Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Κυριακή 12 Μαΐου 2013

H στάση των ανθρώπων της εποχής μας στο κήρυγμα των Αποστόλων


Στην εποχή μας το Ευαγγέλιο κηρύσσεται ελεύθερα. Δεν παύουν όμως πολλοί να το αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή δισταγμό και άλλοι με αγαθή διάθεση. Η αδιαφορια αποτελεί ευθύνη επιλογής , έλλειψη διάθεσης για την οποία θα απολογηθούμε. Οι δισταγμοί και η δυσπιστία μπορούν να ξεπεραστούν γιατί ο Θεός δίνει πολλές ευκαιρίες ώστε να εγείρει την προθυμία μας να γνωρίσουμε την αλήθεια.
Για όσους αγωνίζονται να διατηρήσουν την πίστη τους στους δύσκολους καιρούς που περνάμε , τα λόγια του αγγέλου στους Αποστόλους , ενώ τους έβγαζε με θαυμαστό από τη φυλακή , είναι μήνυμα ενίσχυσης και ενθάρρυνσης : '' Πορεύεσθε , και σταθέντες λαλείτε . . .  πάντα τα ρήματα της ζωής ταύτης  '' ( Πράξ. 5,20 ). Να μη σταματήσουν αλλά να συνεχίσουν την πορεία τους και να κηρύττουν τα λόγια που οδηγούν στη ζωή , την αληθινή ζωή , τη ζωή του Χριστού , στην αιώνια ζωή. Είναι το μήνυμα του Κυρίου σε όλους τους αγωνιστές , σε όλα τα πιστά μέλη της Εκκλησίας Του.

                                                                                                                                    Αρχιμ. Χ.Ν.

                                                                     ΦΩΝΗ ΚΥΡΙΟΥ
                                                                αριθ. φύλ. 19 ( 3128 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου