Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΑΝΑΤΡΟΠΗ : ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ, Η ΠΟΛΗ!


ΠΡΟΣΟΧΗ :
παρακαλούμε όπως τα παρακάτω διαβαστούν με την πρέπουσαεπιφύλαξη που αρμόζει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα αφού οι απόψεις που εκφράζονται είναι οι απόψεις ενός αμαρτωλού και μη ...αρμοδίου. Προβαίνουμε όμως σε αυτό το τόλμημα αφού έτυχε να βρεθούμε στην θέση να γνωρίζουμε το άτομο που κατέθεσε την τόσο σπουδαία μαρτυρία και γιατί θεωρήσαμε ότι οι παρακάτω λογικές σκέψεις είναι απαραίτητες να διατυπωθούν και ότι θα συμβάλλουν ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. 

Διαβάζουμε σε ανέκδοτη μαρτυρία από τον παπα-Γιάννη Καλαΐδη : 
«Μια μέρα ήμασταν μαζεμένοι σε κάποια γιορτή ενός μέλους της οικογένειας και ο παπά-Γιάννης προβληματισμένος μας είπε "ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας : λυπάμαι που δεν υπάρχει ένας ανδρείος να δει το παιδί του να πεθαίνει από την πείνα και να μην παίρνει αυτήν την ταυτότητα!" Μας προβλημάτισε όλους έντονα...
Πέρασε ο καιρός και μετά 6 μήνες σε άλλη γιορτή που ήταν όλη η ευρύτερη οικογένεια μαζεμένη, μας είπε χαρούμενος αυτήν την φορά"ακούστε καλά τι θα σας πω και να το βάλετε καλά στο μυαλό σας και να το θυμόσαστε : τα γεγονότα της παράδοσης της Πόλης στους Έλληνες θα προλάβουν την έκδοση αυτής της ταυτότητας κι έτσι θα σωθούν πολλοί άνθρωποι και πολλοί άλλοι λαοί οι οποίοι θα την παίρνανε... Γι' αυτό το θέμα προσευχήθηκαν πάρα πολλοί - εγώ είμαι ο τελευταίος - και ο Θεός εισάκουσε την προσευχή μας! Θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!»

Πρόκειται για μαρτυρία από παλαιότερη ανάρτησή μας, από άνθρωπο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του παπα-Γιάννη Καλαΐδη που μας την εμπιστεύθηκε μαζί με άλλες και στην οποία ο παπα-Γιάννης με σαφήνεια αναφέρει ότι τα γεγονότα της Πόλης θα προηγηθούν του αντιχρίστου (ΕΔΩ).
Επειδή όμως στο ίντερνετ έχουν εμφανιστεί πολλές άλλες μαρτυρίες από άλλους αξιόλογους (γ. Αμβρόσιος Λάζαρης, π. Νικόλαος Κογιώνης κ.α.) γέροντες που μιλάνε ότι τώρα είναι τα χρόνια του αντιχρίστου και λαμβάνοντας υπ' όψην την δυναμική εξέλιξη της πνευματικής μάχης και των προφητειών, επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με το πρόσωπο που μας εμπστεύθηκε την πιο πάνω πρόρρηση του παπα-Γιάννη για να ρωτήσουμε την ακριβή χρονική στιγμή όπου ο άγιος γέροντας ανέφερε ότι ανετράπει η πρόθεση του Θεού και αντί να έρθουν τώρα οι ταυτότητες και κατ' επέκταση το σφράγισμα ως λογικό επακόλουθο, ακολουθεί η παράδοση της Πόλης στους Έλληνες! 
Μας είπε λοιπόν το πρόσωπο αυτό ότι ο παπα-Γιάννης ανέφερε τα σχετικά δηλ. ότι «θα προλάβουν και θα γίνουν τα γεγονότα της Πόλης για να γλιτώσουμε από την ταυτότητα!» τα Χριστούγεννα του 2008, λίγους μήνες πριν κοιμηθεί τον Αύγουστο του 2009.

Άρα λογικά συμπεραίνουμε ότι εώς τότε, λογικά οι άλλοι γέροντες ανέφεραν όσα ανέφεραν (σημ. : οι περισσότεροι εκοιμήθησαν προ του 2008 ) περί έλευσης του αντιχρίστου - μια τέτοια προσπάθεια δεν ζούμε σήμερα; - αλλά όλα αυτά ανετράπησαν το 2008 κι αντί για το σφράγισμα θα προηγηθεί τελικά η παράδοση της Πόλης στους Έλληνες, χάρη στις προσευχές των αγίων μας μοναχών και γερόντων!
Ο ίδιος ο γέροντας Παΐσιος δείχνει, πάντα κατά την γνώμη μας, στις σχετικές του αναφορές να έχει αφήσει το θέμα ανοιχτό ιδίως με την φράση του, θεωρούμε όπου αναφερόμενος στις νέες ταυτότητες λέει «Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη και η οργή του Θεού». (ΕΔΩ)
Τέλος, αναφέρει ξανά ο γ. Παΐσιος, στον επίκαιρο Β' Τόμο των Λόγων του, την "ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ" :
«Ο λογισμός μου λέει ότι δεν θα είναι η Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, όταν έρθει ως Κριτής, αλλά μια επέμβαση του Χριστού, γιατί είναι τόσα γεγονότα που δεν έχουν γίνει ακόμη. Θα επέμβει ο Χριστός, θα δώση μια σφαλιάρα σε όλο αυτό το σύστημα, θα πατάξη όλο το κακό και θα το βγάλη σε καλό τελικά. Θα γεμίσουν οι δρόμοι προσκυνητάρια. Έξω τα λεωφορεία θα έχουν εικόνες. Θα πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι. Θα σε τραβάν, για να τους πης για το Χριστό! Έτσι θα κυρηχθή το Ευαγγέλιο σε ολόκληρη την οικουμένη και τότε ο Χριστός θα έρθη ως Κριτής να κρίνη τον κόσμο. Άλλο Κρίση, άλλο μία επέμβαση του Χριστού , για να βοηθήση το πλάσμα Του» (ΕΔΩ)
...που θεωρούμε ότι ταιριάζει με την ανατροπή των βουλών του Θεού όπως μας διαβεβαίωσε ο μακαριστός παπα-Γιάννης Καλαΐδης πως επιτεύχθη και που ταιριάζει μεν με την ανησυχία του γ. Παΐσιου για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και την βαθιά του πεποίθηση ότι τελικά αυτή θα έχει ευτυχή κατάληξη παρ' όλες τις δοκιμασίες που θα περάσουμε. 
Τον τελευταίο λόγο τον έχει πάντα ο Θεός..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου