Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Η αγάπη και ο τέλειος χαρακτήρας


Διαβάζουμε μέσα από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου τα λόγια του Ιησού Χριστού:

"""...........Έχετε ακούσει ότι είπαν: Να αγαπάς τον πλησίον σου και να μισείς τον εχθρό σου. Εγώ όμως σας λέγω, αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευλογείτε εκείνους που σας καταρώνται, ευεργείτε εκείνους που σας μισούν και προσεύχεστε δι΄ εκείνους που σας κακομεταχειρίζονται και σας καταδιώκουν δια να γίνετε παιδιά του πατέρα σας............."""

Αλήθεια πόσο μπροστά μπορεί να δει ο λόγος του θεού. Αγαπάτε αλλήλους σε τρεις γραμμές, χωρίς διακρίσεις για να μπείτε στην βασιλεία των ουρανών. Γιατί εάν αγαπάτε (πάμε) τους αδελφούς μας μόνο και μισούμε τους εχθρούς, εάν χαιρετάμε μόνο αυτούς που μας χαιρετούν και αδιαφορούμε για όλους τους άλλους, τι όφελος θα υπάρχει για εμάς τους Χριστιανούς. Το ίδιο κάνουν λέγει ο Χριστός και οι Τελώναι. Πρέπει λοιπόν να προσπεράσουμε τις συμπεριφορές αυτές και να ενισχύσουμε τον χαρακτήρα μας, ώστε να καταστεί τέλειος. Πλησιάζοντας με αυτό τον τρόπο τον θεό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου