Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Όχι στην 5η δόση – όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λεηλασίας!

Εδώ και τώρα διακοπή αποπληρωμής του χρέους! 

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ 
– ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – 
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! 

Ανατρέπουμε και διεκδικούμε μια νέα προοδευτική πορεία! 


Ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε Δευτέρα (23.5) Υπουργικό Συμβούλιο και Τρίτη (εχθές) συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. 

Θέμα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα εξουθένωσης της χώρας και του λαού που συμφωνήθηκε με την τρόικα, ύψους περίπου €30 δις έως το 2015, εκ των οποίων τα € 6 δις μέσα στο 2011.
Το "αντάλλαγμα" για αυτό το πρόγραμμα θα είναι η 5η δόση χρηματοδότησης ύψους €12 δις και το άνοιγμα του δρόμου για νέα πρόσθετη χρηματοδότηση περίπου € 50 - 60 δις!

Επιμελέστατος στόχος του Γ. Παπανδρέου και της τρόικας είναι να εξασφαλίσουν συναινέσεις στο μεγαλύτερο πρόγραμμα ληστείας και λεηλασίας που έχει υποστεί χώρα στη σύγχρονη ιστορία.
Πρώτο και κύριο μέλημα του Γ. Παπανδρέου είναι να εξασφαλίσει την ομοφωνία και τη συναίνεση του Υπουργικού Συμβουλίου επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, πράγμα που συνιστά και το πρώτο μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της θετικής ψήφου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ!

Ταυτόχρονο μέλημα του Γ. Παπανδρέου είναι να στήσει ένα θέατρο δήθεν διαλόγου με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να αποσπάσει αν όχι συναινέσεις και ανοχές, τουλάχιστον, ανεκτές επικοινωνιακές εικόνες!

Αυτήν την ώρα ύψιστη ανάγκη για τη χώρα και τον ελληνικό λαό γίνεται το αίτημα να ματαιωθεί, να ακυρωθεί και να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κατεδάφισης που, αν εγκριθεί και εφαρμοσθεί, θα δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα και θα “εξανδραποδίσει” κυριολεκτικά τον ελληνικό λαό!

Αυτήν την ώρα χρειάζεται να συγκροτηθεί ένα πολύ μεγάλο ενωτικό λαϊκό αγωνιστικό μέτωπο που θα βροντοφωνάξει ένα μεγάλο ΟΧΙ στη 5η δόση χρηματοδότησης και ένα μεγάλο ΟΧΙ στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κυβέρνησης – τρόικας.

Αν δεν πάρουμε την 5η δόση όχι μόνο δεν θα είναι καταστροφή για τη χώρα αλλά θα είναι ευκαιρία για να αποκηρύξουμε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και να κηρύξουμε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους.
Η δήλωση από τη χώρα ότι αρνείται τους νέο-αποικιακούς όρους της τρόικας και προτιμά τη στάση πληρωμών από την “υποδούλωση”, θα είναι μια πράξη περηφάνιας και προοπτικής, αντί της υποταγής και της νέο-υποτέλειας!

Η στάση πληρωμών από την Ελλάδα πρέπει να συνοδευθεί με τη δήλωση ότι προχωρά σε επαναδιαπραγμάτευση του χρέους της με στόχο τη διαγραφή, χωρίς όρους, του μεγαλύτερου μέρους του!
Αν η επαναδιαπραγμάτευση αυτή δεν γίνει δεκτή η δεν ευδοκιμήσει, τότε η διακοπή αποπληρωμής του χρέους γίνεται οριστική και συνοδεύεται από σειρά άλλων προοδευτικών αλλαγών και ενδεχομένως την έξοδο από το ευρώ!

Σήμερα όσο ποτέ ο λαός, οι εργαζόμενοι, η νεολαία πρέπει να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους.
Να ακολουθήσουν τις μεγάλες ιστορικές επαναστατικές παραδόσεις αυτού του τόπου, να παραδειγματιστούν από τις πρόσφατες εξεγέρσεις στο Βορειοαφρικανικό βορρά, να διδαχθούν από τις ενωτικές πρωτοβουλίες στην Πορτογαλία, τις μεγάλες κινητοποιήσεις στις Ισπανικές πόλεις και πλατείες και τις λαϊκές αντιδράσεις ενάντια στους G-8 στη Γαλλία!
Όλα αυτά μπορούν να παροτρύνουν όλους και όλες να βγουν στους δρόμους, τις πλατείες, τις συγκεντρώσεις, τις πορείες και τις απεργίες και με μια φωνή να βροντοφωνάξουν:

ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ 
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ!

Αυτήν την ώρα όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς, πέρα από διαφορές, οφείλουν να συμπαραταχθούν, να μπουν μπροστά και να αναλάβουν από κοινού μεγάλες ενωτικές πρωτοβουλίες, που να ενθαρρύνουν αγώνες με συνεκτικότητα, ελπίδα, αποτέλεσμα και εναλλακτική προοπτική!

ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ!

Πηγή: http://www.iskra.gr/
http://diakyvernisi.blogspot.com/2011/05/5.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου