Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΌΧΙ στον διεθνή σιωνισμό! Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ




«Το 1940 οι πατεράδες μας είπαν ΟΧΙ στον φασισμό του άξονα, σήμερα τα παιδιά του Θεού λένε ΟΧΙ στον διεθνή σιωνισμό», μας είπε ο Άγιος Πειραιώς
Με αυτή του τη δήλωση, ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος σημειωτέον αποθεώθηκε από τον κόσμο της πόλης, με τον οποίο δεν φοβήθηκε να αναμειχθεί (όπως φοβούνται οι πολιτικάντηδες), έδωσε ένα διαφορετικό όσο και πραγματικό στίγμα στην 28η Οκτωβρίου. Ένα στίγμα πραγματικό, ανεπιτήδευτο και θαρραλέο. Εξ ου και το «πνίξιμο» της είδησης από τα περισσότερα (και αμήχανα μπροστά στην αλήθεια) ΜΜΕ. Σε αυτή τη χώρα της υποδούλωσης στα μνημόνια και στην ασπόνδυλη γραφειοκρατία της ΕΕ και των διορισμένων και άνευ δημοκρατικής νομιμοποίησης Ρομπούι, Τρισέ, Άστον, Μπαρόζο και σία, φωνές σαν εκείνη του μητροπολίτη Πειραιώς, μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης στη Νέα Τάξη Πραγμάτων.


Πολίτες προς Πειραιώς: "Σεβασμιώτατε ξύπνα τους, είσαι ήρωας"



Ένταση επικράτησε και στον Πειραιά κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας από αγανακτισμένους πολίτες οι οποίοι καθημερινά βλέπουν τα όνειρα τους, να καταστρέφονται από τις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα στο Πειραιά οι επίσημοι αποδοκιμάστηκαν έντονα, ενώ στο τέλος της παρέλασης υπήρξε ένταση.

Επίσης μια ομάδα φοιτητών είχε απλώσει πανό απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, ενώ ο κόσμος καλούσε τους μαθητές να στρέψουν αλλού το βλέμμα.

Δεσπότη ξύπνα τους!

Ως ήρωα υποδέχθηκε ο λαός του Πειραιά τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς π. Σεραφείμ, ο οποίος μετά το πέρας της παρέλασης καταχειροκροτήθηκε από το αγανακτισμένο πλήθος.

«Δεσπότη μας ξύπνα τους, είσαι ήρωας», φώναζε το πλήθος προς τον Μητροπολίτη.

Να σημειωθεί ότι ο π. Σεραφείμ ενώ όλοι φύγανε με συνοδεία των ΜΑΤ, ο ίδιος πήγε με τα πόδια να συναντήσει το λαό.

«Είμαι μαζί σας, η Εκκλησία είναι κοντά στο λαό της», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Πειραιώς π. Σεραφείμ, απευθυνόμενος προς τους Πειραιώτες.

Τέλος να αναφερθεί ότι το πλήθος, φώναζε χαρακτηριστικά: «Σεραφείμ, Σεραφείμ! Κάνε μια προσευχή να φύγουν τα λαμόγια».



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου