Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Η φύλαξη της Βουλής δόθηκε στην Blackwater», λέει Έλληνας πρέσβης









Μία σοβαρή δήλωση -μεταξύ πολλών άλλων- έκανε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του Καναδά  The Millstone ο Έλληνας πρέσβης Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

Όπως αναφέρει, η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε συμφωνία με ιδιωτική εταιρεία παροχής στρατιωτικής προστασίας, την Academi -πρώην Blackwater-, η οποία έγινε γνωστή για τη δράση των μελών της στο Ιράκ το 2003. 
Ο Έλληνας διπλωμάτης υποστηρίζει πως ακόμα και τα μέσα ενημέρωσης λαμβάνουν κατευθυντήριες γραμμές για το τι μπορούν να πουν ή να γράψουν και τι όχι.

Προσθέτει μάλιστα πως οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται παρενοχλούνται ή και συλλαμβάνονται από κυβερνητικούς πράκτορες.

Όσον αφορά στους ευρωπαίους πολιτικούς, αναφέρει πως ενδιαφέρονται μόνον για την προώθηση των δικών τους συμφερόντων σημειώνοντας πως τους λείπει κάθε όραμα για το μέλλον της Ευρώπης.

«Εάν είχαν όραμα, οι Γάλλοι δεν θα είχαν υποχρεώσει, την Ελλάδα, μία χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας, να αγοράσει φρεγάτες αξίας δισεκατομμυρίων, την παραμονή των πρώτων μέτρων λιτότητας το 2010. Ούτε οι Γερμανοί θα είχαν ασκήσει πιέσεις στην Αθήνα να αγοράσει αεροσκάφη και υποβρύχια» .

Σχετικά με την παρούσα κατάσταση, εμφανίζεται απόλυτος:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος κάνει λάθος (…) Πέρσι ο υπουργός Οικονομικών είχε πει ότι η Ελλάδα θα μπει στην Ανάπτυξη το 2012. Σήμερα ο Πρωθυπουργός λέει ότι στα τέλη του 2013 θα ξεκινήσει η Ανάπτυξη. Έτσι λοιπόν, λένε στον κόσμο ανοησίας και έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Το αποτέλεσμα των μέτρων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από το 2010 είναι καταστροφικά.»
 
Academi (πρώην Blackwater)

Η Academi είναι εταιρεία μισθοφορικού στρατού που ιδρύθηκε το 1997 ως Blackwater και αποτελεί το μεγαλύτερο εργολάβο ιδιωτικών υπηρεσιών ασφάλειας των ΗΠΑ ενώ το πρώτο μεγάλο της συμβόλαιο ήταν η συμμετοχή της στον πόλεμο του Ιράκ το 2003.

Η φημολογούμενη εμπλοκή της στην Ελλάδα δεν θα είναι η πρώτη, καθώς είχε παράσχει εκπαίδευση στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις ασφαλείας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.



Πηγή

3 σχόλια:


  1. Η διαβόητη μισθοφορική εταιρεία «Blackwater» που μετονομάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας «Xe» (Ζε), και πρόσφατα σε «Academi» (οι συχνές αλλαγές ονομάτων γίνονται για να ξεχνάει ο κόσμος τις "παρατυπίες" ορισμένων οργανισμών) μπορεί να βρίσκεται σε ένα «κυκλώνα» αποκαλύψεων και νομικών περιπετειών και διώξεων, ωστόσο οι πράξεις της «ξεπλένονται» μέσω προστίμων και μάλιστα για παραβιάσεις του νόμου περί περιορισμών στις εξαγωγές που ισχύουν στις ΗΠΑ.
    Πρόστιμο ύψους 42 εκατ. δολαρίων θα καταβάλει η γνωστή ως πρότινος «Blackwater Worldwide» - και από την ωμή δολοφονία 17 Ιρακινών πολιτών στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης το Σεπτέμβριο του 2007 - σύμφωνα με την εφημερίδα «The New York Times», για εκατοντάδες παραβιάσεις, περιλαμβανομένων της εξαγωγής όπλων που δεν επιτρέπονται στο Αφγανιστάν, την παροχή εκπαίδευσης ελεύθερων σκοπευτών σε αστυνομικούς στην Ταϊβάν και την μη «εξουσιοδοτημένη» παροχή εκπαίδευσης σε στρατεύματα στο νότιο Σουδάν. Πέντε στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν διώξεις για παράνομο οπλισμό, ενώ δύο πρώην εργαζόμενοι της διώκονται για τις δολοφονίες δυο Αφγανών στην Καμπούλ τον Μάιο του 2009.
    Εντούτοις, το πρόστιμο δεν επιβάλλεται κατόπιν καταδίκης της εταιρείας αλλά μετά από μακροσκελείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη «Academi» και νομικούς στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι οποίες κατέληξαν σε διακανονισμό με αποτέλεσμα η εταιρεία να αποφύγει ποινική δίωξη και κατά αυτό τον τρόπο να μπορεί να συνεχίσει να συμμετέχει σε κυβερνητικούς διαγωνισμούς, όπως ανέφεραν σε παλαιότερο δημοσίευμα τους οι «Νιου Γιορκ Τάιμς».
    Σίγουρα έχουμε να κάνουμε με την μεγαλύτερη εταιρεία ιδιωτικού στρατού στον κόσμο, με ένα βεβαρημένο και πολύ αμαρτωλό παρελθόν, με τις διασυνδέσεις της να την αφήνουν αλώβητη ακόμα και από την αμερικανική Δικαιοσύνη.
    Ποιος μας εγγυάται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν θα συμπεριφερθούν στους Έλληνες πολίτες σαν να είναι...Ιρακινοί, και φυσικά ποιός θα αναλάβει την παραδειγματική τιμωρία τους μόλις "ξεφύγουν" εκ των καθηκόντων τους; Η ελληνική Δικαιοσύνη; Μήπως τους έχει υποσχεθεί και σχετική ασυλία η ελληνική κυβέρνηση;
    Πώς ο πρόεδρος της Βουλής Ε.Μεϊμαράκης, του οποίου δική του αρμοδιότητα είναι η φύλαξη της Βουλής (υπάρχει αυτοδιοίκητο στην Βουλή και στο θέμα της ασφάλειας και φύλαξής της) έλαβε τέτοια απόφαση;
    Γιατί ποιός μας εγγυάται, ότι τα καθήκοντα της εταιρείας αυτής σταματούν εδώ, στην Βουλή, και δεν θα επεκταθούν στους δρόμους, των ελληνικών πόλεων.
    Ποιος, πλέον θα αμφιβάλει ότι η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας δεν είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό, για να αναγκαστούμε να προσφύγουμε σε "ιδιωτικές" λύσεις, γιατί τα ελληνικά στρατεύματα πολεμούν "υπέρ Πίστεως και Πατρίδος" ενώ αυτά της «Blackwater» («Academi») "υπέρ τσέπης και αγορών" και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ εντολή λάβουν θα την εκτελέσουν χωρίς ηθικούς φραγμούς.

    http://elladasimera.blogspot.gr/2013/02/blackwater.html
    Φρύνη
    Υ.Γ Παρεπιμπτόντως,εχθές διάβασα σε σχόλιο,οτι κάποιος απο αυτούς
    που συνόδευαν την Χ.Α,ακούγεται στο βίντεο,να λέει:Let΄s go
    Απάντηση
  2. ΞΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ Η Blackwater βρίσκεται στην Ελλάδα για την προστασία της κυβέρνησης - Φοβούνται εξέγερση

    Ακόμα ένα δημοσίευμα αυτή τη φορά από το εξωτερικό αναφέρεται στην ύπαρξη και τη δράση της Blackwater στην Ελλάδα με σκοπό την προστασία της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου σε περίπτωση εξέγερσης λόγω της εξαθλίωσης των Ελλήνων.
    Συγκεκριμένα πρόκειται για την ινδική ιστοσελίδα darkernet.in στην οποία αναφέρεται ο φόβος μιας εξέγερσης λόγω της οικονομικής κρίσης.
    Το δημοσίευμα αναφέρει και τους φόβους της κυβέρνησης για πραξικόπημα δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται πλεόν κανένα, ότι βρίσκεται υπό καθεστώς πολιορκίας και έτσι κρίνεται απαραίτητη η προστασία της απο μισθοφόρους.
    "Τους τελευταίους 12 μήνες η Ελλάδα έχει δει κύματα μαζικών διαδηλώσεων, ταραχών και συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας, και διαδηλωτών, ένοπλων επιθέσεων σε κυβερνητικούς στόχους, όπως επίσης την ολοκληρωτική κατάρρευση της οικονομίας.
    Η κυβέρνηση κλονίζεται απο σειρά σκανδάλων (όπως οι κρυφοί τραπεζικοί λογαριασμοί της Ελβετία) και δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιβιώνουν μέσω συλλογικών προσπαθειών, οι εργάτες καταλαμβάνουν τα εργοστάσια.
    Όπως είπαμε έρχεται μια εξέγερση, και πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τώρα που η Ελλάδα εισήλθε σε μια κρίσιμη φάση "αναφέρει το δημοσίευμα για την κατάσταση στην χώρα."

    Τώρα έρχεται αυτό το δημοσίευμα από το εξωτερικό να τον επιβεβαιώσει, ενώ ακόμα δεν έχει υπάρξει καμμία επίσημη διάψευση από την πλευρά της κυβέρνησης.

    Επίσης και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνάντηση που είχε με απόστρατους φέρεται να εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει συνάψει συνεργασία με την εταιρεία Blackwater που τώρα ονομάζεται Academi! Την πληροφορία δημοσιοποίησε μέσω του facebook ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων ΣΣΑΣ Γιάννης Αντωνιάδης, ο οποίος γράφει:

    "Στη σημερινη μας συνάντηση, ο Πρόεδρος του κομματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πανος Καμμένος, μεταξύ άλλων εξέφρασε την πεποιθηση-βεβαιότητα, πως η Κυβερνηση έχει συνάψει συνεργασία με την Blackwater (νυν Academi) για την προάσπιση των συμφερόντων αυτης και της χώρας (?) υποκαθιστώντας έτσι σιγα-σιγα και τους ταγούς ασφάλειας και εθνικης κυριαρχίας. Μας παρεπεμψε μάλιστα να μελετησουμε και το παρακάτω κειμενο: ΣΤΟdarkernet.in " Εμείς γνωρίζουμε ότι "όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά" εάν κάτι από όλα αυτά δεν ευσταθεί ας βγει η κυβέρνηση να το διαψεύσει.

    http://www.sahiel.gr/2013/05/blackwater.html
    Φρύνη

    Απάντηση
  3. Πραγματικός Έλληνας ο Πρέσβης, ΤΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΒΗ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ; Διαβάζουμε από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ 14/4/2013 « … Με ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ 2009, που είχε απονείμει στον ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ τον τίτλο του ΠΡΕΣΒΗ ΕΠΙ ΤΙΜΗ. Ο ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΦΥΣΙΚΑ … ». Και όλα αυτά από τον (τότε) Υπουργό Εξωτερικών και ΠΡΩΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ.
    Κ_Ρ

     http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/blackwater_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου