Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Fitch: Υποβαθμίζει Ιταλία και Ισπανία


Οικονομία



Στην υποβάθμιση της Ιταλίας κατά μια βαθμίδα από ΑΑ- στην κατηγορία Α+, και της Ισπανίας κατά δύο βαθμίδες από ΑΑ+ σε ΑΑ- προχώρησε η Fitch, που διατηρεί τις προοπτικές των δύο χωρών σε αρνητικό. 
Στην ανακοίνωση υποβάθμισης της Ιταλίας, η Fitch αναφέρει ότι η εξέλιξη αντανακλά την έξαρση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, που απειλεί ευθέως τη χώρα.  Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, μια αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση της κρίσης είναι πολιτικά και τεχνικά περίπλοκη και θα χρειαστεί χρόνο για να τεθεί σε εφαρμογή και να οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Εν τω μεταξύ, αναφέρει η ανακοίνωση, η κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές σε όλη την περιοχή.
Το υψηλό επίπεδο δημόσιου χρέους , οι δημοσιονομικές προϋποθέσεις και οι χαμηλές εκτιμήσεις για την ανάπτυξηκαθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτη την Ιταλία. Παρότι οι πρόσφατες μεταρρυθμίσεις ενδυνάμωσαν την προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης, , η αρχικά διστακτική αντίδραση του κυβερνητικού συνασπισμού να αποτρέψει την εξάπλωση της κρίσης έχει διαβρώσει την εμπιστοσύνη της αγοράς στην ικανότητα της Ιταλίας να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κρίση.
Πάντως, αναφέρει η ανακοίνωση, ο τραπεζικός τομέα της Ιταλίας δεν έχει μεγάλη έκθεση σε χώρες υψηλού κινδύνου, όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση του κόστους χρηματοδότησης στον τραπεζικό τομέα θα εντείνει τις πιέσεις στην ήδη χαμηλή κερδοφορία.
Για την Ισπανία
Η υποβάθμιση της Ισπανίας, υποστηρίζει η Fitch, οφείλεται σε δύο παράγοντες, την έξαρση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και δεύτερον, τα προβλήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης που προκύπτουν από τις επιδόσεις ορισμένων Περιφερειών, που επιδεινώνουν επί τα χείρω τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου