Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Μακελειό σε αγορά λαχανικών στη Συρία



Σκληρό βίντεο από μακελειό σε αγορά λαχανικών στη Συρία – Απομακρύνετε τα παιδιά facebook share

Τουλάχιστον 25 άμαχοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός σε μια αγορά λαχανικών και κοντά σε ένα νοσοκομείο σε συνοικία που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο Χαλέπι, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, στρατιωτικά ελικόπτερα του καθεστώτος εξαπέλυσαν βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά στη συνοικία Τάρικ αλ-Μπαμπ, στο ανατολικό τμήμα της πρώην οικονομικής πρωτεύουσας της Συρίας, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της αεροπορικής επίθεσης εναντίον των τομέων που ελέγχουν οι εξεγερμένοι στην πόλη. Δύο γυναίκες, δύο έφηβοι και ένας πολίτης-δημοσιογράφος είναι μεταξύ των νεκρών των επιδρομών αυτών στη συνοικία Τάρικ αλ-Μπαμπ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Παρατηρητηρίου.

"Ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί γιατί υπάρχουν δεκάδες τραυματίες", ανέφερε η οργάνωση. "Οι επιδρομές είχαν στόχο μια κατάμεστη αγορά όπου οι άνθρωποι αγόραζαν λαχανικά και ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, πράγμα που εξηγεί το μεγάλο αριθμό των νεκρών", ανακοίνωσε η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, ένα δίκτυο ακτιβιστών.

"Υπάρχουν πολλές κατεστραμμένες πολυκατοικίες, μία από τις οποίες κατέρρευσε", πρόσθεσαν οι ακτιβιστές.

"Κάποιος απέσυρε τις σορούς των παιδιών, ήταν εκεί με δύο γυναίκες και έναν άνδρα", λέει ένας άνδρας δείχνοντας ό,τι έχει απομείνει από ένα σκελετό αυτοκινήτου.

"Γυναίκες χωρίς κεφάλια ήταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο, κάποιος έβαλε τις ανθρώπινες σορούς σε σακιά... 
Ο Θεός θα σε εκδικηθεί, τύραννε", φωνάζει αναφερόμενος στον Μπασάρ αλ-Άσαντ. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και τους ακτιβιστές, το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ διεξάγει εδώ και δύο εβδομάδες μια εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 400 ανθρώπους στις συνοικίες του Χαλεπιού που ελέγχονται από τους αντάρτες.
Η επίθεση αυτή, η οποία διεξάγεται με βαρέλια παραγεμισμένα με εκρηκτικά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, έχει καταδικαστεί από τις δυτικές χώρες και διεθνείς οργανισμούς.



briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου