Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα «Ιφιγένεια» και οι Έλληνες πειραματόζωα



Η μεγαλύτερη φοροεπιδρομή που έχει εξαπολυθεί ποτέ στον τόπο μας αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Πρόκειται, ουσιαστικά, για μια ωμή, αντικοινωνική επιλογή η οποία έχει ως στόχο να μεταφερθεί στις πλάτες του ελληνικού λαού ο λογαριασμός της τραγικής αποτυχίας του Μνημονίου ελληνικής κυβέρνησης – Τρόικας.
Είναι βέβαιο ότι η κοινωνία, που ήδη δοκιμάζεται σκληρά εδώ και ενάμιση χρόνο, δεν είναι σε θέση να αντέξει τα νέα φορολογικά, δημοσιονομικάμέτρα σοκ του λεγόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος που ανακοινώθηκαν.
Με την αύξηση των άμεσων φόρων και την περικοπή των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων μειώνονται δραματικά.
Αν συνυπολογιστούν οι αυξήσεις στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών από τη μετάταξή τους στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, που αναμένεται να πυροδοτήσουν την ακρίβεια, καθίσταται σαφές ότι η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών σχεδόν εκμηδενίζεται.
Τα μέτρα πρόκειται να νεκρώσουν πλήρως την αγορά, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο την ύφεση, πολλαπλασιάζοντας με ταχύτερους ρυθμούς τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και εκτοξεύοντας την ανεργία σε πρωτοφανή επίπεδα.
Για να διορθώσουν τα λάθη και τις αστοχίες τους και να κλείσουν τη«μαύρη τρύπα» των 6 δισ. ευρώ που δημιούργησαν, επιλέγουν μέτρα που θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερα ελλείμματα, ενώ προχωρούν και σε αποκρατικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας σε τιμές ξεπουλήματος.
Αποκλείουν την ανάπτυξη, επιμένουν να επενδύουν στην ύφεση καικαταδικάζουν την κοινωνία στη φτώχεια. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα έχει, δυστυχώς, άμεσα, βραχυπρόθεσμα αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα και τους πολίτες της, που έχουν μετατραπεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε πειραματόζωα της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου