθεια. 

Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές και χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων, καθώς και από ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, εκδρομές και δωροεκθέσεις κλπ.  

Μελλοντικά Σχέδια – Οράματα

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού - "Η Αγκαλιά" έχει σκοπό την προστασία του παιδιού από την κύησή του και μετά τον τοκετό, όπως και την παράλληλη προστασία της μητέρας του, έγγαμης ή άγαμης, κακοποιημένης ή μη, στηρίζοντας ταυτόχρονα την καλλιέργεια πνεύματος φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΚΟΠΩΝ:
  • Με την ηθική και υλική υποστήριξη της εγκύου και του παιδιού, η οποία συνεχίζεται και μετά τον τοκετό.
  • Με την ηθική και υλική υποστήριξη της Πολύτεκνης Οικογένειας και γενικώς του θεσμού του γάμου και της τεκνοποιίας.
  • Με την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας σε θέματα που αφορούν την αξία της ανθρώπινης ζωής από τη σύλληψη.
  • Με την έρευνα και τη διατύπωση προτάσεων για την αντιμετώπιση προβλημάτων της εγκυμοσύνης και της τεκνοποιίας.
  • Με την ίδρυση Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού,με λειτουργία Ξενώνα εμπερίστατων γονέων και Βρεφονηπιακού & Παιδικού Σταθμού. Το Κέντρο αυτό θα μπορεί να συνεργάζεται με άλλους ξενώνες και σταθμούς.
  • Με την οργάνωση μεγάλου κύκλου Φίλων - Εθελοντών και Συνεργατών, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν υλική και ηθική βοήθεια, όπως και προσωπική εργασία.
  • Με τη διοργάνωση διαλέξεων, σεμιναρίων, εκθέσεων, προβολών, συνεδρίων και συναφών εκδηλώσεων, που θα έχουν χαρακτήρα πανεθνικής ενημέρωσης.
  • Με την έκδοση περιοδικών, εντύπων και βιβλίων, καθώς και με τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές.
  • Με την καλλιέργεια σχέσεων και επαφών με πνευματικά ιδρύματα και κρατικούς, ιδιωτικούς ή κοινωνικούς φορείς, που μπορούν να συνδράμουν στο έργο του, καθώς και με άλλα σωματεία στην Ελλάδα ή το εξωτερικό με παρόμοια δράση.
  • Με τη σύσταση Ειδικών Επιτροπών και Τμημάτων για τη μελέτη ή την υλοποίηση των παραπάνω σκοπών.
  • Με κάθε άλλο νόμιμο και πρόσφορο μέσο.


ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ
Στα μελλοντικά σχέδια της "Αγκαλιάς" εντάσσεται η απόκτηση ιδιόκτητου χώρου στέγασης και η δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού, για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τις εξυπηρετούμενες μητέρες και οικογένειες τουΚέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού.


Η μεταφορά της "Αγκαλιάς" σε ιδιόκτητο κτήριο, το οποίο θα πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, θα ενισχύσει σημαντικά το κοινωνικό της έργο, αφού τα λειτουργικά έξοδα, θα διατίθενται πλέον για τη στήριξη των οικογενειών της, με αποτέλεσμα την πληρέστερη και πιο ολοκληρωμένη συνεισφορά. 



Με τη δημιουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού,τα παιδιά μας θα μπορούν να βρίσκονται σε ασφαλέστερο περιβάλλον, σύμφωνο με όλες τις προδιαγραφές, όπως έχουν τεθεί για την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών. Ένας εξοπλισμένος με κρεβατάκια χώρος, μαζί με Παιδότοπο, θα αποτελεί ιδανικό περιβάλλον για τη φύλαξη, φροντίδα και απασχόληση των παιδιών της "Αγκαλιάς". Έτσι, οι γονείς θα μπορούν να εργαστούν ήρεμοι, για να συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους, ενώ τα παιδιά δεν θα οδηγηθούν στην ιδρυματοποίηση και θα αναπτύσσονται σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, που θα τους χαρίσει απλόχερα την αγάπη και τη θαλπωρή, με την παρουσία της μητέρας τους. 



Δραστηριότητες


ΟΜΑΔΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι Ομάδες που λειτουργούν με την ευθύνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας στο Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού είναι σήμερα τέσσερις:
 
  • Ομάδα Γονεϊκότητας για τις έγκυες του Κέντρου

Στην Ομάδα αυτή, η έγκυος γυναίκα εκπαιδεύεται γιανα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του νέου ρόλου της σαν μητέρα, ώστε να είναι έτοιμη για το μεγάλο γεγονός του τοκετού - της υποδοχής της νέας ζωής.


  • Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης για τις μητέρες του Κέντρου

Η Ομάδα αυτή έχει σαν στόχο την ψυχαγωγία των μητέρων, την επαφή και την συνεργατικότητα μέσω της δημιουργίας και της κατασκευής αντικειμένων. 

 
  • Ομάδα Προγεννητικής και Περιγεννητικής για τις έγκυες γυναίκες του Κέντρου

Στην Ομάδα αυτή η έγκυος - αλλά και ο πατέρας του παιδιού - δεχεται την ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη που χρειάζεται, ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις αγχογόνες αλλαγές της εγκυμοσύνης, τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.


  • Ομάδα Υποστήριξης Νέων Μητέρων του Κέντρου

Στην Ομάδα αυτή οι νέες μητέρες δέχονται ψυχολογική στήριξη, με σκοπό τη δημιουργία μιας υγιούς σχέσης και επαφής με το παιδί τους, αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη για την αντιμετώπιση των όποιων δυσμενών καταστάσεων στην οικογένεια.

Προγράμματα


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΔΟΧΗΣ
Μεταξύ των Προγραμμάτων Υποστήριξης & Βοήθειας, που παρέχει "Η Αγκαλιά"στις οικογένειες που εξυπηρετεί, μέσω του Κέντρου Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού, περιλαμβάνονται και τα Προγράμματα Αναδοχής.

Πρόγραμμα Αναδοχής (Βάπτιση)


Ο Ανάδοχος βαπτίζει το παιδί της εξυπηρετούμενης οικογένειας, δημοιυργώντας έναν μόνιμο πνευματικό δεσμό με το παιδί και την οικογένειά του. Υποψήφιοι νονοί και νονές που ενδιαφέρονται να βαπτίσουν ένα παιδί, επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία της "Αγκαλιάς" και, όταν υπάρχει εξυπηρετούμενη οικογένεια που αναζητά Ανάδοχο, φροντίζουμε να δημιουργηθεί μια σχέση σημαντική και διαχρονική.



Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής


Για να υπάρξει μια πληρέστερη οικονομική στήριξη της οικογένειας (και ιδαιίτερα της αθέλητα μονογονεϊκής), "η Αγκαλιά" έχει θεσπίσει το Πρόγραμμα Οικονομικής Αναδοχής, με το οποίο εξασφαλίζεται ένα επιπλέον μηνιαίο χρηματικό ποσό της τάξεως των εκατό (100,00) ευρώ για την στήριξη του παιδιού της εξυπηρετούμενης οικογένειας.

Από την εμπειρία εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Αναδοχής,"Η Αγκαλιά" έχει παρατηρήσει τα σημαντικά αποτελέσματά του και βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαβεβαιώσει ότι, το Πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία. Χαρίζει αγάπη μαζί με την κάλυψη ψυχικών και υλικών αναγκών στα παιδιά και σε όλα τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα εκείνα στοιχεία, για την ανάδειξη υγειών και ολοκληρωμένων κοινωνικά προσωπικοτήτων.

Για να συνεχιστούν τα επιτυχημένα αυτά Προγράμματα, "η Αγκαλιά"καλεί όσους επιθυμούν να βιώσουν από κοντα τις χαρές των οικογενειών μας, να συμπαρασταθούν σε αυτή την προσπάθεια, με το να γίνουν Ανάδοχοι Βάπτισης ή Οικονομικοί Ανάδοχοι.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις,
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας
στο 

210 8828 788


http://www.unborn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου