Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Ινστιτούτο Θρησκευτικής Ελευθερίας: 246 ορθόδοξοι ναοί υπέστησαν ζημιές στην Ουκρανία

 

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας παραμένει το θρησκευτικό δόγμα στην Ουκρανία που επλήγη περισσότερο εξαιτίας στρατιωτικών ενεργειών.

Το Ινστιτούτο Θρησκευτικής Ελευθερίας ενημέρωσε δεδομένα για μερικώς κατεστραμμένα ή ολοσχερώς κατεστραμμένα θρησκευτικά κτίρια ως αποτέλεσμα του Ρωσο-Ουκρανικού πολέμου . Σύμφωνα με το IRS , τουλάχιστον 246 ορθόδοξες εκκλησίες έχουν πληγεί, με την πλειοψηφία να ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας , δηλαδή. 187.

Συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης, ο αριθμός των θρησκευτικών κτιρίων που επλήγησαν ή καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα στρατιωτικών ενεργειών ανέρχεται σε 630 αντικείμενα μέχρι σήμερα.

“Ο μεγαλύτερος αριθμός εκκλησιών, οίκων προσευχής, συναγωγών και τζαμιών έχει καταστραφεί στην περιοχή του Ντόνετσκ (τουλάχιστον 146), στο Λουχάνσκ (τουλάχιστον 83) και στην Χερσώνα (τουλάχιστον 78). Εκτεταμένες καταστροφές σημειώθηκαν επίσης στην περιοχή του Κιέβου (73) όταν οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2022. Λόγω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών, ο αριθμός των κατεστραμμένων κατασκευών συνεχίζει να αυξάνεται στην περιοχή του Χάρκοβο (τουλάχιστον 62), στη Ζαπορίζια (τουλάχιστον 51) και Περιφέρειες του Μικολάιβ (τουλάχιστον 41)», γράφει η IRS.

Οι ειδικοί του ινστιτούτου σημείωσαν ότι «το πιο επηρεασμένο δόγμα από τη ρωσική επιθετικότητα είναι η Ορθόδοξη Εκκλησία, με συνολικά τουλάχιστον 246 ορθόδοξες εκκλησίες να επηρεάζονται».

Διαπιστώθηκε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας παραμένει το  θρησκευτικό δόγμα στην Ουκρανία που επλήγη περισσότερο λόγω στρατιωτικών ενεργειών. Τουλάχιστον 187 εκκλησίες του UOC έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί.

spzh.media

 https://makkavaios.blogspot.com/2024/04/246.html

πηγή:  orthodoxostypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου