Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Ηλίας Καλλιώρας : Προς δόξαν της Αγίας Τριάδος..

 4.ΑΙΤΩΛΙΑΣ & ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ ΚΥΡΟΣ ΚΟΣΜΑΣ 19.5.2012 ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΣ ΑΡΟΑΝΙΑ

 

Προς δόξαν της Αγίας Τριάδος και μετά από ευλογία του πνευματικού μου πατρός Ι. σας κοινοποιώ λακωνικότατα τα ακόλουθα, αναφορικά με την χθεσινή κοίμηση του πατρός μας και αγίου Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά.

Ερημίτες ασκητές κατά τις δεήσεις τους και τις προσευχές τους μνημόνευαν τον μόλις χθες το πρωϊ κοιμηθέντα Σεβασμιότατο Αιτωλίας Κοσμά.

Και η εξ Ύψους «απάντηση» που ήρθε εν Πνεύματι Αγίω στην καρδιά των μέσα σε σπηλιές διαβιούντων ασκητών είχε ανάμεσα στα άλλα και τις εξής εικόνες και λόγια:

«Πατέρες, ο Κύριος είναι πάρα πολύ ευαρεστημένος από τον Μητροπολίτη Κοσμά. Ο πατέρας Κοσμάς είχε ευαρεστήσει πολύ την Τριαδική Μονάδα από τα πρώτα χρόνια της ποιμαντικής του ζωής.

Γιατί ο Σεβασμιότατος ιεράρχης ήταν εξ αρχής ομολογητής, σεμνός, ταπεινός, ασκητικός, άγιος μεσίτης, πάμπτωχος, θεοσεβούμενος, φιλακόλουθος, ανυστερόβουλος, θυσιαστικός, φιλομόναχος, σπλαχνικός, δοχείο αγάπης ανυπόκριτο, διάκονος των πτωχών, σύγχρονος απόστολος, φιλόχριστος, γνήσιος ποιμένας και στοργικός πατέρας.

Υπήρξε αληθινός εν Κυρίω επίσκοπος και θερμός κήρυξ του Αγίου και Θείου Λόγου.

Από σήμερα, ο ευλογημένος, αγαθός και σεπτός Ιεράρχης Κοσμάς θα διακονεί τον Βασιλέα των Βασιλέων στις Ουράνιες Μονές, στους Κόλπους του Αβραάμ.

Από σήμερα, ο ομολογητής Ιεράρχης και εκμαγείο ουράνιας αρετής θα βρίσκεται άμεσα κοντά σε όλους όσους του το ζητήσουν προσευχητικά.

Η χαρά των Ουρανών είναι πολύ μεγάλη και γι’ αυτόν τον λόγο τον αγνό και καλοκάγαθο Ιεράρχη τον συνόδευαν, από την πρώτη στιγμή της κοιμήσεώς του,
τόσο ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, που τόσο πολύ προσπαθούσε να μιμηθεί ο μακαριστός Σεβασμιότατος Κοσμάς όσο ομοίως και ο Άγιος Παϊσιος ο αγιορείτης.

Ακόμη, από την πρώτη στιγμή του ευλογημένου ταξιδιού του, άγιοι Αρχάγγελοι και Άγγελοι είχαν περικυκλώσει με τις ουράνιες φτερούγες τους το σώμα του αγίου Ιεράρχη Κοσμά και δεν άφηναν κανέναν να το πλησιάσει.

Ο στοργικός πατέρας Κοσμάς γέμισε με χαρά, ευλογίες και αγαλλίαση τους Ουρανούς.

Και πια, τους Αγίους Ουρανούς θα διακονεί εις πάντας τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν».

Ηλίας Καλλιώρας

 

 https://www.triklopodia.gr/%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b1%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%b4%cf%8c%ce%be%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%84/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου