Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΒΕΛΓΙΟ: Με ταχείς ρυθμούς προς την πλήρη ισλαμοποίηση



Lommel : Σχολείο προσλαμβάνει δάσκαλο που δεν μιλάει ολλανδικά για να διδάξει Τουρκάκια
Ένα καθολικό σχολείο στο Lommel προσέλαβε έναν τουρκόφωνο δάσκαλο για να διδάξει όλα τα παιδιά τουρκικής καταγωγής της προσχολικής ηλικίας. «Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά που δεν έχουν μάθει ούτε μια ολλανδική λέξη στο σπίτι θα αισθάνονται πιο ασφαλή», λέει ο διευθυντής Danny Huijsmans. Καθηγητές για την ανάπτυξη της γλώσσας και ο Φλαμανδός Υπουργός Παιδείας Pascal Smet ενθαρρύνουν αυτήν την προσέγγιση.
(Στην φωτογραφία: Οι Βρυξέλλες by night...)
Ο δάσκαλος ήρθε ύστερα από αίτημα της τουρκικής κοινότητας στο Lommel. Ήθελαν τα παιδιά τους να γίνουν αποδεκτά στη μητρική τους γλώσσα. Ως εκ τούτου, πρότειναν να ψάξουν και να πληρώσουν για ένα Τούρκο εκπαιδευτικό. Το Δημοτικό Σχολείο Sint-Jan, με περίπου 20 παιδιά προσχολικής ηλικίας τουρκικής καταγωγής, το θεώρησε καλή ιδέα. Ο Huijsmans λέει ότι τα περισσότερα τουρκάκια προσχολικής ηλικίας δεν ξέρουν ούτε μια λέξη στα ολλανδικά όταν έρχονται στο σχολείο. Επειδή δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα, υστερούν στις σπουδές τους, και αυτό τους ακολουθεί σε όλα τα σχολικά τους χρόνια. Ελπίζουν τώρα ότι αυτό θα εξαλειφθεί, βοηθώντας τους στην αρχή στη μητρική γλώσσα τους.
Ο δάσκαλος Asli, ο οποίος μιλάει αγγλικά, αλλά όχι Ολλανδικά, θα διδάξει τα παιδιά τουρκικής καταγωγής προσχολικής ηλικίας σε όλες τις τάξεις αρκετές ώρες την εβδομάδα αυτό το έτος.
Ο Υπουργός Smet υποστηρίζει το πρόγραμμα και λέει ότι το προσχολικό εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να κάνει περισσότερες προσπάθειες για ένα πολύ-γλωσσικό περιβάλλον.
Leuven: Μουσουλμάνες φοιτήτριες ανοίγουν το νέο ακαδημαϊκό έτος
Δύο μουσουλμάνες φοιτήτριες με τις μαντίλες τους, άνοιξαν το ακαδημαϊκό έτος του Τεχνικού Κολλεγίου Group TEngineering College της Λουβαίν, με μια προσευχή.(Σχ. ΚΟ: Εννοείται ότι εάν ήταν χριστιανές δεν υπήρχε περίπτωση να προσευχηθούν!. Εμ, πως! Τι "κοσμικό" καθεστώς έχουμε...)
«Η Kamila και η Manan είναι ένα σύμβολο της πλουραλισμού των κοσμοθεωριών μας», λέει το διεθνές κολέγιο, που αποτελεί μέρος της KULeuven.
Το Group T είναι το μόνο στη Φλάνδρα που οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν μεταξύ πέντε διαφορετικών θρησκευτικών θεμάτων: Καθολικό, μη ομολογιακή ηθική, Βουδισμό, Ισλάμ και ξεκινώντας από φέτος και Προτεσταντισμό.
Αμβέρσα: Η ομάδα Shariah4Belgium ανοίγει δικαστήριο της Σαρία
Το δικαστήριο έχει ανοίξει στην Αμβέρσα και χειρίζεται υποθέσεις γάμου και θέματα κληρονομιάς, σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ριζοσπαστικής μουσουλμανικής ομάδας Shariah4Belgium, όπως αναφέρει η Het Laatste Nieuws.
Η Monica De Coninck, Δημοτικός σύμβουλος για τη Διαφορετικότητα, λέει ότι από μόνο του είναι καλό (!) ότι για τις θρησκευτικές υποθέσεις μεσολαβούν οι κοινότητές τους, αν και θα ήταν καλύτερα αν δεν είχαν γίνει από φονταμενταλιστές.
Το Κέντρο Ισλαμικών Υπηρεσιών στεγάζεται στο Borgerhout. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, χειρίζεται όλες τις περιπτώσεις των διαζυγίων, ακυρώσεις γάμων, συμφωνίες ή γαμικές διαφορές, σύμφωνα με τη Σαρία του Αλλάχ, και μπορεί να εκδώσουν πιστοποιητικό, όπου είναι απαραίτητο.
Η Monica De Coninck τονίζει ότι δεν είναι ένα δικαστήριο το οποίο μπορεί να εκδώσει και να εκτελέσει ποινές. Αν είναι απλά ένας μεσολαβητής, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα με αυτό, και λέει ότι το τμήμα της παρακολουθεί την Shariah4Belgium.
Το εθνικιστικό κόμμα Vlaams Belang απαιτεί το δικαστήριο Σαρία να κλείσει άμεσα. Ο Filip Dewinter λέει ότι αυτό το δικαστήριο είναι ένα νέο βήμα προς την ισλαμοποίηση της Αμβέρσας. Λέει ότι το σύνταγμα δίνει στα δικαστήρια το μονοπώλιο στην επίλυση των διαφορών. Σίγουρα δεν μπορεί να υπάρχει παράλληλο σύστημα ισλαμικών δικαστηρίων να αναπτύσσεται εκτός των επίσημων δικαστικών οργάνων, τα οποία σαφώς, κρίνουν με βάση τις αρχές που συγκρούονται με τις αξίες του δημοκρατικού κράτους δικαίου μας.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές : ΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου