Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Κελεπούρι» η Ελλάδα για τους Τούρκους...


Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011




Βρήκαν την ευκαιρία οι γείτονές μας και μόλις η κυβέρνηση Παπανδρέου ανακοίνωσε το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων άρχισαν να ενδιαφέρονται για να αγοράσουν ό,τι βρουν σε φθηνή τιμή. Η έγκυρη τουρκική εφημερίδα «Radikal» είχε πρόσφατα ως βασικό θέμα την απόφαση του ξεπουλήματος τις κρατικής περιουσίας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του δημόσιου χρέους.
«Κελεπούρι η γειτονική χώρα», ήταν  ο βασικός τίτλος της....
εφημερίδας που γράφει: «Η Ελλάδα που παλεύει με την οικονομική κρίση έχει αποφασίσει μέχρι το 2015 να εισπράξει 50 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις. Θα πουληθούν αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια και πολλά έργα υποδομής».
Η τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ήδη τουρκικές εταιρίες ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποια από τα λιμάνια που θα βγουν προς πώληση. Η τουρκική εταιρία Limak ήδη ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της για τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

«Θα εξετάσουμε τους όρους της πώλησης και ίσως εντός 15 ημερών πάρουμε την απόφαση της επένδυσης στα λιμάνια. Η Ελλάδα είναι δύσκολη αγορά, ίσως συνεργαστούμε με ελληνική εταιρία», δηλώνει ο Νιχάτ Οζντεμίρ, διευθυντής της Limak.
 Ο ίδιος τονίζει πως έχει συμμετάσχει σε άλλους διαγωνισμούς κατασκευής αγωγών φυσικού αερίου και δηλώνει πως «στους διαγωνισμούς διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν είναι εύκολη αγορά. Στο Κόσοβο έχουμε κερδίσει το διαγωνισμό του αεροδρομίου και το λειτουργούμε εδώ και 2 μήνες χωρίς κανένα πρόβλημα. Εκεί νιώθω σαν να είμαι σπίτι μου. Στην Ελλάδα δεν είναι ακριβώς έτσι. Γι’ αυτό και κάνουμε την έρευνά μας και σε λίγες ημέρες θα έχουμε πάρει την οριστική μας απόφαση».
H Limak είναι από τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες της Τουρκίας και έχει κατασκευάσει πολλά έργα υποδομής, όπως αεροδρόμια και αυτοκινητοδρόμους, στην Ινδία, στο Αφγανιστάν και το Κόσοβο.
Πάντως, στον τουρκικό Τύπο θεωρούν σίγουρο το ενδεχόμενο σε λίγες εβδομάδες πολλές τουρκικές εταιρίες θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τις εταιρίες που θα πουληθούν από το Ελληνικό Δημόσιο. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται από τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας, αλλά και για το διαγωνισμό των αυτοκινητοδρόμων.
Επίσης, η παρουσίαση του σχετικού θέματος από την εφημερίδα «Radikal» δείχνει ότι οι γείτονές μας θεωρούν ιδανική ευκαιρία για να επενδύσουν στην Ελλάδα, καθώς πιστεύουν σίγουρα πως θα αγοράσουν σε φθηνές τιμές εταιρίες που η πραγματική τους αξία είναι μεγαλύτερη. «Το κελεπούρι» είναι ο τίτλος που τα λέει όλα.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ, στον “Ελεύθερο Τύπο”
Από:   antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου