Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΦΙΛΕΤΟ" Η ΕΛΛΑΔΑ


Ξανανεβαίνει γεωπολιτικά η Ελλάδα λόγω της κρίσης από τις εξεγέρσεις στην περιοχή μας... 



Η Ελλάδα ξανανεβαίνει γεωπολιτικά στην περιοχή μας λόγω της αναταραχής και της φωτιάς που έχει ανάψει από τις εξεγέρσεις σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στις αραβικές χώρες. 
Αυτή η εκτίμηση επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με συνεργάτη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ Πέτρου Ευθυμίου, όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε στο πλαίσιο των ομιλιών που έκανε σε διεθνούς φήμης αμερικανικά πανεπιστήμια.


Το θέμα βέβαια είναι αν η Αθήνα θα αξιοποιήσει αυτήν τη μεγάλη ευκαιρία για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων που δέχονται επίθεση από τους γείτονές μας, με πρώτη την Τουρκία, και θα κατοχυρώσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, με την ανακήρυξη της ΑΟΖ, την επέκταση των χωρικών μας υδάτων, τη δίκαιη λύση του Κυπριακού και του Σκοπιανού. Ο κ. Ευθυμίου συμμετείχε στο Πρόγραμμα Επισκεπτών Καθηγητών, έναν επιτυχημένο θεσμό του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, που δίνει την ευκαιρία σε διακεκριμένα πρόσωπα από τον χώρο της επιστήμης, της δημόσιας ζωής και της τέχνης να παρουσιάσουν το έργο και τις απόψεις τους στην αμερικανική εκπαιδευτική κοινοτητα.



Ο πρόεδρος της ΚΣ του ΟΑΣΕ μίλησε στο Harvard Kennedy School of Government της Βοστώνης, με θέμα: «Ο ρόλος του ΟΑΣΕ στη νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρώπη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελευθερία του Τύπου και Κράτος Δικαίου», στη συνέχεια πήγε στο Center for Transatlantic Relations του Johns Hopkins University, όπου το θέμα της ομιλίας ήταν: «Ο ρόλος του ΟΑΣΕ στη νέα αρχιτεκτονική πολιτικο-στρατιωτικής ασφάλειας στην Ευρώπη», και ο κύκλος των διαλέξεών του στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκε στο Harriman Institute του Columbia University, της Νέας Υόρκης, όπου μίλησε για την «πολιτικο-στρατιωτική ασφάλεια στην Ευρώπη και τον ρόλο του ΟΑΣΕ». 
Επίσης ο κ. Ευθυμίου έδωσε διάλεξη στο Cambridge University της Μ. Βρετανίας. 
Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ μετέβη την Τετάρτη στη Μολδαβία έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Κοινοβουλίου της χώρας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου