Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Βαθύτερη ένωση με την Ε.Ε.; Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα


Γράφει ο Nigel Farage, ηγέτης του βρετανικού Independence Party και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου συμπροεδρεύει της ευρωσκεπτικιστής ομάδας “Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας”
Σε κάθε κρίση στην Ε.Ε., η πρώτη απάντηση των ευρωπαίων μεγαλόσχημων, όπως ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, είναι να ζητήσουν “περισσότερη ενοποίηση, περισσότερη Ευρώπη”.
Βέβαια, το ίδιο τροπάρι επαναλαμβάνουν μονότονα και υπό οιεσδήποτε συνθήκες, ωσάν η ενοποίηση να είναι πανάκεια για κάθε πρόβλημα και όχι απλώς ο στόχος των μεγαλεπήβολων και αδίστακτων φιλοδοξιών τους...
Η ίδια κραυγή ακούγεται αυτή τη φορά και από τα ολύμπια ύψη του ΔΝΤ, από τον εκτελώντα χρέη γενικού διευθυντήΤζον Λίπσκι, ο οποίος είναι σαφές ότι συμμερίζεται την επικίνδυνη εμμονή τους για την κατάλυση των εθνών - κρατών και κατ’ επέκταση της δημοκρατίας, όποιο κι αν είναι το κόστος για τους απλούς πολίτες.
Τη δεκαετία του 1960, ο διαπρεπής οικονομολόγος Peter Bauer είχε πει ότι “η εξωτερική βοήθεια είναι μία εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος μεταφοράς πόρων από φτωχούς ανθρώπους που ζουν σε πλούσιες χώρες σε πλούσιους ανθρώπους που ζουν σε πλούσιες χώρες”. Στην περίπτωση των πακέτων διάσωσης της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, η παραπάνω φράση μπορεί να παραφραστεί ως “μεταφορά χρημάτων από τους φορολογούμενους σε πλούσιες χώρες της Ε.Ε. σε τραπεζίτες σε φτωχές χώρες της Ε.Ε.”.
Οι μηχανισμοί στήριξης δεν είναι “χρήματα για την Ελλάδα” (την Ιρλανδία ή την Πορτογαλία). Είναι χρήματα που καταλήγουν σε πλούσιους πιστωτικούς οργανισμούς, που υποστηρίζουν τους ίδιους υπερεθνικούς στόχους που υπηρετούν οι κ.κ. Τρισέ και Λίπσκι, και οι οποίοι θα ήθελαν, όπως και οι προαναφερθέντες, να δουν την πλήρη εξάρθρωση κάθε ίχνους εθνικής δημοκρατίας.
Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια για τα πακέτα διάσωσης, τα οποία έγιναν αναγκαία ακριβώς εξαιτίας ενός ευρωπαϊκού νομίσματος που δεν γνωρίζει σύνορα και επιτρέπει να απομυζούν οι πλουσιότερες χώρες τον πλούτο των φτωχότερων χωρών μέσω της οικονομικής ώσμωσης, με αντάλλαγμα εισαγόμενα προϊόντα, με τα οποία δεν μπορούν να ανταγωνιστούν οι πιο αδύναμες χώρες.
Ως εκ τούτου, η κολοσσιαία απομύζηση του ελληνικού πλούτου από τον βιομηχανικό και εξαγωγικά προσανατολισμένο πυρήνα της ευρωζώνης, ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα οδηγούσε σε μια τέτοια καταστροφή, η οποία θα συνεχιστεί μέχρις ότου η περιφέρεια της Ευρώπης στερηθεί όλους τους καταρτισμένους πολίτες της, χάσει όλα τα αναγκαία κέντρα ανάπτυξης τεχνογνωσίαςκαι εξαφανιστεί κάθε ίχνος εθνικής παραγωγικής βάσης -μέχρις ότου μετατραπεί δηλαδή εντελώς σε επαρχίαμια απλή παιδική χαρά (ή στρατιωτική βάση) της αυτοκρατορίας της Ε.Ε., που θα εξαρτάται απόλυτα για την επιβίωσή της από τις επιδοτήσεις που θα δίνουν οι Βρυξέλλες. Αυτή είναι η “ενοποίηση” που απαιτούν οι ευρωκράτες. Σαν να λέει κάποιος ότι η θεραπεία μιας ασθένειας είναι ο θάνατος.
Η εναλλακτική είναι σαφής και βέβαιη, για οποιονδήποτε επιθυμεί την επιβίωση της Ελλάδας. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα και να εκμεταλλευτεί τον πλούτο της υπό μία δημοκρατική, κυρίαρχη εθνική κυβέρνηση -αυτό δηλαδή που θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας.
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Το είδα ΕΔΩ
ΒΙΝΤΕΟ: Από ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, στις 22 Ιουνίου, (και με ερώτηση της ευρωβουλευτού Νίκης Τζαβέλα).


http://www.youtube.com/user/EllinonEnosis
Και εδώ η αντίθετη άποψη:
Η πολιτικά ισχυρή Ευρώπη αποτελεί προϋπόθεση και για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης κατά τον καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής Παναγιώτη Ιωακειμίδη
Η κρίση της Ελλάδας ανέσυρε τον τελευταίο χρόνο ευρωσκεπτικιστικές φωνές και μια προβληματική ως προς την ανάγκη συνύπαρξης διαφορετικών οικονομιών κάτω από μια νομισματική ένωση.
Η επιστροφή στα εθνικά νομίσματα θα ήταν μια πολύ σημαντική οπισθοδρόμηση για την Ευρώπη, που ενδεχομένως θα κλόνιζε και την ίδια την ΕΕ. Ορισμένες κεντρικές χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, οι χώρες της Benelux αλλά και άλλες, έχουν επενδύσει τόσο πολύ στο στόχο της οικονομικής και νομισματικής ενοποίησης, δηλαδή στο ευρώ, που νομίζω ότι δεν θα επιτρέψουν κάτω από οποιεσδήποτε προϋποθέσεις να διαλυθεί αυτό το σύστημα.
Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου