Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Μαγειρική Αγάπης γίνε και εσύ εθελόντρια - εθελοντής και πρόσφερε σε ανθρώπους που πραγματικά έχουν ανάγκες





Η Μαρία και η Εμμανουέλλα είναι φίλες από παλιά και εκτός των άλλων μοιράζονται και την ίδια αγάπη για τη μαγειρική αλλά και την ευαισθησία τους για τον συνάνθρωπο. Οπότε, βρήκαν έναν τρόπο να βοηθήσουν μέσα από τη μαγειρική εκατοντάδες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαΐ, αλλά και ό,τι φέρνει αυτό: αγάπη, ζεστασιά, καλοσύνη, φροντίδα. Έτσι βγήκε το όνομα “Μαγειρική Αγάπης”, το οποίο με δύο λέξεις συνοψίζει ό,τι ακριβώς κάνουν οι κοπέλες και η ομάδα που έχουν δημιουργήσει: μαγειρεύουν και προσφέρουν αγάπη!

Η εργασία τους είναι καθαρά εθελοντική και δεν έχουν κανένα προσωπικό όφελος, πέρα από την ηθική ικανοποίηση βλέποντας ανθρώπους να χαμογελούν! Η δράση τους έχει γίνει γνωστή και πολλά μέσα ενημέρωσης την έχουν σχολιάσει, αλλά απ’ όσο γνωρίζω, κρατική ενίσχυση δεν υπάρχει!

Πολλές φορές όμως, μια χούφτα άνθρωποι είναι πιο δυνατοί και μπορούν να καταφέρουν περισσότερα από ένα ολόκληρο κράτος! Αυτό μάλλον θα έχουν στο μυαλό τους και δεν το βάζουν κάτω. Κάθε μήνα, τα μέλη που έχουν δηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν μαγειρεύοντας, λαμβάνουν ένα email από τη Μαρία για το πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν και όσοι μπορούν, το ακολουθούν! Δηλαδή, δεν υποχρεώνουν κανέναν να μαγειρεύει κάθε μήνα και να παρευρίσκεται σε όλες τις συναντήσεις. Μπορείς, αν θες, να απέχεις. Όμως αν επιλέξεις να συμμετάσχεις, πρέπει να τηρήσεις το πρόγραμμα και να βγάλεις σε πέρας την αποστολή σου!
 Μαγειρεύεις στο σπίτι σου ό,τι έχεις ευχαρίστηση και σε όποια ποσότητα μπορείς – εκτός από κάποιες ειδικές περιπτώσεις που σου λένε ότι θέλουν κάτι συγκεκριμένο – και το πας συσκευασμένο στον τόπο συνάντησης με την υπόλοιπη ομάδα. Το μοιράζετε σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη και το βράδυ κοιμάστε πιο ανακουφισμένοι γνωρίζοντας ότι έχετε προσφέρει ένα τόσο σημαντικό έργο! 

Προς το παρόν, τα φαγητά διανέμονται σε άστεγους, άπορους και μετανάστες των περιοχών του κέντρου της Αθήνας, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη ανάγκη. Μακάρι όμως αυτή η ιδέα να αποκτήσει υποστηρικτές από όλα τα μέρη της Αττικής, αλλά και εκτός αυτής, αν υπάρχει κόσμος που χρειάζεται τέτοιου είδους υποστήριξη.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τα κορίτσια στο 6982.536.694 και στο: alipranti.maria@gmail.com για να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση τους.

(© free-to-eat)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου