Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Οι αιχμές του Κώστα Καραμανλή για τους γάμους ομοφυλοφίλων και η «ωρολογιακή βόμβα» του δημογραφικού

Ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής το δημογραφικό ζήτημα, μιλώντας στο Star Forum 24 και στέλνοντας μήνυμα για τα Ελληνοτουρκικά με φόντο τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας.

Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού ήρθε σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία, στον απόηχο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και μία εβδομάδα πριν από το επετειακό συνέδριο της ΝΔ. 

Παράλληλα, ο κ. Καραμανλής στην παρέμβασή του επέκρινε εμμέσως τη θεσμοθέτηση γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, με τον πρώην πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «ελιτίστικες συμπεριφορές» και «απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» που όπως είπε «απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά».

6168674

Οι συγκεκριμένες αποστροφές εκλαμβάνονται βεβαίως ως αιχμές στους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και με τον κ. Καραμανλή να δίνει με εμφατικό τρόπο το στοιχείο του «πατριωτισμού», κάνοντας αναφορές στις παραδοσιακές αξίες. 

«Αφ’ υψηλού ελιτίστικες συμπεριφορές δεν χωρούν. Απαξιωτικοί και υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί απλώς ρίχνουν λάδι στη φωτιά. 

Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από σεβασμό στις αξίες, τις παραδόσεις τους και τις ρίζες τους, τον πατριωτισμό και την εθνική τους ταυτότητα, τον ρόλο της οικογένειας, τη θρησκευτική τους πίστη. Έχουν ανάγκη να πειστούν ότι δεν μπορεί στο όνομα ενός δικαιωματισμού να μη γίνονται εξίσου σεβαστά τα δικά τους δικαιώματα», τόνισε. 

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά είπε ότι «οι ηγεμονικές βλέψεις της Τουρκίας δεν θα αλλάξουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου». «Αυταπάτες ούτε επιτρέπονται, ούτε συγχωρούνται», διεμήνυσε ο κ. Καραμανλής.

 

 https://meaculpa.gr/oi-aichmes-toy-kosta-karamanli-gia-toys-gamoys-omofylofilon-kai-i-orologiaki-vomva-toy-dimografikoy/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου