Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Αγρυπνία για τον Γέροντα Παΐσιο στη Σουρωτή


Πρωτοπρεσβυτέρου π. Πέτρου Σιντορεάκ
Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα τελέστηκε το βράδυ της 11ης προς 12ης Ιουλίου 2013 η ακολουθία της Αγρυπνίας, εις τιμήν του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σουρωτής. Το γεγονός σηματοδοτεί την συμπλήρωση 19 χρονών από την οσία κοίμηση του Αγίου Γέροντος († 12 Ιουλίου 1994) ο οποίος, με όλα που έχει προσφέρει στην σύγχρονη Εκκλησία και κοινωνία, αναδείχτηκε σημαντικότατος σταθμός στην πνευματική εξέλιξη των απανταχού χριστιανών.
Η συνοδεία των κληρικών αποτελέστηκε από τον τοπικό Ποιμενάρχη, Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Κασσανδρείας, κ. Νικόδημο, ηγουμένους και εγγάμους ιερείς από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ο σημαντικότερος καλεσμένος ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λεμεσσού, κ. Αθανάσιος. Μετά την τέλεση του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Μνημόσυνο για τον Γέροντα Παΐσιο. Στη συνέχεια, οι κληρικοί μεταφέρθηκαν έξω, στον τάφο του, όπου διαβάστηκε ένα Τρισάγιον. Ακολούθησε η ομιλία του τοπικού Μητροπολίτου, ο οποίος παρακάλεσε τον σεπτό καλεσμένο να καταθέσει τη δική του μαρτυρία για την προσωπικότητα του Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου. Ο Σεβασμιώτατος Αθανάσιος τόνισε συγκεκριμένα σημεία της προσωπικότητας του εναρέτου αγιορείτου μοναχού, δείχνοντας ότι η παρουσία εδώ τόσο πολλών προσκυνητών είναι μια ένδειξη της αγιότητάς του, πρώτο βήμα στην ανακήρυξη ως αγίου ενός μέλους της Εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου