Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011


Χρειάζονται εθελοντές στο Κέντρο Σίτισης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ιδρύματος Αστέγων στο Δήμο Αθηναίων.



Για να μπορέσει να συνεχίσει να λειτουργεί το Κέντρο Σίτισης, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και η Αθηναϊκή Αγορά χρειάζεται άμεσα την βοήθεια εθελοντών.

Όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν ας βοηθήσουν την προσπάθεια να κρατηθεί όρθιο και ανοιχτό το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

- Εθελοντές -

Το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει πρόγραμμα εθελοντισμού, με σκοπό τη δημιουργία δικτύου για την υποβοήθηση και την ενίσχυση του έργου του, που απευθύνεται σε όλους του πολίτες της Αθήνας.

Το σχήμα στο οποίο στηρίζεται το πρόγραμμα εθελοντισμού για τους άστεγους βασίζεται στο τρίπτυχο: Ίδρυμα Αστέγων - Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Αστέγων

Τη συνολική ευθύνη για το σχεδιασμό και τη διοικητική υποστήριξη φέρει το Ίδρυμα Αστέγων, ενώ ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος διαδραματίζει υποστηρικτικό ρόλο, είτε συνιστώντας το δίκτυο για την άντληση εθελοντών, είτε στηρίζοντας το πρόγραμμα οικονομικά.
Οι εθελοντές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν ουσιαστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων. Ανά ομάδες εργάζονται στον δρόμο (street work) για τον εντοπισμό των αστέγων και την παροχή αναλυτικής πληροφόρησης προς το ίδρυμα. Άλλοι έχουν συμμετοχή στις ειδικές εξωτερικές κινητές μονάδες, που σε τακτά χρονικά διαστήματα προσφέρουν επιτόπου στους αστέγους φαγητό, ένδυση, κλινοσκεπάσματα, κ.λπ.

Εναλλακτικά, οι εθελοντές έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν λίγη ανθρώπινη ζεστασιά, ένα χαμόγελο και παρέα στους μοναχικούς ανθρώπους της πόλης μας। Ακόμη ορισμένοι μπορεί να προσφέρουν τη βοήθεια τους.


Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)

Πληροφορίες:

Ταχ. Δ/νση: Σοφοκλέους 70 & Πειραιώς 35, 10552 Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 5246516, 210 5239465

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: www.kyada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου