Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗ Ενημέρωση από την Πλατεία Συντάγματος - 29/06/2011

Update:19:45
Δεκάδες μηχανοκίνητοι αστυνομικοί της ομάδας Δίας και "Δ" εφόρμησαν στην πλατεία Κωλοκοτρώνη και οι διαδηλωτές συγκρούονται μαζί τους σώμα με σώμα.
Update:19:30
Απεγκλωβίστηκαν οι εργαζόμενοι στο κτίριο του Μεγάρου Αθήναι. Την ίδια στιγμή η αστυνομία έχει εγκλωβίσει τον κόσμο που βρίσκεται εντός του μετρό Συντάγματος, παραμένοντας προκλητικά παρατεταγμένοι στις εισόδους του Μετρό.
Update:19:25
Τρεις εργαζόμενοι σε γραφεία του Μεγάρου Αθήναι, έχουν βρίσκονται εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο.
Update:19:15
Καίγεται η Τράπεζα Millenium στην οδό Πανεπιστημίου 25 - 29, στο Μέγαρο Αθήναι, ενώ ομάδες αστυνομικών Δίας και Δέλτα κυνηγούν κόσμο στην περιοχή των Εξαρχείων.
Update: 19:05
Φαίνεται ότι η αστυνομία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το εγκληματικό της έργο, καθώς χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, με νέα επιχείρηση, σάρωσε την οδό Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και με χημικά και γκλόμπς σπρώχνει τον κόσμο προς τα Προπύλαια.
Update: 18:45
Από τα Προπύλαια μέχρι την Κοραή και φυσικά σε όλους τους δόρμους που οδηγούν στο Σύνταγμα (Φιλελλήνων, Αμαλίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Καραγιώργη Σερβίας, Ερμού, Μητροπόλεως) τα κυνηγητά της αστυνομίας είναι αναλέητα, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες για καταστρατήγηση του πανεπιστημιακού ασύλου στην Σχολή ΜΜΕ στην Καπνικαρέας από μηχανοκίνητους αστυνομικούς.
Πριν από 30' λεπτά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τραυματιοφορείς του Ερυθρού Σταυρού απεγκλώβισε τους τρεις τραυματίες που βρίσκονταν στην Διδασκαλική Ομοσπονδία. Νωρίτερα η αστυνομία είχε εμποδίσει τα ασθενοφόρα να παραλάβουν τους τραυματίες.    
Update:18:30
Παρά την αδιανόητη σε αγριότητα καταστολή, οι διαδηλωτές ανακατέλαβαν την πλατεία Συντάγματος, ενώ η αστυνομία κυνηγάει και ξυλοκοπεί διαδηλωτές στα γύρω στενά, που τρέχουν να σωθούν από τον χημικό πόλεμο που μαίνεται. Εκατοντάδες είναι οι τραυματίες, ενώ κυριολεκτικά το ότι δεν υπάρχει ακόμα αναφορά για κάποιον νεκρό διαδηλωτή θεωρείται θαύμα.
Πρωτού η αστυνομία εισβάλει βίαια στην πλατεία, είχε φροντίσει να πνίξει στα χημικά το αυτοσχέδιο ιατρείο που είχε στηθεί στην πλατεία, με αποτέλεσμα την διακοπή της λειτουργίας του. Έτσι, το ιατρείο μεταφέρθηκε μέσ στο μετρό, όπου και λειτουργεί και το ιατρείο που έχουν στήσει οι υπάλληλοι του Μετρό, των οποιων η στάση είναι πραγματικά συγκινητική.
Update:18:20
Εισέβαλε μέσα στην πλατεία Συντάγματος η αστυνομία, μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλώτές, τη στιγμή που μέσα στο μετρό η αναπνοή είναι σχεδόν αδύνατη. Παρ' όλα αυτά συνεχείς ρίξεις χημικών στην είσοδο του Μετρό, ενώ συνεχείς είναι οι αναφορές για αστυνομικούς που επιτίθενται στο πλήθος με πέτρες.
Update:17:25
Εγκλωβισμένοι 3 τραυματίες στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην οδό Ξενοφώντος 15. Στις 14:00 δέχτηκαν επίθεση από την Αστυνομία με δακρυγόνα και πέτρες επειδή άνοιξαν τις πόρτες για να περιθάλψουν διαδηλωτές. Πρόκειται για τους δασκάλους Παντελή Βάινα, ο οποίος είναι τραυματισμένος στο κεφάλι, τον Θεόφιλο - Βρεττό Μουστάκα, που σχεδόν έχει χάσει τις αισθήσεις του και τον Ακρίτα Καλούση που είναι ελαφρά τραυματισμένος στο χέρι.Η Αστυνομία εμπόδισε ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο και δεν επέτρεψε να τους παραλάβει.
Update:17:00
500 μέχρι στιγμής οι τραυματίες στο Ιατρείο στο Σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.
Update: 16:45
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν τη δολοφονική επίθεση εναντίον των διαδηλωτών. Ρίψη δακρυγόνων και χημικών μέσα στην Πλατεία. Το ίδιο σκηνικό και στις οδούς Φιλελλήνων και Ξενοφώντος.
Update:16:15
Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής. Η διαγραφή έγινε αμέσως μετά την ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, στην οποία ψήφισε "ΟΧΙ".
Update:16:07
Υπερψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 155 ψήφους.
Update:16:00
Η Αστυνομία κυνηγά τους διαδηλωτές και ρίχνει δακρυγόνα σε όλα τα στενά γύρω από την Παλιά Βουλή, την οδό Ερμού καθώς και σε στενά στην Πλάκα. Στόχος της επιχείρισης είναι να αποκλείσει τον κόσμο στα στενά και να μην έχει επαφή με την Πλατεία.
Update:15:41
Μόλις ξεκίνησε η ψηφοφορία στη Βουλή.
Update:15:40
Από στιγμή σε στιγμή ξεκινά στη Βουλή η ονομαστική ψηφοφορία για το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Ρίψη δακρυγόνων στη συμβολή Σουρή και Λ. Αμαλίας.
Update: 15:35
Χωρίς καμία αφορμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ συνεχίζουν τις απρόκλητες και δολοφονικές επιθέσεις στους διαδηλωτές. Περικύκλωσαν τον κόσμο και έριξαν χημικά. Η σημερινή συμπεριφορά της Αστυνομίας, δείχνει για ακόμα μια φορά, πως στόχος είναι η διάλυση του κόσμου με κάθε κόστος.
Update:15:30
Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ κινούνται στην οδό Φιλελλήνων με κατεύθυνση προς το Σύνταγμα.
Update:15:20
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ ψεκάζουν ανελέητα με χημικά τους διαδηλωτές μπροστά στη Βουλή και τα σκαλιά της Πλατείας Συντάγματος.  
Update:14:40
Οι αστυνομικές δυνάμεις χτυπούν αδιακρίτως φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφους.
Update: 14:35
Μοτοσυκλετιστές της ομάδας "Δ" έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.
Update:14:30
Συντονισμένη και δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ από τις οδούς Σταδίου, Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας. Πετάξαν δακρυγόνα προς τον κύριο όγκο των διαδηλωτών που πλέον βρίσκεται στην οδό Φιλελλήνων. Οι διαδηλωτές είναι περικυκλωμένοι από αστυνομικές δυνάμεις.  
Update:14:15
Τουλάχιστον 200 άτομα μέσα στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, με αναπνευστικά προβλήματα.
Update:14:00
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, συνεχίζουν τη στρατιωτική και δολοφονική τους επίθεση. Στόχος τους είναι να διαλύσουν τον κόσμο που είναι αποφασισμένος και αντέχει. Στρίμωξαν τον κόσμο στις σκάλες και χτυπούν με τα γκλοπ αδιακρίτως.
Update:13:45
Από θαύμα δεν έχουμε νεκρό αυτή τη στιγμή. Δολοφονική και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ σε νέους, εργαζόμενους, φοιτητές και συνταξιούχους. Με μανία και χωρίς αφορμή οι δυνάμεις των ΜΑΤ πετούν χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στον κύριο όγκο των διαδηλωτών.
Update:13:40
Απρόκλητη επίθεση της Αστυνομίας με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης στους διαδηλωτές. Υπάρχει τραυματίας.
Update:13:35
Συνεχίζεται η ρίψη χημικών μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ο κόσμος αποφασισμένος, απαντά σε κάθε δακρυγόνο με ειρωνικά χειροκροτήματα.
Update:13:30
Ρίψη δακρυγόνων μπροστά στη Βουλή.
Update:12:25
Δεκάδες χιλιάδες κόσμου και σήμερα στην Πλατεία Συντάγματος. Στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Νίκης, η Αστυνομία έκανε δύο προσαγωγές. Ο κόσμος που βρισκόταν εκεί, κινήθηκε προς το μέρος τους φωνάζοντας συνθήματα και τους απελευθερωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου