Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

«Γεωπολιτικό σχέδιο των ΗΠΑ κατά των ορθόδοξων χωρών στα Βαλκάνια»


Alexandre-LatsaΟι Ρώσοι επιθυμούν να αναπτύξουν ορθόδοξο άξονα στα Βαλκάνια, ως αντίβαρο στο μουσουλμανικό τόξο, που προωθείται από τους Τούρκους και υποστηρίζεται από την Ουάσινγκτον. Άρα καταπολέμηση του ισλαμικού άξονα Άγκυρα – Σεράγεβο – Πρίστινα –Τίρανα που έχει περικυκλώσει και την Ελλάδα.
Την προαναφερθείσα άποψή μας επιβεβαιώνει ο γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, Alexandre Latsa, που σε άρθρο του υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι ένα σχέδιο των ΗΠΑ για να βλάψει τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας, καθώς και του Ορθόδοξου κόσμου γενικότερα. Όπως διαβάζουμε στο aftonomi.gr, o Latsa υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ είχαν εκμεταλλευτεί την στιγμή αδυναμίας της Ρωσίας για να επιτεθούν στην Σερβία ενώ τονίζει πως τώρα αυτές οι δύο χώρες έρχονται και πάλι πιο κοντά.
Μεταξύ άλλων στο άρθρο του τονίζει πως η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα βάλει φωτιά στα Βαλκάνια, φωτιά η οποία θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες με ορθόδοξο πληθυσμό όπως τα Σκόπια, η Ελλάδα, το Μαυροβούνιο και η Σερβία.
«Η Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε μια σταυροφορία ενάντια στον ορθόδοξο κόσμο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο του.
Ο Alexandre Latsa είναι Γάλλος που ζει και εργάζεται ως σύμβουλος στη Μόσχα.

Αναρτήθηκε:  Ιανουαρίου 5, 2013 
http://www.pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου