Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Αφιέρωμα στον Πατέρα Παΐσιο 2011 από την ΕΤ3 - ΜΕΡΟΣ Ι + ΙΙ


pentapostagma.gr

Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοίμασε ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδόθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη στις 9.00 το βράδυ στην ΕΤ3 και προβλήθηκε σε επανάληψη το Μεγάλο Σάββατο στις 10.00 το πρωί.



Ο γέροντας Παΐσιος, μια από τις πιο φωτισμένες μορφές της ορθοδοξίας των τελευταίων δεκαετιών έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ με τον τίτλο «Λόγοι, έργα και διδαχές του γέροντα Παΐσιου», που προβλήθηκε και σε επανάληψη το Μεγάλο Σάββατο στις 10:00 από την ΕΤ3.
Το ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και τις διδαχές του Αρσένιου Εζνεπίδη, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του ώσπου έγινε μοναχός.
Για τον γέροντα μιλούν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλήνων Ιερώνυμος, οι μητροπολίτες Ξάνθης, Φλωρίνης αλλά και άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου