Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τώρα ξέρω που να τα πω.




 - Και είναι αλήθεια δωρεάν  και ανώνυμα στο 1056;
 - Φυσικά πάρε μας όποτε νοιώσεις έτοιμη , είμαστε εδώ για να σε ακούσουμε....
 - ....ξέρω ξέρω δωρεάν ,ανώνυμα και όλο το 24ωρο!  Ευχαριστώ πολύ που ήρθατε, είχα μπλοκάρει με διάφορα που συμβαίνουν  σε μένα και στην οικογένειά μου. Τώρα ξέρω που να τα πω....»

«Το Χαμόγελο του παιδιού» συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά κοντά στους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων μέσα από μια σειρά διαδραστικών συναντήσεων που στόχο  έχουν όχι μόνο την ενημέρωσή τους για θέματα όπως η Σχολική Βία, η Παιδική Κακοποίηση και η Ασφάλεια στο διαδίκτυο, αλλά  και την ουσιαστική επικοινωνία με τα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να κερδίσει  κανείς την εμπιστοσύνη τους όμως «Το Χαμόγελο του παιδιού» , ο σύλλογος που ξεκίνησε από ένα παιδί πριν  18 χρόνια, αγγίζει  την ευαίσθητη ψυχή των παιδιών και  είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς όταν μετά το τέλος μιας ομιλίας σε κάποιο σχολείο, μας πλησιάζουν μαθητές  για να μας ευχαριστήσουν που βρεθήκαμε κοντά τους  και  ακούσαμε τους προβληματισμούς τους.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες στελέχη του Τμήματος Ενημέρωσης συνομίλησαν με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στα παρακάτω σχολεία:

1ο  ΓΕΛ Αιγάλεω
Λεόντειος Πατησίων
2ο Δ.Σ Ν.Ηρακλείου
4ο Δ.Σ Αχαρνών
14ο ΔΣ Χαλανδρίου
9ο  Δ.Σ Πετρούπολης
12ο Γυμνάσιο Αχαρνών
Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία
15ο  Δ.Σ Νίκαιας
1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου
1ο Λύκειο Χαϊδαρίου
10ο ΕΠΑΛ Αθηνών

Παράλληλα  είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στις εγκαταστάσεις μας και να ενημερώσουμε για τις δράσεις μας  μαθητές από το  1ο ΓΕΛ Αργυρούπολης και από το  Ημερήσιο Γυμνάσιο Αλιβερίου.

Επίσης μέσω της πλατφόρμας τηλεδιδασκαλίας  youlearn  είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε  με τους μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις μας αλλά και για την Καλή χρήση της Τεχνολογίας.

Σημαντική ήταν επίσης η παρέμβαση του επιστημονικού μας προσωπικού σε δύο ημερίδες με θέμα τηnΕνδοσχολική Βία που διεξήχθησαν  στον Δήμο Ιλίου και στον Δήμο Σαρωνικού από το 6ο Γυμνάσιο Ιλίου και από την  Περιφερειακή Διεύθυνση Α’θμιας & Β’θμιας Εκπαίδευσης Αττικής αντίστοιχα.

http://www.hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου