Έλπίς μου ὁ Πατήρ, καταφυγή μου ὁ Υἱός, Σκέπη μου τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον. Τριὰς Ἁγία, δόξα Σοι.

Δεῦτε ἀπὸ θέας Γυναῖκες εὐαγγελίστριαι, καὶ τῇ Σιὼν εἴπατε· Δέχου παρ΄ ἡμῶν Χαρᾶς Εὐαγγέλια, Τῆς Ἀναστάσεως Χριστοῦ. Τέρπου, χόρευε, καὶ ἀγάλλου Ἱερουσαλήμ, τὸν Βασιλέα Χριστόν, θεασαμένη ἐκ τοῦ μνήματος, ὡς Νυμφίον προερχόμενον.


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Οι ...δεσμεύσεις της ΝΔ για την "ηλεκτρονική" λειτουργία του Υπουργείου Οικονομικών ( Για να μην τρέφουν μερικοί αυταπάτες)




Το τί είπε  και πολύ περισσότερο τι έπραξε  το ΠΑΣΟΚ  ως κυβέρνηση σχετικά με τα ζητήματα  του της  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , της  Κάρτας του πολίτη , της φοροκάρτας κλπ , τα έχουμε   θίξει και  σχολιάσει  δεκάδες φορές εξ αρχής, όπως  πράξαμε  και επι ΝΔ  όταν   μέσωβ της  θεσμοθέτησης του ΑΜΚΑ   εγκαινίαζε  τη "Νεα  Εποχή" της ηλεκτρονικής δικτατορίας.
Οποιοσδήποτε μπορεί να ανατρέξει σε  παλαιές και νεώτερες αναρτήσεις  μας και θα αντιληφθεί πως  η κριτική μας  δεν είχε κομματικούς περιορισμούς.
Σήμερα που  όλα δείχνουν ότι μαζί με την οικονομία  καταρρέει και  η κυβέρνηση  , η αξιωματική αντιπολίτευση   θα έπρεπε  ως  οιωνεί  διεκδικητής   της  εξουσίας να  είχε  λάβει σοβαρά υπ΄όψιν της  , τις  μαζικές αντιδράσεις  εκατοντάδων χιλιάδων   δεδηλωμένων  Αντιρρησιών Ορθόδοξης Συνείδησης και εν γένει των  εκατομμυρίων Ελλήνων που αντιδρούν  σφοδρά  στο    ολοκληρωτικό καθεστώς  της  λεγομένης   ηλεκτρονικής διακυβέρνησης,  της οποίας βασικά και απαραίτητα "εργαλεία"  είναι  οι ηλεκτρονικές χειροπέδες της φοροκάρτας (που  φηφίστηκε και που θα είναι υποχρεωτική  απο το νέο έτος)  , της Κάρτας  του μετανάστη ( που ήδη  ψηφίστηκε) και της Κάρτας Του Πολίτη που οσονούπω έρχεται .
Ας δούμε  όμως ποιές  είναι οι   "προεκλογικές δεσμεύσεις" της ΝΔ  όπως  περιέχονται  στο e-mail   του  αναγνώστη μας  κ.  Σ. Τ:

Να και οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις της ΝΔ... νομίζω πλέον ότι είναι ηλίου φαεινότερον τι προωθείται


"Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νέα δομή λειτουργίας του Υπουργείου Οικονομικών, θα κατέχει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ,Π.Σ.). Με τη δημιουργία βάσης δεδομένων, μέσα στην οποία θα καταχωρείται το ηλεκτρονικό προφίλ κάθε φορολογούμενου, ενώ ταυτόχρονα θα...
προσδιορίζονται, με τρόπο σαφή και συγκεκριμένο, οι πραγματικές δαπάνες (π.χ. ΔΕΚΟ, Τράπεζες, ενοίκια, Ι.Χ., ιδιωτικά σχολεία κλπ) για τον καθένα. Οι δαπάνες αυτές, δεν θα αποτελούν αφαιρετικό στοιχείο για τον υπολογισμό του φόρου εισοδήματος, αλλά για τον ακριβή προσδιορισμό του ετήσιου καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος.
· Κατά την πρώτη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Καταγραφής της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου, θα καταγραφούν τα πάσης φύσεως χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχει σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στη βάση αυτή, καταθέσεις και επενδύσεις που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα θα επιβαρύνονται με φόρο 5%, με εξαίρεση εκείνες που προέρχονται από «ξέπλυμα χρήματος, εγκληματικές ενέργειες και όσες ανήκουν σε πολιτικούς. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη εφαρμοστεί για τα κεφάλαια του εξωτερικού με τους νόμους 3842/2010 και 3943/2011 στη βάση της εθελουσίας συμμόρφωσης. Με τη διαδικασία αυτή, αποδίδεται αμνηστία σε ό,τι δηλωθεί για πρώτη φορά, δημιουργώντας μια Νέα Αρχή για όλους. 
Στο σύστημα, θα καταχωρείται η ετήσια ηλεκτρονική φορολογική δήλωση, η οποία θα περιέχει τις όποιες αλλαγές της περιουσιακής κατάστασης, τα ετήσια εισοδήματα του φορολογούμενου και τις πραγματικές δαπάνες, όπως αυτά θα διαμορφώνονται κάθε χρόνο.
· Υποχρέωση Τραπεζών στην υποβολή στοιχείων (δανείων, πιστωτικών, καρτών, καταθέσεων, φυσικών προσώπων) στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης).
· Υποχρέωση των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΦΑ) στην υποβολή στοιχείων στη Γ.Γ.Π.Σ. (Προσδιορισμός Πραγματικής Δαπάνης).
· Κατάργηση των μέχρι σήμερα τεκμηρίων διαβίωσης, που θεσπίστηκαν λόγω αδυναμίας προσδιορισμού του πραγματικού κόστους διαβίωσης και οδήγησαν σε φορολογικές αυθαιρεσίες και καταστρατηγήσεις. Η αντικατάστασή τους, θα γίνει από τις πραγματικές δαπάνες διαβίωσης.
· Αναβάθμιση του TAXIS και λειτουργία παράλληλα με το ELENXIS .
· Ολοκλήρωση, αξιοποίηση και ενεργοποίηση του ELENXIS , ώστε να μετατραπεί σε κύριο εργαλείο ελεγκτικής διαδικασίας.
· On line σύνδεση των Ταμειακών Μηχανών των επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, με τη βάση δεδομένων της Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε κάθε συναλλαγή (έκδοση απόδειξης) να καταγράφεται και να μην είναι δυνατό να αλλοιωθεί.
· Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στις συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων ( e - invoicing ), με καταγραφή, όχι μόνο της έκδοσης, αλλά και της πληρωμής του τιμολογίου. Αντίστοιχη on line σύνδεση με το Γ.Γ.Π.Σ. Μέτρο, που καταπολεμά οριστικά τα πλαστά τιμολόγια.
· Υποχρέωση των Συμβολαιογράφων (ως απαραίτητη προϋπόθεση που θα παράγει έννομο αποτέλεσμα), για on line ενημέρωση της Γ.Γ.Π.Σ. για τις συμβολαιογραφικές πράξεις που αφορούν αγοροπωλησίες ακινήτων, δωρεές, γονικές παροχές.
· Δημιουργία Ηλεκτρονικού Προγράμματος, που θα εντοπίζει αυτόματα και θα επισημαίνει τις περιπτώσεις εκείνες, όπου απαιτείται φορολογικός έλεγχος.
· Υποχρεωτική υποβολή όλων των φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου