Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Στα βήματα της Ιστορίας μας το Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς!


Έντονη είναι η ανησυχία τα τελευταία χρόνια γι’ αυτά που ακούγονται ή προβάλλονται στα ΜΜΕ και αφορούν στη διαχρονικότητα της Ελληνικής Ιστορίας.
Υπάρχει άραγε σκοπιμότητα στο να ξαναγραφτεί η ιστορία της Ελλάδας και να αφαιρεθούν απ’ αυτήν σημαντικά ιστορικά γεγονότα; Αν προχωρήσουμε στην ουσία αυτής της διαστρέβλωσης θα μπορούσαμε να πούμε ότι θέλει να υπηρετήσει την μετατροπή του νεοέλληνα σε αντικείμενο μια άβουλη μάζα των κοινωνικών και ιδεολογικών πειραμάτων, αφού θα έχει χάσει πλέον τις ιστορικές μνήμες του και ξεκοπεί από τις ρίζες του. Έχουν βαλθεί να αποκόψουν τον Ελληνισμό από το ιστορικό παρελθόν του, να αποσυνδέσουν την Ορθοδοξία από την Εθνική μας ταυτότητα και να αποδομήσουν τις μεγάλες ιστορικές στιγμές του Έθνους.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, φέτος πάρθηκε απόφαση να αφιερώσουν τις καθιερωμένες πλέον ανά Τάξη ετήσιες δράσεις, στην προσέγγιση, μελέτη και ανάδειξη της διαχρονικότητας της Ιστορίας μας. Έτσι λοιπόν για τη σχολική χρονιά 2012-2013 οι μαθητές, με επιστημονική τεκμηρίωση και εποικοδομητική μεθόδευση θα γίνουν μικροί «ιστορικοί» και θα πορευθούν στα βήματα της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου