Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Αποσπάσματα από ομιλίες του π. Αθανασίου Μυτιληναίου για την έκτρωση (γ)

8. Από την 12η Ομιλία στην Α’ Θεσσαλονικείς.
(20-9-1983)
 
... Εκτός όμως από το αμάρτημα της πορνείας, υπάρχει κι ένας άλλος κίνδυνος· είναι ο κίνδυνος να συλλάβει η κοπέλα. Και τότε εδώ είναι η υποκρισία του ανθρωπιστικού πολιτισμού μας· εδώ είναι η υπο­κρισία! «Όλοι έτσι πρέπει να κάνουν» · αλλά όταν έρθει ο καρπός, τότε τρέχουμε να το ρίξουμε το παιδί, γιατί... τι θα πει ο κόσμος! Τύφλα, κόσμε! υποκριτή, κόσμε!...
Από τη μια σπρώχνεις τους νέους και λες ό­τι πρέπει να συνευρεθούν οι νέοι, αλλά από την άλλη γιατί δεν δέχεσαι και τον καρπό;... Και αρχίζουν μετά τα κρυφόγελα και τα σχόλια και οι κατηγορίες: «Κοίταξε· εγκυμονεί η κοπέλα!». Κι έτσι, από τη μια ακολουθούμε τη συμβουλή του κόσμου και τα λοιπά, και από την άλλη τρέχουμε να κάνουμε την έκτρωση. Είδατε ασυνέπεια;
Αλλά αυτά τα κάνει ο Διάβολος· είναι τα καμώματα του Διαβόλου. Μπροστά σ' αυτά τα καμώματα βλέπουμε ακριβώς τον ίδιο τον Διάβο­λο. Σου λέει: «Ελεύθερα!» · και μόλις κάνεις παιδί ή κυοφορηθεί παιδί, «Α, δεν ντρέπεσαι;!», για να σε κά­νει τώρα να κάνεις δεύτερο αμάρτημα: την έκτρωση! Και έτσι, συνηθέστατα, γίνεται και η πορνεία και η έκτρωση!
Αλλά συχνά έρχεται και το αποτέλεσμα, έρχεται η τιμωρία του Θεού. Το ξέρετε ότι πολλές φορές επέρ­χεται υστέρα ατεκνία; Παθαίνει η κοπέλα μία βλάβη με μια έκτρωση, με αποτέλεσμα -ειρωνεία· αλλά αξί­ζει μου φαίνεται- μέσα στον γάμο της μετά να μην μπορεί να κάνει παιδιά. Το ξέρετε αυτό; Για να μην πω βέβαια και την περίπτωση θανάτου της κοπέλας -και θανάτου ακόμα!- να πεθάνει η κοπέλα στην προ­σπάθεια της να κάνει έκτρωση. Δεν είναι λίγα τα πε­ριστατικά. Όπως κι αν έχει το πράγμα όμως, εφ' όσον ο Θεός είναι «ο ανοίγων και συγκλείων την μήτραν»[1] , υπάρχει τιμωρία, και δεν έρχεται παρακάτω παιδί.

[1] Βλ. Γέν. 20, 18. 29, 31. 30, 22. Α’ Βας. 1, 5-6 κ.α.
π. Αθανασίου Μυτιληναίου
ΣΚΕΨΟΥ ΤΟ ΣΠΛΑΧΝΟ ΣΟΥ
Αποσπάσματα απομαγνητοφωνημένων Ομιλιών
Εκδόσεις "Ορθόδοξος Κυψέλη"
Θεσσαλονίκη

Όσοι έχουν διαβάσει το συγκεκριμένο άρθρο συνήθως διαβάζουν επίσης τα παρακάτω:

Print-icon 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου