Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Στη Μονή Εσφιγμένου Συνέχεια ... Προκλητική επιστολή που ανάβει φωτιά.

 
 
Με σημερινή επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα και Ιερά Επιστασία (αρ. πρωτ. 65540/23/4/1), ο Αστυνομικός Διευθυντής Πολυγύρου, κ. Γεώργιος Χατζηβασιλειάδης, ζητάει την άμεση ενημέρωση, για την αναγκαστική εκτέλεση της υπ’ αρ. 116/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής 
“απομάκρυνση καταληψιών μοναχών από το Κτιριο Αντιπροσωπείου (κονάκι) Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές Αγίου ΌρουςΧαλκιδικής”, 
γιατί την Τετάρτη 24/7/2013, θα ενημερώσει τον Προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελο Μαδεμλή.
Στην επιστολή, γράφει κατά λέξη:
“Επισημαίνεται, ότι το θέμα παραμονής καταληψιών Μοναχών στον κτίριο Β Αντιπροσωπείου (Κονάκι) της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου στις Καρυές Αγίου Όρους, αποτελεί ιδιάζον και  ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο χρήζει ταχύτατης επίλυσης”
Ακολουθεί το σχόλιο, όπως εστάλη στα attikanea, από τον επιτετραμένο του Αντιπροσωπείου.
“Στο Άγιον Όρος έχει παλαιώσει μία πνευματική διαφωνία. Φιλενωτικοί κατά ανθενωτικών. 
Ζηλωταί πατέρες, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλεγόμεθα κι εμείς οι Εφιγμενίται κατά του Πατριαρχείου Κων/πόλεως και των ακολουθούντων αυτό. 
 Αφορμή της εξάρσεως της αντιπαλότητος αυτής ο άκριτος φιλοπαπισμός του κ. Βαρθολομαίου.

Τίθεται όμως το εξής ερώτημα: είναι ηθικώς δεκτό να απαιτεί ο Πατριάρχης το διωγμό μας από την Μονή της μετανοίας μας επειδή διαφωνούμε μαζί του; 
Επειδή δεν τον μνημονεύομε; 
Είναι αυτά εγκλήματα ικανά ώστε η σημερινή “δημοκρατική” Δικαιοσύνη να μας υποβάλλει σε στέρηση της μοναστικής στέγης και ηθικής προστασίας μας;

Το μόνο που θέλομε είναι να είμεθα ανεύθυνοι για την απεμπόληση της Αγίας Ορθοδοξίας. Η Εκκλησια εξάλλου στην μακραίωνο Ιστορία της  πάντοτε εδικαίωνε και αγιοποιούσε τους ανθενωτικούς.

Κανείς δεν μπορεί να ασκήσει διοικητικά μέτρα σε μία κυρίαρχο αγιορειτική μονή που κρατά ανθενωτική στάση. 
Γι΄αυτό θα θεωρήσωμε την στέρηση των φυσικών μας δικαιωμάτων στη μονή της μετανοίας μας ως βιαία φίμωση και βεβήλωση αυτής της Αγίας Ορθοδοξίας. 
Ο πρώτος λίθος που θα μετακινηθεί από το αντιπροσωπείο μας θα ενεργοποιήσει την γνωστή ανηρτημένη στην Μονή μας ρήση: “ΟΡΘΟΔΟΞΊΑ Ή ΘΆΝΑΤΟΣ”. Διότι στο άγιον όρος ήλθαμε να πεθάνωμε ως Ορθόδοξοι κι όχι ως ΗΛΊΘΙΟΙ!

Με αγάπη Χριστού,

Ο επιτετραμμένος υπεύθυνος του αντιπροσωπείου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Ιερομόναχος Σάββας Εσφιγμενίτης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου