Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Αποστασία και καταστροφή...


Με μια εκτενή περιγραφή το ΙΗ΄ κεφάλαιο της Αποκάλυψης αναφέρεται στην αιφνίδια και οριστική καταστροφή της παντοδύναμης «Βαβυλώνας».

Το φρικτό τέλος αυτής της αμαρτωλής κυριαρχίας επιτρέπεται κατά θέληση του Θεού (ΙΖ΄17, ΙΗ΄5) και περιγράφεται από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη σε παρελθοντικό χρόνο με τη ζωηρή επανάληψη , που τονίζει με βεβαιότητα την πτώση αυτή, σαν να έχει ήδη συμβεί!

Διακρίνουμε τον σημαντικό παραλληλισμό με την ανάλογη τύχη των ανθρώπων της βιβλικής Βαβέλ, της εποχής του Νώε, των Σοδόμων, της Ιερουσαλήμ των χρόνων του Χριστού, όσο και της αγιογραφικής συντέλειας του Κόσμου: Σε κάθε περίπτωση αιτία της συντελικής επέμβασης του Θεού είναι η ανθρώπινη αποστασία που, όταν ξεχειλίζει, ανακόπτεται από αιφνίδιο όλεθρο.

Το θεαματικό τέλος της «Βαβυλώνας» θα επέλθει ξαφνικά, θα επιφέρει θάνατο και πένθος και πείνα και ερήμωση (ΙΗ΄8, 19), θα προκαλέσει μεγάλο θρήνο στους εμπόρους, στους πλοιοκτήτες, αλλά και στους ηγέτες που «πόρνευσαν» μαζί της, υποτάσσοντας τους λαούς τους στα αισχρά κελεύσματά της (ΙΗ΄9-11, 15-19).

Σε επόμενο κεφάλαιο θ’ αναφερθούμε αναλυτικότερα στους «δέκα_βασιλείς» της Αποκάλυψης, που κινούμενοι σε συμφωνία μεταξύ τους θα αποφασίσουν την πτώση της «Βαβυλώνας» και την οριστική της καταστροφή (Αποκ. ΙΖ΄12-13, 16-17).

Να επισημάνουμε απλώς, ότι τα σημερινά δεδομένα φαίνεται να κάνουν ιδιαίτερα διαυγή αυτή την προφητεία: Εκτιμούμε ότι οι βασιλείς αυτοί που θα μισήσουν την «πόρνη», θα την ξεγυμνώσουν από τον πλούτο της, θα την κατακάψουν και θα προσφέρουν τη δύναμη και την εξουσία τους στο «θηρίο», δεν είναι άλλοι από μια ομάδα Εβραίων μεγαλοτραπεζιτών πολυετούς δικτύωσης και ιδεολογικής ταύτισης, στους οποίους το υπερχρεωμένο αμερικανικό κράτος χρωστά περίπου 15 τρισεκατομμύρια δολάρια. [...]

Απόσπασμα από το βιβλίο "Κόκκινο χαλί για τον Αντίχριστο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου