Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΗΠΑ: Πρώην πόρνη πολυτελείας στο δρόμο του Χριστού




Για 16 χρόνια, η Annie Lobért ήταν γνωστή κατά καιρούς σαν πόρνη, συνοδός πολυτελείας και stripper. Στην ηλικία των 18, η Lobért εισήλθε πρόθυμα στη βιομηχανία του σεξ υποκινούμενη από την επαναστατικότητα και την περιέργεια της εφηβικής της ηλικίας, αλλά σύντομα έγινε σκλάβα του σεξ ζώντας μια ζωή εξαναγκασμού και απειλών, καθώς και απόλυτης δυστυχίας.
"Το ενενήντα τοις εκατό των ιερόδουλων είναι θύματα εμπορίας σεξ (‘σεξ τράφικινγκ’), λέει η Lobért, η οποία ελευθερώθηκε τελικά από τη βιομηχανία του σεξ, έγινε χριστιανή και τώρα ζει θέλοντας να βοηθήσει και άλλους που θέλουν να ελευθερωθούν.
Διάβασε αποκαλυπτικό άρθρο στο ΒΗΜΑ: 270.000 σκλάβες του σεξ στην Ευρώπη του 21ου αιώνα


Λέει ότι οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν ότι αν και πολλές γυναίκες μπαίνουν στην βιομηχανία από δική τους ελεύθερη βούληση, χάνουν τελικά τον έλεγχο της ζωής τους. "Στο τέλος, είσαι ένα εμπόρευμα".
Στο βίντεο η Annie Lobert λέει την ιστορία της, για την ζωή της ως πόρνη πολυτελείας στο Λας Βέγκας για πάνω από 11 χρόνια, πως κινδύνεψε να χάσει την ζωή της από υπερβολική δόση κοκαΐνης και πως έγινε η μεταστροφή της.




Άφησε την βιομηχανία του σεξ ακούγοντας την συμβουλή ενός πελάτη που έγινε φίλος της.
Το 2005 η Lobért άρχισε να πλησιάζει τα θύματα από τη βιομηχανία του σεξ και τελικά ίδρυσε την οργάνωση ‘Hookers for Jesus’ με έδρα το Λας Βέγκας, με την πρόθεση να βοηθήσει παιδιά, έφηβους και γυναίκες που χρησιμοποιούνται ως δούλοι του σεξ.  
«Κάνω αγώνα για αυτά τα κορίτσια», λέει. «Δεν μπορώ να βλέπω άλλο αυτά τα κορίτσια να πεθαίνουν. Δεν μπορώ να το αντέξω».


Η Lobért και η ομάδα της βγαίνουν στους δρόμους, πάνε στα καζίνο και στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, προσφέροντας σε εκείνους που θέλουν, μια ευκαιρία για σωματική, συναισθηματική και πνευματική θεραπεία.
Το οίκημα της οργάνωσης ‘Destiny House’, είναι ένα ασφαλές μεταβατικό σπίτι, είναι ένας τρόπος για την ομάδα να προσφέρει κάποια βοήθεια σε αυτά τα άτομα. «Από τη στιγμή που αισθανόμαστε ότι οι γυναίκες είναι έτοιμες ... τις παρακινούμε να αρχίσουν να αναζητούν εργασία, και να αρχίσουν την ενσωμάτωση στην κοινωνία», λέει η Lobért.
Τον Δεκέμβριο, η οργάνωση της Lobért παρουσιάστηκε από το κανάλι Investigation Discovery σε μια σειρά από τρία μέρη με τίτλο HookersSaved onthe Strip.”
Η Lobért ξέρει πως είναι η ζωή στους δρόμους. Είχε πουλήσει το σώμα της στην ‘Sin City’ (Αμαρτωλή Πόλη) για περισσότερο από μια δεκαετία. Τώρα θέλει να υπηρετήσει ως ένα παράδειγμα για το τι μπορούν τέτοιες γυναίκες να περιμένουν, καθώς ο Χριστός ξαναφτιάχνει τη ζωή τους.


Η Lobért είναι παντρεμένη με τον Oz Fox, κιθαρίστα, της γνωστής χριστιανικήςheavy metal μπάντας, Stryper (βλ. άρθρο για τους Stryper στα ελληνικά ΕΔΩ).["Νεκρός": Και το άρθρο: Ροκ, ροκάδες, χέβι μέταλ & Ορθοδοξία].


Αρχική πηγή (αγγλικά)
"Νεκρός": Οι ευχές μας συνοδεύουν αυτή την εξαιρετική προσπάθεια αγάπης, που θυμίζει το έργο του αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς στη Σαγκάη ή της αγίας Μαρίας Σκόμπτσοβα στο Παρίσι. Μακάρι να δούμε παρόμοια -έτσι δυναμικά και οργανωμένα- και στον τόπο μας.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου