Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Το Ιράν θα απαντήσει στην «άνανδρη επίθεση» κατά του τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα

Το ιρανικό τάνκερ Sabiti στην Ερυθρά Θάλασσα, 11 Οκτωβρίου 2019
Οι εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ
Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι θα δοθεί η κατάλληλη απάντηση σε αυτούς που σχεδίασαν την άνανδρη επίθεση κατά του τάνκερ Sabiti στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ο εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης Αλί Ραμπέι δήλωσε ότι η Τεχεράνη θα απαντήσει κατάλληλα στις επιθέσεις εναντίον του δεξαμενόπλοιου που ανήκε στην Εθνική Ιρανική Εταιρεία Πετρελαίου (NIOC), που σημειώθηκε, την Παρασκευή. Πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη θα «αποφύγει τη βιασύνη» και θα εξετάσει προσεκτικά το περιστατικό.
«Μια κατάλληλη απάντηση θα δοθεί στους σχεδιαστές αυτής της άνανδρης επίθεση, αλλά θα περιμένουμε μέχρι να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της σκευωρίας», δήλωσε ο Ιρανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος ασφαλείας φέρεται να δήλωνε ότι το Ιράν έχει αποδεικτικά βίντεο που θα βοηθούσαν στον εντοπισμό του δράστη πίσω από την επίθεση στο τάνκερ, όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Το ιρανικό τάνκερ Sabiti δέχτηκε επίθεση στην Ερυθρά Θάλασσα μόλις 100 χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία. Σύμφωνα με αναφορές, το δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο πυραύλους που προκάλεσαν σοβαρές βλάβες με αποτέλεσμα τη διαρροή πετρελαίου. Οι συνέπειες της επίθεσης φέρεται να περιορίστηκαν, με το δεξαμενόπλοιο να πλέει στη συνέχεια για το ιρανικό νησί Λαράκ χρησιμοποιώντας τις μηχανές του, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv.
Το περιστατικό προκάλεσε την άνοδο στις τιμές των συμβολαίων πετρελαίου για τον Δεκέμβριο, αφού τόσο το Μπρέντ όσο και το WTI κατέγραψαν αύξηση 2%.
Ανάλογες αυξήσεις των τιμών παρατηρήθηκε μετά από δύο επιθέσεις σε δεξαμενόπλοια στην περιοχή του Περσικού Κόλπου τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου