Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ακτή Ελεφαντοστού: Παρέμβαση Χάγης για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων



Image

















Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης (ICC) μετέβη στην Ακτή Ελεφαντοστού, προκειμένου να εξετάσει καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων του πρώην προέδρου της χώρας, Laurent Gbagbo και του τωρινού ηγέτη της αφρικανικής χώρας, Alassane Ouattara.
Ο Luis Moreno-Ocampo θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη καθώς και με εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 3.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα μέσα Νοεμβρίου του 2010 μέχρι τα μέσα Απριλίου του 2011, όταν ο απερχόμενος πρόεδρος της αφρικανικής χώρας είχε αρνηθεί να δεχτεί την εκλογική του ήττα και να παραχωρήσει την εξουσία στον τωρινό πρόεδρο.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων, περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, με τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες να παραμένουν ακόμα εκτός Ακτής Ελεφαντοστού υπό τον φόβο αντιποίνων.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου