Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 30 Απριλίου 2011

"Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας : τα ζώα"

εγκατάλειψη

εγκατάλειψη






"Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι οι σχέσεις με αυτούς που είναι στο έλεός μας : τα ζώα"
Μίλαν Κούντερα 




κακοποίηση ζώων στο internet

Αν αντιληφθείτε ιστοσελίδα ή ιστότοπο που περιέχει κακοποίηση και βία ενάντια σε οποιοδήποτε ζώο ή προτροπή σε παρόμοιες πράξεις, καταγγείλτε το αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στα e mails : ccu@ath.forthnet.gr, στο info@cybercrime.gr ή στο omada@dart.gov.gr 




Όλοι διψάμε




Στηρίξτε την απαγόρευση πωλήσεων καλλυντικών δοκιμασμένων σε ζώα

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ...







Υιοθετήστε ένα αδέσποτο ! Σας περιμένει!


Ανησυχία για το νέο ν/σ από ζωοφιλικά σωματεία



Τα ζώα αντιμετωπίζονται ως μιάσματα που πρέπει να εξοριστούν


Υπογράψτε την αίτηση (petition) :


http://www.gopetition.com/petitions/επιστολη-διαμαρτυριασ.html




Την έντονη ανησυχία τους και την δυσαρέσκεια τους εκφράζουν ζωοφιλικά σωματεία ως προς το νέο σχέδιο νόμου που προτείνει το ΥΠΑΑΤ. Τονίζεται ότι, με εξαίρεση ορισμένα θέματα,το σχέδιο νόμου αθέλητα ίσως ή πιθανόν λόγω σχετικής ανεπάρκειας των συμβούλων που συντέλεσαν στην σύνταξη του, είναι στα πλείστα όσα σημεία του ΑΝΤΙ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ, αντιμετωπίζει τα ζώα σαν μιάσματα που θα πρέπει να εξοριστούν, κυρίως όμως βάλλει κατά των φιλοζωικών σωματείων και των εθελοντών που έχουν επωμιστεί την προστασία και την φροντίδα τους, λόγω της μέχρι τώρα γνωστής ανεπάρκειας του κράτους.

περί ανωτερότητας

Το γεγονός πως ο άνθρωπος γνωρίζει το καλό και το κακό, αποδεικνύει την ανωτερότητα της σκέψης του σε σχέση με τα ζώα. Το γεγονός πως παρ' όλα αυτά κάνει το κακό, αποδεικνύει την ηθική κατωτερότητα του σε σχέση με τα ζώα.

 Mark Twain, "What is a Man", 1906
 




Άγιο Πάσχα 

και Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα




Δελτίο Τύπου της ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

Φέτος η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα, συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα. Περισσότερα από 5.000.000 αμνοερίφια θα σύρουν το χορό της σούβλας, στη γιορτή της Αγάπης, στη γιορτή αυτή της Χριστιανοσύνης. Πάνω από 12.000.000 ζώα βασανίζονται στα ευρωπαϊκά εργαστήρια, για επιστημονικούς λόγους. Σύμφωνα με στατιστική μελέτη που δημοσιοποιήθηκε από την European Commission το Σεπτέμβριο του 2010,12.000.000 ζώα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2008, στα ερευνητικά εργαστήρια...






Ετυμολογικά η λέξη Πάσχα, αραμαϊκά Pasha κι εβραϊκά Pesah, σημαίνει πέρασμα. To εβραϊκό Πάσχα σημαίνει το πέρασμα των Εβραίων από την Αίγυπτο στη Γη της Επαγγελίας. Το Χριστιανικό Πάσχα εορτάζει την Ανάσταση του Χριστού, του αμνού του Θεού, που μας έσωσε από το Προπατορικό Αμάρτημα. Το πέρασμα από τον Άδη στο Παράδεισο. Στην αγιογραφία η εις Άδου Κάθοδος, είναι ο επικρατέστερος εικονογραφικός τύπος της Ανάστασης, στην Ορθόδοξη Εκκλησία, στον οποίο ο Χριστός βγαίνει από τον Άδη, συντρίβοντας τις πύλες του και ανασύροντας από αυτόν τον Αδάμ και την Εύα.

Στα χειρουργικά τραπέζια της φρίκης, την πρώτη θέση κατέχει η Γαλλία, τη δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο και ακολουθούν Γερμανία, Ισπανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Αυστρία, Πορτογαλία, η δε Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις. Τα πειραματόζωα δε βασανίζονται και πεθαίνουν μόνο για τις θεραπείες των ανθρώπινων ασθενειών αλλά και για να έχουμε εμείς, τα ευφυή δίποδα, σπίτια πεντακάθαρα, αστραφτερά μπάνια, καλογυαλισμένα έπιπλα, αποσμητικά χώρου και άλλα πολλά. Η παραγωγή οικιακών προϊόντων είναι μια λίστα χωρίς τέλος που στο βωμό της κερδοφορίας βασανίζει και θανατώνει σκυλιά, πιθήκους, κουνέλια, ποντίκια, πουλιά, γουρούνια, αρουραίους, ψάρια και γάτες. Στην πολεμική βιομηχανία, στις πολεμικές συρράξεις, στην κατάκτηση του Διαστήματος, τα ζώα είναι πάντα τα πρώτα θύματα.

Ο χορός των καταραμένων που άρχισε στις αναπτυγμένες χώρες, συνεχίζεται και στις αναπτυσσόμενες χώρες όλου του κόσμου. Τα ζώα δε χρησιμοποιούνται μόνο σαν ιατρικά εργαλεία, αλλά και σαν εργαλεία μάθησης σε Ανώτερα και Κατώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Στην Τανζανία και σε 28 άλλες αφρικανικές χώρες, σε χώρες της Ασίας, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, ένας μεγάλος αριθμός διαφόρων ζώων της άγριας πανίδας και επιπλέον σκύλοι και γάτες βασανίζονται απάνθρωπα.. σε διάφορα πειράματα, σε σχολεία, κολλέγια και πανεπιστήμια και θεωρούν φαινόμενο κάθε άλλη εναλλακτική μέθοδο.

Ενώ είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως από τα πειράματα στα ζώα έχουμε μόνο ενδείξεις και όχι αποδείξεις και πως ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει αν δε δοκιμαστεί πρώτα και σε ανθρώπους, τα ζώα εξακολουθούν να είναι ακόμα τα μεγάλα θύματα της ανθρωπότητας και να κατακρεουργούνται στα χειρουργικά τραπέζια.

Πάσχα και φέτος, άλλη μια γιορτή αγάπης που θα περάσει κι αυτή χωρίς η ανθρωπότητα να τη βιώσει, να γευτεί τους καρπούς της, να δροσιστεί από το νερό της αγνότητας και να αγκαλιάσει ένα παιδάκι, ένα ζωάκι, ένα δεντράκι!

Άραγε οι κολασμένοι τούτης της γης, άνθρωποι και ζώα, θα βρουν ποτέ τη Γη της Επαγγελίας, θα ζήσουν στον κήπο της Εδέμ, θα βιώσουν τη μεγαλοσύνη της Αγάπης; Θα ηχήσουν ποτέ οι κωδωνοκρουσίες στη γη των ανθρώπων; Οι κωδωνοκρουσίες που θα σημάνουν την έλευση της αγάπης, την απελευθέρωση ανθρώπων και ζώων, ζώων και ανθρώπων;

Για τον ΠΟΦΥΖΩ

Ρόζα Μηνακούλη
210-8814677




Στηρίξτε την απαγόρευση πωλήσεων καλλυντικών δοκιμασμένων σε ζώα




Ας υπενθυμίσουμε όλοι στην ΕΕ ότι τα ζώα βασανίζονται απαράδεκτα


Ας σταματήσει αυτό τουλάχιστον το 2013 χωρίς παράταση 


http://edmi.parliament.uk/EDMi/EDMDetails.aspx?EDMID=42255&SESSION=905


   Συγκεκριμένα, παρά την απαγόρευση των καλλυντικών δοκιμασμένων σε ζώα στην Ευρώπη (τον Μάρτιο του 2009), οι πωλήσεις παρόμοιων καλλυντικώνεπιτρέπονται ως το 2013, εφόσον τα πειράματα στα ζώα έγιναν ... εκτός Ευρώπης. Όπως μας ενημερώνει ηAnimal Aid , λόγω των πιέσεων από τις ομάδες προώθησης συμφερόντων (lobby), η ημερομηνία ενδέχεται να παραταθεί , κάτι που σημαίνει παράταση της απίστευτης σκληρότητας και βασανισμού σε πειράματα με ζώα...



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "πιεζόμενη" θα προτείνει αυτή την παράταση , οπότε παρόμοια καλλυντικά δοκιμασμένα σε ζώα θα πωλούνται ελεύθερα στην Ευρώπη ακόμη και πέραν του 2013.
Η Animals Aid παρακαλεί όλους μας να υπογράψουμε να γίνει τουλάχιστον το 2013 το χρονικό όριο που θα παύσει αυτή η άδικη αγριότητα κατά των ζώων:

http://edmi.parliament.uk/EDMi/EDMDetails.aspx?EDMID=42255&SESSION=905

Υπενθυμίζεται ότι τα πειράματα αυτά προκαλούν πολύ πόνο και ότι τα ζώα υποφέρουν. Δέχονται χημικά στο στομάχι τους ή στην ξυρισμένη επιδερμίδα τους , μέσω των οποίων προκαλούνται σοβαρές οργανικές βλάβες. Υπάρχουν 8.000 καλλυντικές ουσίες ασφαλείς , χωρίς να έχουν δοκιμαστεί σε ζώα, οι οποίες χρησιμοποιούνται από πολλές εταιρίες που είναι ενάντια σε αυτά τα πειράματα . Τα καλλυντικά δεν είναι τόσο σημαντικά και ουσιώδη προϊόντα , ενώ δεν διαφαίνεται κάποια σημαντική προσπάθεια να αναπτυχθούν εναλλακτικές μέθοδοι χωρίς τη χρήση ζώων, όπως ορίζεται από την Οδηγία "2003/15/EC".


Τo παρακάτω κείμενο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην επιστολή προς την ΕΕ και την υπογραφή σας : 


"The tests cause great suffering. They involve force-feeding chemicals into an animal’s stomach or applying them to their shaved skin. Symptoms include organ damage, nausea, inflammation and convulsions.
Cosmetics are non-essential products. It is morally unacceptable that animals should suffer in the course of producing what many regard as trivial items.
This is not a public safety issue. More than 8,000 cosmetic ingredients are already available, each of them established as safe. They are currently being used by many cruelty-free companies participating in the international “Leaping Bunny” scheme.
Product innovation will not come to an end. Novel products can continue to be introduced onto the market, but all testing must be done using non-animal methods. If appropriate validated tests are not yet available, then these must be developed before the product is introduced. For as long as exemptions to the ban are permitted and extended, there is a lack of incentive to develop animal-free methods, as required by the Directive.
Companies have had plenty of time to develop alternatives. The relevant Directive (2003/15/EC) was introduced in February 2003 – and, of course, the debate and legislative moves go back many years before that time".








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου